Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Honingdauw: 10 Honingdauw Voordelen + Hoe kies je een rijpe meloen

Butternut Squash selecteren, bereiden en koken

 1. Hoewel het vaak wordt verward met meloen - of gewoon "meloen" wordt genoemd om geen onderscheid te maken, is honingdauw eigenlijk een voedzaam, hydraterend, caloriearm en heerlijk zoet fruit. Het kan een reputatie hebben als de smakeloze meloen, en soms wanneer het hersenloos aan een fruitsalade wordt toegevoegd, kan het de enige overgebleven vrucht zijn.

 2. Maar wanneer honingmeloen uit de wijnstok wordt geplukt wanneer deze volwassen is en opengesneden wanneer hij rijp is, is de smaak aanwezig. Het staat zelfs bekend als de zoetste van alle meloenen in de supermarkt.

 3. Bovendien is het een geweldige bron van gezondheidsbevorderende voedingsstoffen, waaronder vitamine C (die meer dan 40 procent van je dagelijkse waarde levert), B-vitamines, kalium en magnesium. Het is een caloriearm voedsel dat vezels, water en een beetje zoetheid biedt die kunnen helpen om die middagsuikervetjes waar je tegen hebt gevochten te bevredigen - en dat is niet alles.

10 voordelen van Honeydew

 1. Vitamine C bevordert ook de activiteit van het opruimen van oxidanten in de huid en beschermt ons tegen oxidatieve stress uit de omgeving. Wanneer we niet genoeg vitamine C in onze voeding krijgen, kan dit leiden tot verminderde immuniteit en een hogere gevoeligheid voor infecties. Dus door honingdauw en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C aan uw dieet toe te voegen, verhoogt u op natuurlijke wijze uw immuunsysteem. (8)

 2. Studies tonen aan dat hogere inname van carotenoïden gepaard gaat met een significante vermindering van het risico op hart- en vaatziekten. De carotenoïden in honingdauw zijn gunstig voor de bescherming van onze bloedvaten tegen ontstekingen, verstoppingen en schade door vrije radicalen.

 3. Onderzoek toont ook aan dat carotenoïden (zoals de bètacaroteen in honingdauw) ook kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen, de niet-HDL-cholesterolwaarden te verlagen, atherosclerose te voorkomen, pro-inflammatoire cytokines te verminderen en insulinegevoeligheid verbeteren. (9)

 4. Honingmeloen is een bron van carotenoïden zoals bètacaroteen die ontstekingsremmende en kankerbeschermende effecten hebben. Diëten met veel carotenoïden zijn gunstig om een ​​aantal redenen, waaronder het voorkomen van UV-lichtschade die kan leiden tot melanoom en het verminderen van oxidatieve stress, een kritieke factor van het pathogene proces van veel chronische aandoeningen, waaronder kanker. (10)

 5. Een kopje honingdauw bevat meer dan 40 procent van uw dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine C. Dit betekent dat het een uitstekende bron van antioxidanten is die helpen het risico op ontstekingen en ziekten te verminderen. Het eten van vitamine C-voedsel, zoals fruit en groenten, kan helpen om je immuniteit te verbeteren, de gezondheid van je huid te verbeteren, de gezondheid van je hart te verbeteren en ontstekingsaandoeningen te verbeteren.

 6. De vitamine C in honingdauw speelt ook een belangrijke rol in een aantal metabole functies, zoals de activering van foliumzuur en de omzetting van cholesterol in galzuren. Vitamine C komt ten goede aan ernstige aandoeningen zoals diabetes, atherosclerose, neurodegeneratieve ziekten en kanker. (1)

 7. Honingdauw bevat niet alleen weinig calorieën, maar bevat slechts 64 in één kopje, maar het is de zoetste van alle meloenvariëteiten. Je kunt die behoefte aan iets zoets vervullen door wat honing te snacken, terwijl je je aan je dagelijkse caloriedoelen blijft houden.

