Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoewel lamshersenen voedzaam zijn, kan de hoge cholesterol meer uitmaken

Purines

 1. In Frankrijk zijn lamshersenen - bekend als cervelles - een gewaardeerde ingrediënt in een aantal gastronomische gerechten. Ze worden meestal gefrituurd of gebakken in boter, wat bijdraagt ​​aan het hoge vetgehalte van lamshersenen. Zelfs het smoren van lamshersenen verandert niets aan de buitengewoon grote hoeveelheid cholesterol die ze bevatten. Hoewel een portie gestoofde lamshersenen van 3 oz royale hoeveelheden vitamine B12 en omega-3-vetzuren biedt, overschaduwt het cholesterolgehalte van 579 procent van de dagelijkse waarde die gezonde voedingsvoordelen.

Eiwitrijke

 1. Een portie gestoofde lamshersenen van 3 ounce bevat 123 calorieën en ongeveer 40 van deze calorieën worden geleverd door 10,6 gram eiwit. Voor een volwassen man ouder dan 19 jaar zou dit bedrag 19 procent van zijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit per dag leveren; voor een vrouw van dezelfde leeftijd zou het 23 procent van haar aanbevolen dagelijkse eiwitinname vervullen. Omdat lamshersenen eiwitrijk zijn maar geen koolhydraten bevatten, kunnen ze worden opgenomen in zelfs de meest restrictieve koolhydraatarme diëten.

Vetrijk

 1. Gestoofde lamshersenen bevatten 8,6 gram totaal vet en 2,2 gram verzadigd vet in een portie van 3 ons. De American Heart Association zegt dat je 7 procent of minder van je totale dagelijkse calorieën uit verzadigd vet moet halen. Een portie lamshersenen vult meer dan 14 procent van deze aanbeveling voor een volwassene die elke dag 2000 calorieën verbruikt.

 2. De AHA adviseert ook om u dagelijks te beperken tot 300 milligram cholesterol, of 200 milligram als u een hartaandoening of verhoogd cholesterol heeft. Lamshersenen bevatten 1737 milligram per portie. Misschien wilt u geen lamshersenen eten als u in het verleden hart- en vaatproblemen heeft gehad of met uw arts praten om te zien of het goed is om te eten.

Uitstekende bron van Omega-3's

 1. Lamshersenen zijn een uitstekende bron van omega-3-vetzuren met 629 mg per portie van 3 oz. Dit vertegenwoordigt 39 procent dagelijkse waarde. Omega-3 is een essentieel meervoudig onverzadigd vet, wat betekent dat het lichaam het niet kan maken en het vetzuur uit voedsel moet halen. Omega 3-vetten spelen een vitale rol in veel lichaamsprocessen, waaronder het helpen reguleren van de functie van cellen en membranen, hormonen en het immuunsysteem. Hoewel de hersenen van lammeren een uitstekende bron van omega-3 vetzuren zijn, is het verzadigde vet- en cholesterolgehalte misschien niet de beste keuze om deze gezondheidsbevorderende voedingsstof te krijgen.

Uitstekende bron van vitamine B-12

 1. Volwassen mannen en vrouwen moeten elke dag 2,4 microgram vitamine B12 hebben om de gezondheid van het zenuwstelsel te ondersteunen en het risico op hartaandoeningen en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te verminderen. Lamshersenen bevatten meer dan 100 procent van deze vereiste, met bijna 8 microgram vitamine B12 in een portie van 3 ons. Lamshersenen zijn ook een goede bron van andere B-vitamines zoals pantotheenzuur, riboflavine en niacine.

Dicht met mineralen

 1. Een portie gestoofde lamshersenen van 3 ounce heeft 178 microgram koper, of bijna 20 procent van de 900-microgram ADH van het mineraal dat wordt aanbevolen voor gezonde volwassenen. Lamshersenen bevatten ook 10,2 microgram selenium per portie, wat 18,5 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene levert. Zowel koper als selenium werken als antioxidanten die uw immuunsysteem helpen goed te functioneren en kunnen helpen bij het voorkomen van hartziekten of kanker. Een portie lamshersenen levert kleinere hoeveelheden ijzer, zink en kalium op.

 2. Een portie gestoofde lamshersenen van 3 ounce heeft 178 microgram koper, of bijna 20 procent van de 900-microgram ADH van het mineraal dat wordt aanbevolen voor gezonde volwassenen. Lamshersenen bevatten ook 10,2 microgram selenium per portie, wat 18,5 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene levert. Zowel koper als selenium werken als antioxidanten die uw immuunsysteem helpen goed te functioneren en kunnen helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen of kanker. Een portie lamshersenen levert kleinere hoeveelheden ijzer, zink en kalium op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407