Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Home Remedies voor een verkoudheid met Whiskey

Consumptieoverwegingen

 1. Sommige huismiddeltjes tegen verkoudheid, met name die verschillende generaties teruggaan, bevatten whisky als primair ingrediënt. Het gebruik van whisky voor de verlichting van verkoudheid is populair, omdat wordt aangenomen dat het een keelpijn verzacht, hoestsymptomen verbetert, verstopte neuzen opruimt en de slaap bevordert. Sommige gegevens ondersteunen zelfs de voordelen van deze huismiddeltjes. Vraag echter advies aan een kinderarts voordat u deze alcoholhoudende middelen gebruikt bij kinderen en zuigelingen.

Home Remedies

 1. Een hot toddy is een van de meest populaire op whisky gebaseerde huismiddeltjes. Versies van deze puntige thee variëren, maar een veelgebruikt recept is een mok heet water, 1 shot whisky of andere gedistilleerde drank, 1 eetlepel honing en een schijfje citroen. Een andere favoriet is whiskyhoestsiroop, een ouderwetse koude remedie die geen medicijnen of chemicaliën bevat. Een eenvoudig recept bestaat uit 2 delen honing en 1 deel whisky, terwijl een ander recept vraagt ​​om 2 delen whisky en 1 deel elke azijn, honing en bruine suiker. De gebruikelijke dosering is 1 eetlepel. Een andere remedie is het zuigen en extraheren van het sap uit met whisky doordrenkte citroenhelften.

Voordelen van warme dranken

 1. Hoewel sommige mensen hun verstopte neus kunnen opdraaien bij deze huismiddeltjes, zijn er verschillende redenen waarom een ​​hete toddy of zelfs een niet-alcoholische hete thee kan helpen. Een kleine studie gepubliceerd in het decembernummer van "Rhinology" voorzag koude patiënten van een warme of op fruitsmaak gearomatiseerde drank en vergelijkt de effecten op de symptomen. Terwijl beide dranken de loopneus, hoest en niezen verbeterden, verbeterde de warme drank ook keelpijn, koude rillingen en vermoeidheid - ondersteunend het idee dat warme dranken en gewoon alle vloeistoffen verkoudheidssymptomen kunnen verbeteren.

Voordelen van Whiskey

 1. Terwijl whisky, een gedistilleerde alcoholhoudende drank gemaakt van graan, wordt aangeprezen om de symptomen van verkoudheid te helpen verbeteren, is er weinig bewijs dat het echt werkt. Matige - maar niet buitensporige - alcoholinname is gekoppeld aan de voordelen van het immuunsysteem, volgens een artikel in oktober 2007 in "British Journal of Nutrition", hoewel er geen specifiek kwaliteitsonderzoek is dat whisky koppelt aan verbeterde verkoudheidssymptomen. Maar er zijn mogelijke redenen waarom whisky kan helpen. De alcohol in whisky wordt aangeprezen om een ​​zere keel te verzachten en te verdoven, de neusholtes te verwijderen en het slapen in de nacht te vergemakkelijken. Whisky bevat ook polyfenolen - plantaardige chemicaliën met gunstige antioxiderende eigenschappen. Een studie gepubliceerd in het oktobernummer van "British Journal of Nutrition" koppelde een polyfenolrijke drank - hoewel geen whisky - aan verminderde symptomen van verkoudheid. Er is echter geen kwaliteitsbewijs dat alcohol of de polyfenolen in whisky verbindt met verbeterde verkoudheid of hoest symptomen.

Voordelen van honing en andere ingrediënten

 1. Een veelgebruikt ingrediënt in gewone verkoudheidsmiddelen is honing - een stof waarvan bekend is dat het immuunvoordelen heeft met eigenschappen die zowel tegen virussen als bacteriën werkt. Volgens een beoordeling gepubliceerd in het juni 2014 nummer van "Evidence-Based Child Health", is honing beter dan placebo in het verbeteren van hoestsymptomen en even effectief als een vrij verkrijgbare hoestonderdrukker. Een andere studie gepubliceerd in het septembernummer van "Kindergeneeskunde" ontdekte dat honing effectiever is dan placebo bij het verbeteren van hoest en slaapkwaliteit bij kinderen, hoewel honing om veiligheidsredenen niet mag worden gebruikt bij kinderen jonger dan 1 jaar.

 2. Veel van deze whiskyremedies bevatten ook citroen, een bron van vitamine C. Hoewel deze vitamine is gekoppeld aan een verminderde koude ernst, is de hoeveelheid citroen in deze remedies te klein om te verklaren door het vitamine C-gehalte. Bovendien kunnen de antibacteriële en antivirale eigenschappen van azijn - gevonden in een van de remedies tegen whiskyhoestsiroop - ook helpen bij het bestrijden van verkoudheid.

Waarschuwingen

 1. Whisky-bevattende hoest en verkoudheid kan verlichting van de symptomen bieden, maar is geen remedie voor verkoudheid. Precies hoe deze hulp niet duidelijk is, maar de afzonderlijke componenten of het gecombineerde effect van deze ingrediënten kunnen verantwoordelijk zijn voor de voordelen. Als u hoest, keelpijn, hoofdpijn, congestie of koorts heeft die niet weggaat, of als u pijn op de borst heeft of moeite heeft met ademhalen, raadpleeg dan uw arts. Houd er bovendien rekening mee dat te veel alcohol uw symptomen mogelijk niet helpt, omdat dit uitdroging kan veroorzaken en uw immuniteit kan dempen. Als u ten slotte het gebruik van whisky in huismiddeltjes voor kinderen of zuigelingen overweegt, praat dan eerst met de kinderarts van uw kind.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407