Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel granaatappelsap moet iemand per dag consumeren?

Gewichtscontrole

 1. Granaatappels, voorheen bekend als Punica granatum, zijn rood en zien er van buiten een beetje uit als appels. Eenmaal geopend vertonen deze zaadjes echter geen overeenkomst meer.

 2. De voordelen van granaatappel overtreffen die van veel fruit, omdat deze bes talloze verschillende voedingsstoffen en antioxidanten bevat.

Gewichtscontrole

 1. Ondanks de voordelen van granaatappel, moet u granaatappelsap met mate consumeren. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beveelt slechts één kopje sap per dag aan.

Granaatappels en POM-sap

 1. Granaatappels zijn gezonde vruchten die rijk zijn aan verschillende essentiële voedingsstoffen. In tegenstelling tot de meeste vruchten, die zacht en zacht zijn, bevatten granaatappelvruchten honderden zaden. De zaden, bekend als arils, zijn omgeven door een laag fel rood, zoet fruit. Je kunt zowel het hele zaad eten als sap consumeren, dat is gemaakt van gemalen zaad.

 2. Zoals je zou verwachten, hebben rauwe granaatappel en granaatappelsap verschillende voedingsvoordelen. De USDA vermeldt een kopje (174 gram) rauwe, verse granaatappels met:

 3. Ter vergelijking, de USDA stelt dat elke kop (8 ons of 249 gram) granaatappelsap heeft:

 4. Granaatappelsap bevat ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) voedingsstoffen zoals fosfor, selenium, zink, magnesium, ijzer, calcium, choline en B-complex vitamines.

 5. Zoals je kunt zien, zijn rauwe granaatappels over het algemeen veel voedzamer in vergelijking met granaatappelsap. Zowel granaatappels als granaatappelsap bevatten echter antioxidanten. Volgens een studie van maart 2014 in het Journal of Research in Medical Sciences, bevatten granaatappels een reeks verschillende polyfenol-antioxidanten, waaronder ellagitannines, gallotannines en flavonoïden.

 6. Natuurlijk is niet alle granaatappelsap gelijk. Sommige producten zijn gemaakt van concentraat, zoals het bekende POM-sap. Dit product heeft 150 calorieën, 38 gram koolhydraten (32 uit suiker) en 17 procent van de DV voor kalium per kop (8 gram). Er worden geen andere voedingsstoffen vermeld, hoewel POM-sap waarschijnlijk ook polyfenol-antioxidanten bevat.

Antioxidanten en voordelen van granaatappel

 1. Granaatappel wordt geassocieerd met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Men denkt dat deze vrucht in staat is om:

 2. De polyfenol-antioxidanten zijn een van de belangrijkste aspecten van de voeding van granaatappel. Volgens zowel het Journal of Research in Medical Sciences-onderzoek als een beoordeling in maart 2014 in Advanced Biomedical Research, zitten er meer antioxidanten in dit fruitsap dan andere antioxidantrijke dranken, zoals groene thee of rode wijn.

 3. Een verdere studie in november 2014 in de voedsel- en chemische toxicologie bevestigde dat granaatappel het antioxidantgehalte in uw lichaam kan verhogen en dat de voordelen van granaatappel tot een week na consumptie blijven bestaan.

 4. Deze polyfenol-antioxidanten kunnen ook nuttig zijn bij het beheer of de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Uit een in mei 2014 gepubliceerd Journal of Nutrition and Cancer is bijvoorbeeld gebleken dat de polyfenolen in granaatappels geslachtshormonen kunnen moduleren die een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker, zoals borstkanker.

 5. Een studie gepubliceerd in maart 2013 in Phytotherapy Research en een review in januari 2017 gepubliceerd in Pharmacological Research meldde dat granaatappel goed is voor je hart. In het bijzonder bleken de antioxidanten van granaatappel de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en de bloeddruk constant te verlagen. Een ander onderzoek uit september 2017 in fytotherapieonderzoek heeft aangetoond dat granaatappelsap ook kan helpen beschermen tegen verstopte slagaders en daaruit voortvloeiende hartaanvallen.

De suiker in granaatappels

 1. Veel van deze onderzoeken waren gericht op zowel het granaatappelfruit als het sap. Zowel het hele fruit als de drank kunnen deel uitmaken van een gezond dieet. Houd er rekening mee dat granaatappels een behoorlijk grote hoeveelheid suiker bevatten, of je nu de zaden eet of hun sap drinkt. Als zaden is deze suiker echter natuurlijk en als gezond beschouwd.

 2. Als sap, vooral wanneer het is gemaakt van concentraat, loopt u het risico een onnodige en ongezonde hoeveelheid toegevoegde suikers in te nemen. Omdat granaatappel van nature al zoet is en toegevoegde suikers teveel ongezond zijn, consumeer dan indien mogelijk ongezoet granaatappelsap. Als u natuurlijk, ongezoet granaatappelsap drinkt, beveelt de Dieetrichtlijn voor Amerikanen aan dat één kopje sap per dag een perfect gezonde keuze is.

 3. De totale hoeveelheid fruit die u per dag moet hebben, is twee kopjes. Als je granaatappelsap drinkt, verlies je echter nogal wat voedingsstoffen, zoals vezels. Als je wilt dat al je dagelijkse fruitinname van granaatappel komt, moet er minstens één kopje uit de hele zaden komen in plaats van alleen het sap.

 4. Als je meer granaatappel wilt drinken, kun je de zaden altijd in een blender gooien en een smoothie maken. Je granaatappels mengen met ander fruit of bessen zal je antioxidantconsumptie en voedingsvoordelen verder verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407