 8. Voedingsmiddelen met een hoog volume en weinig calorieën, zoals deze vrucht, zijn de perfecte snacks of toevoegingen aan maaltijden wanneer u probeert af te vallen of op gewicht te blijven. En omdat honingdauw een goede bron is van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A, kalium, magnesium en B-vitamines, weet je dat je goed gevoed blijft, wat soms een probleem kan zijn als je een lage- caloriedieet.

 9. De carotenoïden en vitamine C in honingdauw maken het fruit gunstig voor uw huid. Studies tonen aan dat vitamine C de collageensynthese stimuleert en helpt bij de antioxidantbescherming tegen UV-geïnduceerde huidbeschadiging. Vitamine C speelt ook een rol bij wondgenezing, huidelasticiteit en algemeen huidherstel. (2)

 10. Het toevoegen van honingmeloen en ander fruit en groenten met veel vitamine C bevordert een stralende, egale en gezonde huid.

 11. Een kopje honingdauw bevat 1,4 gram vezels, die we nodig hebben om de spijsvertering en het cholesterolgehalte te reguleren. Waarom is een vezelrijk dieet zo belangrijk? Omdat het je spijsverteringsstelsel passeert en onderweg afval, gifstoffen, vet- en cholesteroldeeltjes met zich meebrengt.

 12. Het eten van vezels verbetert de gezondheid van uw darmen en helpt uw ​​spijsvertering, waardoor u regelmatig blijft. Honingdauw bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels, wat betekent dat je je daadwerkelijk langer vol voelt en bulk aan je ontlasting toevoegt, waardoor problemen zoals constipatie worden verlicht. (3)

 13. Ongeveer 90 procent van de honingdauw bestaat uit water - dus als je een kopje of twee van deze caloriearme vrucht eet, voel je je niet alleen vol, vanwege het vezelgehalte en omdat je kan een groter volume eten zonder uw caloriedoelen te overschrijden, maar het zal u ook helpen gehydrateerd te blijven. (4) Daarom is het een uitstekende snack op warme zomerdagen of na een training.

 14. Een kopje honingdauw bevat ongeveer 9 procent van uw dagelijkse kaliumwaarde, wat geweldig is gezien het feit dat kalium een ​​essentiële voedingsstof is voor de elektrolytenbalans in het lichaam en helpt spierkrampen te verminderen, uw risico te verminderen van een beroerte en zelfs hoge bloeddruk verlichten.

 15. Kaliumrijk voedsel eten kan ook helpen de botdichtheid te verhogen en aandoeningen die uw botten beïnvloeden, zoals osteoporose, af te weren. (5)

 16. Honingdauw is een goede bron van zowel vitamine B6 als folaat, twee B-vitamines die belangrijk zijn voor de ontwikkeling en functie van de hersenen. Lage foliumzuur- en vitamine B6-waarden worden geassocieerd met een slechte cognitieve functie en kunnen uw risico op het ontwikkelen van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie verhogen. (6)

 17. Plus, deze B-vitamines helpen je humeur te verbeteren. Vitamine B6 helpt om de hormonen serotonine en noradrenaline te maken - uw "gelukkige hormonen" die uw humeur, concentratievermogen en energieniveaus regelen. Onderzoek toont aan dat het voorkomen of omkeren van een folaatdeficiëntie uw risico op het ontwikkelen van stemmingsstoornissen zoals depressie kan verminderen. (7)

 18. Honingdauw is een geweldige bron van vitamine C, die bijdraagt ​​aan de afweer door verschillende cellulaire functies te ondersteunen tegen ziekteverwekkers die ons ziek kunnen maken.

 19. Bovendien hebben carotenoïden in honingdauw chemoprotectieve eigenschappen, die gezond weefsel helpen beschermen tegen de schadelijke bijwerkingen die door sommige geneesmiddelen tegen kanker worden veroorzaakt. (11)

Wat is honingdauw?

