Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel kopjes koffie per dag zijn veilig?

De onderste regel

 1. Een kopje koffie is misschien precies wat u nodig hebt om 's ochtends aan de slag te gaan.

 2. Een tweede kopje is om de deur uit te komen, en een derde (OK, zelfs een vierde) is waarschijnlijk als je bijzonder moe bent.

 3. Maar als u vaak een half dozijn kopjes of meer hebt, kunt u zich voorbereiden op ernstige gezondheidscomplicaties, een nieuwe studie in de rapporten van het American Journal of Clinical Nutrition.

 4. Australische onderzoekers ontdekten dat het drinken van zes of meer koffie per dag het risico op hartaandoeningen met maar liefst 22 procent verhoogt.

 5. In de Verenigde Staten heeft bijna de helft van de volwassenen een vorm van hart- en vaatziekten en deze is jaarlijks verantwoordelijk voor één op de vier sterfgevallen.

 6. Amerikanen drinken ook meer koffie dan ooit.

 7. Uit een onderzoek van Reuters bleek dat 64 procent van de Amerikanen ouder dan 18 jaar minstens één kopje per dag drinkt. Dat is een paar procentpunten meer dan het jaar ervoor, en het hoogste niveau in een half decennium.

 8. Verschillende eerdere studies hebben gekeken naar de potentiële gezondheidsvoordelen voor het warme brouwsel - en er zijn er veel - maar weinigen hebben geprobeerd te ontdekken op welk punt de risico's van het consumeren van de cafeïnedrank beginnen opwegen tegen de beloningen.

 9. Dus dat is precies wat Dr. Ang Zhou en professor Elina Hypponen van de Universiteit van Zuid-Australië deden.

 10. In de eerste studie om de bovengrenzen van veilige koffieconsumptie te testen in relatie tot cardiovasculaire gezondheid, onderzochten de onderzoekers hoeveel koffie 347.077 mensen tussen de 37 en 73 jaar consumeerden. Vervolgens vergeleken ze de koffie-totalen met het risico op hart- en vaatziekten.

 11. Wat ze hebben gevonden, suggereert dat de weegschaal in de richting van risico loopt wanneer u het zesde kopje koffie en verder bereikt.

 12. "Om een ​​gezond hart en een gezonde bloeddruk te behouden, moeten mensen hun koffie beperken tot minder dan zes kopjes per dag - op basis van onze gegevens was zes het omslagpunt waar cafeïne begon om het cardiovasculaire risico negatief te beïnvloeden, "zei Hypponen in een verklaring.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van koffieconsumptie?

 1. Afgezien van het stimuleren van energie, het helpen van focus en zelfs het voorkomen van geeuwen tijdens een zakelijke bijeenkomst, heeft onderzoek talloze gevallen ontdekt waarin een koffiegewoonte een aantal beschermende gezondheidsvoordelen kan hebben.

 2. "Afgezien van de cafeïne die je 's morgens vroeg een energiezoem bezorgt, kunnen die hoge niveaus van antioxidanten je lichaam helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, en ook tegen ziektes," zei.

 3. En de lijst met mogelijke ziekten en aandoeningen die minder vaak voorkomen bij koffiedrinkers is lang.

 4. "Cafeïnehoudende koffie wordt geassocieerd met het verlagen van de risico's voor bepaalde vormen van kanker en leverziekte," zegt Kimbre Zahn, MD, huisartsgeneeskunde en arts voor sportgeneeskunde van de Universiteit van Indiana.

 5. Uit een studie van Harvard uit 2011 bleek inderdaad dat regelmatig koffieconsumptie iemands risico op het ontwikkelen van prostaatkanker verlaagde.

 6. "Dagelijkse consumptie van drie koppen koffie, of het nu cafeïnehoudende of cafeïnevrije koffie was, ging gepaard met een 17 procent lager risico op sterfte door alle oorzaken in vergelijking met geen koffie-inname," zegt Dr. Zahn.

 7. "Cafeïnehoudende koffie bracht ook lagere risico's met zich mee voor hart- en vaatziekten en beroertes, met de grootste voordelen voor degenen die drie tot vijf kopjes per dag consumeren."

