Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel gewicht kunt u verliezen als u slechts 2 weken soep eet?

Overwegingen

 1. Een studie van Barbara Rolls van Pennsylvania State University, gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in 1999, toonde aan dat soep eten vóór een maaltijd de hoeveelheid calorieën verminderde die magere vrouwen consumeerden bij een maaltijd. Rolls toonden verder aan dat het soort soep dat vóór de maaltijd werd gegeten er niet veel toe deed - proefpersonen die soep aten vóór een maaltijd aten over het algemeen minder bij de maaltijd dan een controlegroep die geen soep was.

 2. Hoewel onderzoek lijkt aan te geven dat soep een effectief onderdeel van een plan voor gewichtsverlies kan zijn, is er geen onderzoek dat afdoende aantoont hoeveel gewicht je kunt verliezen als je slechts twee weken soep eet. Hoogstwaarschijnlijk zullen uw resultaten afhangen van hoeveel soep u eet en hoe calorierijk deze is.

Berekening

 1. Er is een energietekort van 3.500 calorieën nodig om 1 pond te verliezen. 500 calorieën verminderen per dag leidt tot een gewichtsverlies van 1 pond in ongeveer een week, wat ongeveer het snelste gewichtsverlies is dat de American Dietetic Association aanbeveelt. Het aantal calorieën dat u uit uw dieet kunt snijden door alleen soep te eten, is afhankelijk van wat u nu eet en de soorten soep die u begint te eten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat een actieve volwassen vrouw ongeveer 2.200 calorieën per dag moet eten om op gewicht te blijven. Dalen onder dit inname niveau zou moeten resulteren in gewichtsverlies.

Soup

 1. De enorme hoeveelheid soep maakt het onmogelijk om calorietellingen te generaliseren. Je kunt squash, kikkererwten en rode linzenstoofpot maken, van "Eating Well" biedt het vullen van vezels en eiwitten met 300 calorieën per portie. Als u driemaal daags een portie van een soortgelijk gerecht opeet, zou uw calorietotaal voor de dag oplopen tot 900. Als u normaal ongeveer 2500 calorieën per dag eet, zou u slechts vier tot vijf dagen nodig hebben om 1 pond te verliezen. Als u echter zou kiezen voor een romige schelpdierensoep met 450 calorieën per portie, zou het verlies langer duren. Een andere uitdaging is het vermijden van brood en crackers samen met je soep.

Voordelen

 1. De diversiteit aan soep maakt het mogelijk om een ​​breed scala aan groenten en peulvruchten te eten tijdens het dieet. Je kunt ook de smaakstijl variëren om de soep interessant te houden. De warmte van soep kan ervoor zorgen dat je je minder vol voelt, althans voor een tijdje.

Nadelen

 1. Het maakt niet uit hoe smaakvol je soep maakt of hoeveel verschillende soorten bouillon je gebruikt, het wordt na een tijdje saai. Dit maakt het erg verleidelijk om te genieten van handige, ongezonde gerechten zoals frites of cake, vooral als je met vrienden uitgaat. Zelfs als je soep is gemaakt van gezonde ingrediënten, kun je er nog steeds teveel van eten en uiteindelijk aankomen. Hoewel je een eerste gewichtsverlies kunt zien wanneer je je dieet voor het eerst verandert, zegt de American Dietetic Association dat zeer snel gewichtsverlies meestal te wijten is aan water, botten en spierverlies. Wanneer je teruggaat naar je normale dieet, kun je alles wat je hebt verloren plus een paar bonusponden terugkrijgen.

Waarschuwingen

 1. Ingeblikte soepen zijn handig en ze bieden het voordeel van voedingswaarde-informatie op het etiket, zodat u precies weet hoeveel calorieën u verbruikt. De meeste producten in blik bevatten echter ook veel zout. Zoek naar natriumarme soepen. Een ander probleem met elk crashdieet is dat het consumeren van zo'n beperkt aantal voedingsmiddelen ook de voedingsstoffen beperkt die je uit voedsel kunt halen. Het consumeren van één soort soep gedurende twee weken zou grote gaten in uw voedingsprofiel achterlaten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407