Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Honing voor astma: werkt het?

Honing en astma

 1. Honing wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk medicijn in culturen over de hele wereld. Het heeft antioxiderende eigenschappen die ontstekingen bestrijden en de immuniteit verhogen. Veel mensen nemen honing vanwege het vermogen om een ​​zere keel te verzachten en een hoest te kalmeren. Honing is ook een huismiddeltje tegen allergiesymptomen.

 2. Astma en allergieën zijn gerelateerde aandoeningen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Als u allergisch bent voor dingen in de omgeving, zoals pollen en stof, produceert uw lichaam antilichamen als reactie. Die antilichamen veroorzaken de productie van chemicaliën, zoals histamine. Ze veroorzaken congestie, niezen, tranende ogen, jeuk, hoest en andere allergische reacties.

 3. Diezelfde antilichamen kunnen ook een astma-aanval veroorzaken. Maar in tegenstelling tot een allergie, is astma een probleem dat diep in de longen en bovenste luchtwegen wordt ervaren. Het is een ernstiger gezondheidsprobleem dan milieuallergieën. Zelfs milde inspanning kan bij sommige mensen tot een astma-aanval leiden. Onbehandeld, astma kan levensbedreigend zijn.

Hoe behandelt honing astma?

 1. Honing lijkt het meest nuttig als nachtelijke hoestonderdrukker. Een vorm van nachtelijk astma, nachtelijk astma genoemd, kan hoesten, piepende ademhaling en beklemming op de borst veroorzaken. Deze symptomen kunnen uw slaap verstoren.

 2. Onderzoekers van UCLA stellen voor om 2 theelepels honing te nemen voor het slapengaan. Er wordt aangenomen dat de zoetheid van honing je speekselklieren triggert om meer speeksel te produceren. Dit kan uw luchtwegen smeren en uw hoest verlichten. Honing kan ook ontstekingen in de luchtwegen (luchtwegen in de longen) verminderen en helpen slijm af te breken waardoor u moeilijk kunt ademen.

 3. Je kunt de honing pakken door:

 4. 1 theelepel mengen met 8 ons heet water; heb dit twee of drie keer per dag. Zorg ervoor dat u het water niet te heet maakt.

 5. 1/2 theelepel kaneelpoeder mengen met een theelepel honing en dit vlak voor het slapengaan hebben. Honing en kaneel kunnen slijm uit de keel verwijderen en je immuunsysteem een ​​boost geven.

 6. Het sap van 1/2 citroen in een glas warm water persen en 1 theelepel honing toevoegen. Citroensap heeft antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken en kunnen helpen slijm op te ruimen.

Wat het onderzoek zegt

 1. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan door onderzoekers over de hele wereld die probeerden de therapeutische waarde van honing aan te tonen bij de behandeling van astma en vele andere aandoeningen. De resultaten zijn gemengd.

 2. In één onderzoek werd honing vergeleken met dextromethorphan, het belangrijkste ingrediënt in de meeste hoestonderdrukkers. Honing kwam bovenaan door de ernst en frequentie van nachtelijke hoest te verminderen.

 3. In een ander onderzoek werd gekeken naar het effect van honing en verschillende andere "onconventionele therapieën" op astma. Uit het onderzoek bleek dat geen van de onconventionele behandelingen die werden getest, astma van de deelnemers hielp.

 4. Eén dierstudie testte aerosolhoning als een astmabehandeling voor konijnen. De studie heeft positieve resultaten opgeleverd, maar moet nog op mensen worden getest.

 5. Een groot klinisch onderzoek kan beter inzicht geven in of honing een geschikte therapie is. Maar er moet nog een dergelijke studie komen.

Dingen om in gedachten te houden

 1. Een van de grootste zorgen bij het gebruik van honing is het risico op een allergische reactie. Als u een allergische reactie heeft gehad op bijensteken of bijenstuifmeel, moet u waarschijnlijk honing in welke vorm dan ook vermijden. Een honingallergie kan symptomen veroorzaken zoals:

 2. Voor de overgrote meerderheid van de mensen is honing die in kleine tot matige doses wordt geconsumeerd veilig. Als u een hartaandoening of spijsverteringsstoornis heeft, moet u met uw arts praten voordat u honing probeert. Hetzelfde geldt als je antibiotica of medicijnen voor je hart of zenuwstelsel gebruikt.

 3. Kinderen jonger dan 12 maanden mogen geen honing krijgen. Het risico op botulisme is uiterst ernstig bij zuigelingen. Houd er ook rekening mee dat honing een piek in uw bloedsuiker kan veroorzaken als u diabetes heeft.

De afhaalmaaltijden

 1. Honing kan een goede aanvulling zijn op de behandelingen die uw arts voorschrijft. Maar astma is een te ernstige aandoening om niet goed te kunnen worden behandeld met voorgeschreven medicijnen en levensstijlaanpassingen.

 2. Volg het advies van uw arts over wanneer u uw medicijnen moet innemen. Zorg ervoor dat u weet hoe u astma-aanvallen kunt voorkomen en een constante ademhaling kunt behouden.

 3. Honing kan een goede aanvulling zijn op de behandelingen die uw arts voorschrijft. Maar astma is een te ernstige aandoening om niet goed te kunnen worden behandeld met voorgeschreven medicijnen en levensstijlaanpassingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407