Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Honing voor zure reflux: werkt het?

Honing en zure reflux

 1. Als u na het eten een terugvloeiing van maagzuur in uw slokdarm heeft ervaren, heeft u mogelijk zure reflux gehad. Ongeveer 20 procent van de Amerikanen heeft regelmatig last van symptomen van zure oprispingen.

 2. Wanneer zonder recept (OTC) of receptopties wankelen, wenden sommige mensen zich tot natuurlijke remedies om de symptomen te verlichten.

 3. Honing wordt al duizenden jaren in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Wat onderzoek en anekdotisch bewijs suggereert dat honing de keel kan kalmeren en de symptomen van zure terugvloeiing kan verlichten.

Wat zijn de voordelen van honing?

 1. Honing is in de loop van de geschiedenis medicinaal gebruikt. De exacte voordelen zijn afhankelijk van het type honing dat wordt gebruikt. Rauwe, ongepasteuriseerde honing biedt de meeste gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en enzymen.

 2. De stof is rijk aan antioxidanten. Deze kunnen u helpen beschermen tegen celbeschadiging door vrije radicalen.

 3. Vrije radicalen kunnen bijdragen aan het verouderingsproces. Ze kunnen ook leiden tot chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker. De antioxidanten in honing kunnen hartaandoeningen helpen voorkomen.

 4. Honing heeft ook een aantal antibacteriële en antivirale eigenschappen. Rauwe honing kan niet alleen bacteriën en schimmels doden, het bevat ook een natuurlijk antisepticum.

 5. Makuna-honing van medische kwaliteit wordt beschouwd als de meest effectieve honing voor de behandeling van wonden. Deze honing kan naast zijn natuurlijke waterstofperoxide andere antibacteriële eigenschappen hebben.

 6. Honing kan ook helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals diarree en maagzweren.

Wat het onderzoek zegt

 1. Honing kan op verschillende manieren werken om de symptomen van zure reflux te helpen. Een artikel gepubliceerd door de Indian Journal of Medical Research wijst op verschillende belangrijke voordelen:

 2. Ondanks deze claims moet er meer formeel onderzoek worden gedaan om de werkelijke effectiviteit ervan als behandeling voor zure reflux te beoordelen.

Hoe honing te gebruiken om zure reflux te behandelen

 1. In een klinisch onderzoek gepubliceerd door het British Medical Journal suggereerden onderzoekers dat de stroperige aard van honing zou kunnen helpen om zuren laag te houden. Een lid van hun team zag verlichting van zijn maagzuursymptomen na het consumeren van vijf milliliter (ongeveer een theelepel) gewone honing.

 2. Als u zelf geen theelepel honing wilt nemen, kunt u deze mengen met een glas warm water of thee. Het drinken van een glas melk of het eten van wat yoghurt kan je ook een soortgelijk rustgevend effect geven.

Risico's en waarschuwingen

 1. De meeste mensen kunnen honing consumeren met nadelige bijwerkingen.

 2. Honing kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Als u diabetes heeft, een lage bloedsuikerspiegel of medicijnen gebruikt die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, vraag dan uw arts voordat u deze huismiddeltje probeert. Vraag uw arts ook om honing te nemen als u medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Honing mag niet worden gegeven aan zuigelingen jonger dan 12 maanden.

 3. Als u een honingallergie heeft, moet u dit huismiddeltje niet proberen. Als u ongebruikelijke bijwerkingen opmerkt, moet u het gebruik staken en medische hulp inroepen.

Andere behandelingsopties voor zure reflux

 1. U kunt ook zelfzorggeneesmiddelen (OTC) proberen om occasionele zure reflux te behandelen.

 2. Als uw symptomen aanhouden, kan uw arts sterkere versies van deze medicijnen voorschrijven. Deze medicijnen kunnen alleen of samen worden gebruikt, afhankelijk van uw tekenen en symptomen.

 3. Voor de ernstigste gevallen kan uw arts een slokdarmversterkend medicijn voorstellen, zoals baclofen. Dit medicijn kan verminderen hoe vaak uw sluitspier ontspant en ervoor zorgt dat zuur naar boven stroomt. Baclofen heeft significante bijwerkingen, waaronder vermoeidheid en verwarring.

 4. In zeldzame gevallen kan een operatie om de slokdarmsfincter te versterken noodzakelijk zijn.

Wat u nu kunt doen

 1. Hoewel onderzoek naar honing en zure reflux beperkt is, wordt het nog steeds beschouwd als een veilige, effectieve manier om zure reflux te behandelen.

 2. Als u besluit honing te proberen, onthoud dan:

 3. OTC of alternatieve behandelingen helpen vaak bij incidentele aanvallen van zure reflux. Als uw symptomen aanhouden, moet u uw arts raadplegen. Hoe sneller u hulp krijgt voor uw symptomen, hoe sneller u op weg bent naar herstel en verdere schade aan uw slokdarm voorkomt.

 4. Blijf lezen: Home remedies voor zure reflux / GERD >>

 5. Hoewel onderzoek naar honing en zure reflux beperkt is, wordt het nog steeds beschouwd als een veilige, effectieve manier om zure reflux te behandelen.

 6. Als u besluit honing te proberen, onthoud dan:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407