Wat zijn de gezondheidsrisico's van koffieconsumptie?

 1. Maar opdat u niet elke ochtend alleen voor deze voordelen een karaf gaat brouwen, is het belangrijk om te begrijpen dat koffie een grote bron van cafeïne is in het Amerikaanse dieet, wat tot verschillende onbedoelde problemen kan leiden.

 2. "Koffie kan slapeloosheid, nervositeit, rusteloosheid, maagklachten, misselijkheid en braken, verhoogde hartslag en ademhalingssnelheid en andere bijwerkingen veroorzaken", zegt Rissetto. "Het consumeren van grote hoeveelheden koffie kan ook hoofdpijn, angst, onrust, oorsuizen en een onregelmatige hartslag veroorzaken."

 3. En nu, dankzij de studie van Prof Hypponen en Dr. Zhou, weten we dat cafeïne hoge bloeddruk kan veroorzaken, wat een voorloper is voor hart- en vaatziekten.

 4. Het is ook niet alleen de cafeïne die schadelijk kan zijn voor een persoon. Veel koffiedrinkers vullen hun java met room, suiker of zoetstoffen en smaakstoffen die calorieën en vet toevoegen, wat een groot aantal eigen gezondheidsproblemen met zich meebrengt.

 5. "De vele 'add-ons' die we in onze koffie stoppen, kunnen ernstige negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid," zegt Dr. Garth Graham, een voormalig plaatsvervangend assistent-secretaris bij het Amerikaanse ministerie van Gezondheid en human services en huidige president van Aetna Foundation en vice-president voor Community Health Impact voor CVS Health.

 6. "Het toevoegen van stroperige smaakstoffen plus een extra pakje suiker of kunstmatige zoeter, melk of room en het vervolgens afwerken met een klodder slagroom kan soms een leuke traktatie zijn, maar degenen die dit regelmatig doen, lopen een verhoogd risico met betrekking tot overtollige calorieën, "zei hij.

Wat is een kopje koffie?

 1. In plaats van te denken aan koffie in termen van kopjes - ja, een koffiekopje is ongeveer 8 gram - denk aan uw consumptie in termen van totale cafeïne.

 2. Eén kopje komt meestal overeen met ongeveer 70 tot 140 milligram cafeïne.

 3. Als u naar uw dichtstbijzijnde café gaat en een middelgrote of grote koffie bestelt, is dat niet altijd één kopje (acht gram) - dat is waarschijnlijk twee of zelfs drie, en afhankelijk van hoe sterk de gebraden is, het kan zelfs meer zijn.

 4. "Hoewel verder onderzoek nodig is om de beste hoeveelheid te identificeren, is over het algemeen minder dan of gelijk aan 400 milligram cafeïne per dag, of ongeveer vier of vijf kopjes, wat we zouden doen aanbevelen, "zegt Dr. Zahn.

 5. U kunt ook online cafeïnecalculators gebruiken om rekening te houden met alle cafeïne die u verbruikt.

 6. Denk eraan, koffie is niet de enige bron van het stimulerende middel. Je kunt het ook vinden in thee, frisdrank en soms voedsel.

De onderste regel

 1. U kunt nog steeds uw ochtendkoffie krijgen - de potentiële voordelen zijn nog steeds reëel - maar als u een reden nodig had om te bezuinigen, vindt deze nieuwe studie het.

 2. Zodra u meer dan zes koppen per dag drinkt, verhoogt u uw risico op hart- en vaatziekten, waardoor het potentiële voordeel van uw eerste vijf koppen mogelijk wordt gewist.

 3. "We kunnen geen oorzakelijk verband vaststellen en deze uitkomsten kunnen door de consument meer verband houden met andere levensstijl- of gedragskeuzes," zegt Dr. Zahn. "Daarom bevelen artsen geen koffie aan om ziekten of andere gezondheidsredenen te voorkomen, maar we weten dat bewijs in de meeste gevallen de veiligheid van het consumeren van koffie ondersteunt."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407