 1. Honingdauw, een romige geelachtige en ovale vrucht, is een lid van de Cucurbitaceae-familie, die andere wijnbouwvoedingsmiddelen zoals komkommers, pompoen, pompoen en watermeloen omvat, en de wetenschappelijke naam is Cucumis Melo. Het piekgroeiseizoen is in de late zomer tot de vroege winter, wat later is dan de neef van de neef.

 2. Honingdauw kan worden omschreven als zoet, weelderig en sappig. Het heeft een uitgesproken aroma, vooral als het rijp is, met frisse en zoet-bloemige karakters. Honingdauwmeloen is meestal ongeveer zes tot negen centimeter lang en weegt over het algemeen vier tot acht pond.

 3. Het vlees van een honingmeloen is meestal lichtgroen en de schil varieert in kleur van een crèmekleurig tot groen. De meeste honingmeloenen die je in je plaatselijke supermarkt ziet, komen uit Californië, waar ze in het seizoen van augustus tot oktober zijn.

 4. Deze meloen bevat carotenoïden, waaronder bètacaroteen en fytoeen, die verantwoordelijk zijn voor veel van de gezondheidsvoordelen van het fruit, zoals het vermogen om ontstekingen te verminderen, oxidatieve stress te remmen en de cardiovasculaire gezondheid te stimuleren.

 5. Het is een uitstekende bron van vitamine C en bevat andere belangrijke voedingsstoffen die zorgen voor de goede werking van ons immuunsysteem, spijsverteringsstelsel en cardiovasculaire systemen. Het eten van honingdauwmeloen kan zelfs onze cognitieve gezondheid verbeteren en stemmingsstoornissen, zoals depressie, voorkomen.

Honeydew Nutrition

 1. Honingdauw is een caloriearm fruit dat dient als een bron van vezels en vitamine C. Het is ook een goede bron van kalium, B-vitamines en magnesium.

 2. Een portie van één kop (ongeveer 177 gram) honingdauw bevat ongeveer: (12)

 3. Bovendien bevat deze meloen vitamine A, pantotheenzuur, calcium, ijzer, fosfor, zink en selenium.

Honingdauw versus meloen

 1. Honingdauw en meloen zijn beide meloenvruchten die tot de familie Cucurbitaceae behoren. Ze bieden beide antioxidanten die vrije radicalen opruimen en een aantal gezondheidsbevorderende vitamines en mineralen. Beide vruchten bevatten vitamine A, C en K en mineralen zoals kalium, foliumzuur, niacine, thiamine en magnesium. Maar meloen tot meloen, meloen heeft een grotere voedzame klap.

 2. Een portie cantaloupe bevat minder calorieën (54 calorieën in cantaloupe versus 64 in honingdauw), meer vitamine A en C, meer kalium, meer B-vitamines en meer magnesium.

 3. Dat gezegd hebbende, zowel meloen als honingdauw hebben een scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder hun vermogen om de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen, een gezonde huid te bevorderen, het immuunsysteem te stimuleren, de spijsvertering te ondersteunen en de cognitieve gezondheid te beschermen.

 4. Plus, beide meloenen staan ​​op de lijst van de "Environmental 15" van de "schone 15", een lijst van de producten die het minst waarschijnlijk worden besmet door pesticiden, in tegenstelling tot de "vuile" dozijn "die het meest waarschijnlijk zijn besmet.

 5. Hier is een verschil tussen de twee meloenen - honingdauw en meloen hebben verschillende piekmaanden, waarbij meloen een piekseizoen heeft tussen april en augustus en het honingseizoen begint in augustus en duurt tot oktober.

 6. Hoewel het bekend is dat een rijpe honingdauw een zoetere smaak heeft, worden honingmeloenen soms geplukt voordat ze zijn gerijpt en ze zullen niet van de wijnstok rijpen, zodat ze er nogal saai uitzien. Om die reden geloven mensen vaak dat meloen de smakelijkere meloen is.

