Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel koolhydraten moeten dieters eten om af te vallen?

Hoeveel koolhydraten moeten dieters eten om af te vallen?

 1. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam, evenals brandstof voor vitale organen, zoals de nieren, het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Gezonde koolhydraten, zoals zogenaamde complexe koolhydraten, zijn nodig om het lichaam optimaal te laten werken.

 2. Koolhydraten worden opgesplitst in een eenvoudige vorm van energie, glucose genaamd. Het lichaam gebruikt insuline om de glucose naar de cellen te transporteren. Wanneer te veel koolhydraten worden verbruikt, stijgt de bloedsuikerspiegel, stijgt de insuline en het resultaat hiervan is vaak gewichtstoename.

 3. In dit artikel bekijken we hoeveel koolhydraten iemand moet eten om gewicht te verliezen en of een koolhydraatarm dieet gezond is of niet? We onderzoeken ook de beste en slechtste bronnen van koolhydraten om te eten.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

 1. Koolhydraatarme diëten beperken het aantal calorieën dat een persoon krijgt door de koolhydraatbronnen te beperken. Dit omvat zowel goede als slechte koolhydraten. Koolhydraatarme diëten bevatten meestal meer eiwitten en vetten om dit te compenseren.

 2. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam. Als deze voorraad wordt verminderd, verbrandt het lichaam zijn voorraden eiwit en vet voor brandstof.

 3. Koolhydraatarme diëten, zoals het Atkins-dieet en het Dukan-dieet, hebben geleid tot snel gewichtsverlies. Deze diëten zijn echter extreem en kunnen enkele ongewenste bijwerkingen hebben.

 4. Voor de meeste mensen kan het gezonder zijn om een ​​meer gematigde aanpak te volgen bij het verminderen van de inname van koolhydraten om af te vallen.

Hoeveel koolhydraten en calorieën moeten mensen eten om af te vallen?

 1. Hoewel veel onderzoeken aangeven dat koolhydraatarme diëten snel gewichtsverlies bevorderen, is deze gewichtsverlies vaak van korte duur.

 2. Recent onderzoek ondersteunt het idee dat hoogwaardige voeding niet alleen het beheersen van calorieën uit koolhydraten inhoudt. In plaats daarvan moeten dieters aandacht besteden aan hoeveel calorieën worden ingenomen uit alle voedselbronnen, inclusief koolhydraten, eiwitten en vetten, en een gezond evenwicht vinden.

 3. In een recente studie werd waargenomen dat lijners de verschillende gewichtsverlies die het gevolg waren van een vetarm dieet (LFD) en een koolhydraatarm dieet (LCD) vergeleken. De onderzoekers ontdekten dat na 6 maanden van het volgen van calorie-verminderende diëten, gewichtsveranderingen vergelijkbaar waren voor zowel de LFD- als de LCD-groepen.

 4. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan dat de totale dagelijkse calorieën van een volwassene afkomstig zijn van:

 5. Sommige voedingsdeskundigen bevelen een verhouding van 40 procent koolhydraten, 30 procent eiwit en 30 procent vet aan als een goed doelwit voor gezond gewichtsverlies.

 6. Een dieet van 1500 calorieën met 40 procent koolhydraten vertaalt zich in 600 calorieën per dag uit koolhydraten. Gebruikmakend van een verhouding van 4 calorieën per gram (g) koolhydraten, zou een persoon op dit dieet 150 g koolhydraten per dag moeten eten.

 7. Dit dieet van 1500 calorieën bevat ook 450 calorieën of 112 g eiwit en 450 calorieën of 50 g vet per dag.

 8. De exacte verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten in grammen kan worden berekend met behulp van de website van de Amerikaanse overheid, My Plate.com.

 9. Mensen moeten er ook rekening mee houden dat iedereen iets andere behoeften heeft als het gaat om voedingsstoffen zoals koolhydraten.

 10. De specifieke behoeften van mensen zullen variëren op basis van hun lengte, gewicht en activiteitenniveau. Een dieet dat voor de ene persoon werkt, hoeft niet per se voor de andere te werken. [! 7195 => 1140 = 3!

Goede koolhydraten versus slechte koolhydraten

 1. Koolhydraten zijn belangrijk voor de gezondheid, net als op het juiste gewicht blijven. Het is belangrijk op te merken dat echter niet alle koolhydraten hetzelfde zijn.

 2. Koolhydraten worden gewoonlijk "goede koolhydraten" of "slechte koolhydraten" genoemd. Wanneer u probeert een gezond dieet te volgen, en vooral wanneer u probeert af te vallen, moet de inname van koolhydraten zich richten op goede koolhydraten boven slechte koolhydraten.

 3. Goede koolhydraten

 4. Goede koolhydraten zijn complexe koolhydraten, wat betekent dat ze veel vezels en voedingsstoffen bevatten en langer duren om af te breken. Naarmate ze langer duren om af te breken, veroorzaken ze niet dat de bloedsuikerspiegel piekt of te hoog wordt.

 5. Voorbeelden van goede koolhydraten zijn:

 6. Slechte koolhydraten

 7. Slechte koolhydraten zijn eenvoudige koolhydraten die gemakkelijk worden afgebroken en die snel de bloedsuikerspiegel doen stijgen.

 8. Voorbeelden van slechte koolhydraten zijn:

Takeaway

 1. Koolhydraten eten in hun natuurlijke, vezelrijke vorm is gezond. Bewerkte voedingsmiddelen met veel witte suiker en geraffineerde koolhydraten kunnen leiden tot gewichtstoename.

 2. Bij het tellen van calorieën uit koolhydraten kan een ideale gewichtscontrole worden verkregen door een gezonde verhouding van complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten te observeren.

 3. Volgens de Amerikaanse Academie voor Voeding en Dieetleer is de beste manier om gewicht te verliezen een combinatie van diëten, sporten en gedrag of levensstijl veranderen. Geregistreerde diëtisten kunnen advies geven aan iedereen die veranderingen wil aanbrengen om hen te helpen af ​​te vallen.

 4. Iedereen die overweegt zijn koolhydraatconsumptie te verminderen en meer eiwitten en vetten te eten, moet zijn inname van verzadigd vet controleren. Te veel hiervan kan het cholesterolgehalte verhogen, evenals het risico op hartaandoeningen.

 5. Artikel laatst beoordeeld op di 30 januari 2018.Bezoek onze categorie Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Obesitas te ontvangen / Gewichtsverlies / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407