Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoewel u het niet dagelijks zou moeten eten, heeft Prosciutto zijn verdiensten

Gezondheidsrisico's van verwerkt vlees

 1. Prosciutto ziet eruit als dun gesneden deli ham, maar het heeft een veel dikkere smaak die deels rokerig, deels pittig en deels zout is. Het vlees wordt vaak aan pizza toegevoegd of rond fruit of groenten gewikkeld, en dat is prima om de zoveel tijd. U wilt niet regelmatig prosciutto eten, omdat het veel vet en natrium bevat, maar het levert ook bepaalde voedingsstoffen.

Gezondheidsrisico's van verwerkt vlees

 1. Prosciutto bevat veel vet en natrium en is mogelijk niet de gezondste aanvulling op uw dagelijkse voeding.

Basisprincipes van Prosciutto

 1. Een ounce van de gemiddelde commercieel aangeschafte prosciutto bevat tussen 3 en 3,5 gram vet, waarvan ongeveer 1 gram verzadigd is. Dat vertaalt zich naar ongeveer 5 of 6 procent van je dagelijkse verzadigde vetlimiet. Het beperken van uw inname van verzadigd vet is een slimme manier om de gezondheid van uw hart te beschermen en uw risico op hoog cholesterol te verlagen. Datzelfde gram prosciutto levert ook 8 of 9 gram eiwit, een voedingsstof die essentieel is om te overleven, en van 10 tot 25 milligram cholesterol.

Het goede, het slechte en het zoute

 1. Een groot nadeel van het eten van prosciutto is de hoeveelheid natrium die het bevat. Een ounce van de gemiddelde in de winkel gekochte prosciutto heeft tussen 570 en 660 milligram natrium. Dat is tussen 25 en 29 procent van uw dagelijkse limiet van 2300 milligram natrium. Regelmatig grote doses natrium eten kan uw bloeddruk verhogen, waardoor u een verhoogd risico loopt op een hartaanval en beroerte. Als u al hoge bloeddruk of hartproblemen heeft, moet u slechts 1500 milligram natrium per dag consumeren, adviseert het University of Maryland Medical Center.

Hier is wat goed nieuws

 1. Ondanks het verzadigde vet- en natriumgehalte van prosciutto, krijg je nog steeds bepaalde belangrijke voedingsstoffen, hoewel in kleine hoeveelheden. Een ons van de gemiddelde in de winkel gekochte prosciutto levert 2 procent van het ijzer dat je elke dag nodig hebt. IJzer helpt uw ​​energievoorziening te handhaven door zuurstof naar alle cellen in uw lichaam te transporteren. Het mineraal speelt ook een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Prosciutto levert ook sporenhoeveelheden zink, niacine en vitamine B12.

Overweeg dit voordat u eet

 1. Hoewel het af en toe serveren van prosciutto uw gezond eetplan niet zal verpesten, moet u twee keer nadenken voordat u het regelmatig eet. Naast het verzadigde vet en natrium dat je verbruikt, eet je ook de chemicaliën die worden gebruikt om het vlees te verwerken. Onderzoekers van de Harvard School of Public Health ontdekten dat het eten van verwerkt vlees je een 42 procent hoger risico op hartaandoeningen en een 19 procent hoger risico op diabetes type 2 oplevert. Resultaten van de studie, die gebaseerd was op een beoordeling van ongeveer 1600 studies, werden in juni 2010 gepubliceerd in het tijdschrift "Circulation". De nitraten en nitrieten in verwerkt vlees kunnen ook uw risico op bepaalde soorten kanker verhogen. De onderzoekers merkten ook op dat een hogere consumptie van totaal vlees en verwerkt vlees het risico op darmkanker kan verhogen. Maar ze wezen erop dat onbewerkt rood vlees niet afzonderlijk is onderzocht als oorzaak van colorectale kanker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407