Waar te vinden en hoe honingdauw te gebruiken

 1. Het is gemakkelijk om honingmeloen te vinden in uw plaatselijke supermarkt of zelfs op een boerenmarkt. De beste tijd om honingdauw te kopen is tijdens het piekgroeiseizoen van het fruit, in de late zomer en herfst.

 2. Zoek bij het winkelen voor deze vrucht naar meloenen met een bleke crème of romige witte schil - dit zijn de meloenen die bijna rijp genoeg zijn om te eten. Als de schil van de honingdauw groen is, is deze nog niet volledig gerijpt.

 3. Kijk ook bij het kiezen van een honingdauw in de winkel naar een die te zwaar aanvoelt voor zijn grootte. Dit betekent dat het vol sap is en voldoende rijp is om op natuurlijke wijze te rijpen. Soms plukken de boeren de meloenen te snel, als ze niet zijn gerijpt, en ze zullen nooit rijpen - waardoor ze in wezen niet eetbaar zijn. Een teken dat honingdauw klaar is om te worden geplukt, is wanneer ze een gelige kleur krijgen.

 4. Hoe weet je nog meer of honingdauw rijp is? Snijd er niet in totdat je het zoete aroma van de meloen ruikt. Als je het aroma van honingdauw nog niet ruikt, laat het dan nog een dag of twee op je aanrecht staan ​​tot de geur van het fruit merkbaar wordt.

 5. Je kunt ook proberen het fruit aan te raken om te bepalen of het al dan niet rijp is. Druk voorzichtig op het andere uiteinde van de stengel. Als de meloen een beetje meegeeft en dan recht terug stuitert, is dat een teken dat hij rijp is.

 6. Als uw honingdauw rijp lijkt maar u bent nog niet klaar om hem op te eten, bewaar deze dan vijf tot zeven dagen in de koelkast. Bij kamertemperatuur moet het binnen twee tot vier dagen nadat het rijp is worden gegeten. Nadat je de meloen hebt gesneden, kun je deze twee tot drie dagen in een luchtdichte container bewaren.

 7. De meest voorkomende manier om honingdauw te consumeren, is het vers eten als een zoete en hydraterende snack, maar er zijn andere manieren om deze meloen in uw maaltijden op te nemen. Het kan in blokjes worden gesneden en worden toegevoegd aan een yoghurtparfait, kwark, salade of smoothie.

 8. Honingdauw voegt zelfs een lekkere zoetheid toe aan kipsalade, salsa en gekoelde soepen, en mensen combineren het fruit vaak met zout vlees, zoals prosciutto. Probeer honingdauw toe te voegen aan mijn recept voor herfstkipsalade in plaats van of samen met de druiven.

 9. Hier zijn nog een paar honingdauwrecepten om te proberen:

Geschiedenis

 1. Honingdauw is vermoedelijk afkomstig uit het Midden-Oosten of West-Aziatisch gebied, maar de exacte plaats van herkomst is onbekend. Men gelooft dat de Egyptenaren het als een heilige vrucht beschouwden vanwege zijn zoete en sappige smaak.

 2. Het was pas in de 15e eeuw dat het in Europa werd gekweekt en Spaanse ontdekkingsreizigers zouden de zaden van de meloen in Californië hebben geïntroduceerd. Vandaag produceert Californië het merendeel van de honingdauw die in de Verenigde Staten wordt verkocht. (13)

 3. Er zijn twee soorten honingdauw: Witte honingdauw heeft een gladde, witte schil en lichtgroen vlees, en gele honingdauw heeft een gouden schil en groen vlees. Men zegt dat de witte honingdauw zoeter is omdat ze een hoger suikergehalte heeft.

 4. Volgens de ASPCA is honingdauw niet giftig en veilig voor honden, katten en paarden om te eten. (14)

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407