Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel kalium zit er in rauwe spinazie?

Gebruikt

 1. Spinazie is een bladgroente die rijk is aan vitamines, mineralen, voedingsvezels, antioxidanten en fytochemicaliën. Een van de vele voedingsstoffen in spinazie is kalium, een essentieel mineraal en elektrolyt. Normaal functioneren van het menselijk lichaam is afhankelijk van een strakke regulatie van kalium in en buiten de cellen. Het eten van spinazie zal je helpen aan je dagelijkse kaliumbehoeften te voldoen. Rauw of gekookt gegeten, bevat spinazie een voedingsstoot.

Functie van kalium

 1. Kalium wordt in alle cellen in uw lichaam gevonden. Als elektrolyt kan kalium dissociëren in ionen en elektriciteit geleiden. Het is van vitaal belang voor samentrekking van het skelet en de gladde spieren en speelt een sleutelrol in de normale spier-, hart- en spijsverteringsfunctie. Het werkt nauw samen met natrium om de elektrolyt- en vochtbalans van uw lichaam te regelen. Kalium helpt ook de bloeddruk te verlagen en uw risico op een beroerte te verminderen.

Dieetvoeding

 1. De Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine heeft voldoende inname van kalium vastgesteld op basis van de hoeveelheid die nodig is om de bloeddruk te verlagen, de zoutgevoeligheid te verminderen en het risico op nierstenen te minimaliseren. Baby's tot 6 maanden oud hebben 400 milligram nodig, terwijl zuigelingen van 7 tot 12 maanden dagelijks 700 milligram kalium nodig hebben. Oudere kinderen hebben dagelijks tussen de 3.000 en 4.500 milligram nodig, afhankelijk van de leeftijd. Adolescenten en volwassenen hebben iets meer per dag nodig - minimaal 4.700 milligram. De rijkste bronnen van kalium zijn groenten en fruit, dus streef dagelijks naar vijf porties verse producten. Peulvruchten, vis, vlees en sommige zuivelproducten dragen ook bij aan uw dagelijkse inname van kalium.

Spinazie

 1. Hoewel het belangrijk is om dagelijks een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit te eten, is donkergroene spinazie vooral gezond. Chlorofyl is het pigment dat spinazie zijn diepe kleur geeft en het helpt het gezichtsvermogen, sterke botten en tanden te behouden en verlaagt het risico op bepaalde soorten kanker. Spinazie bestaat uit felgroene, dikke, ovale kleine en middelgrote bladeren met groene stengels. Je kunt zowel de bladeren als de stelen eten. Savooiekool, plat blad en semi-savooiekool zijn de meest voorkomende soorten spinazie, elk met een uitgesproken smaak, textuur en algemeen gebruik.

Kalium in spinazie

 1. Spinazie is een goede bron van voedingsvezels en veel vitamines en mineralen, vooral vitamine K, foliumzuur, mangaan, ijzer en magnesium. De groene pigmentatie van spinazie geeft aan dat het een rijke bron van antioxidanten is, zoals bètacaroteen, een vorm van vitamine A. Spinazie zit ook boordevol kalium. Gemiddeld bevat 1 kop rauwe spinazieblaadjes 167 milligram, terwijl 1 kop gekookte spinazie 840 milligram kalium bevat.

Rauwe versus gekookte spinazie

 1. De meeste groenten verliezen hun voedingswaarde wanneer ze worden gekookt en moeten zoveel mogelijk rauw worden gegeten. Dit is echter niet het geval bij spinazie. Het koken van sommige groenten kan zelfs het gehalte aan antioxidanten en mineralen verhogen. Door verhitting breken de celwanden van groenten sneller af en komen vitamines en mineralen zoals kalium vrij. Bovendien bevat spinazie een stof die bekend staat als oxaalzuur die zich bindt met calcium en andere mineralen, waardoor hun absorptie vermindert. Bij het koken komen mineralen vrij, waardoor de hoeveelheid kalium, calcium en magnesium voor uw lichaam toeneemt. Daarom bevat gekookte spinazie meer beschikbare kalium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407