Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hormoondieet: plan en feiten

5. Wahls Fudge

 1. Dit is een van de meest populaire recepten uit het Wahls-protocol, dus het verschijnt ook in "The Wahls Protocol Cooking for Life" - met een toegevoegde variatie voor witte fudge.

 2. Deze fudge smaakt als een heerlijke, zoete traktatie, maar is qua voedingswaarde veel dichter dan snoep, feestjes of andere zoete desserts. Het is calorisch dicht, dus het is uitstekend voor degenen die te veel gewicht verliezen. Als u probeert af te vallen, geniet er dan spaarzaam van.

 3. Wahls zegt dat ze meestal fudge in de koelkast bewaart zodat deze stevig blijft. De fudge blijft ongeveer drie dagen behouden - hoewel het meestal veel sneller is gegaan.

 4. Mexicaanse chocoladevariatie: voeg 1 theelepel gemalen kaneel toe.

 5. Variatie in witte chocolade: laat het cacaopoeder weg en maak de avocado optioneel. Voeg 1 theelepel vanille-extract of 1/4 theelepel vanilleboonzaden toe. Ruil rozijnen voor gouden rozijnen.

 6. * De bovenstaande recepten zijn herdrukt uit "The Wahls Protocol Cooking for Life" in overleg met Avery Books, een lid van Penguin Group (VS) LLC, A Penguin Random House Company. Copyright (c) 2017, Terry Wahls.

 7. Sara Lindberg, BS, MEd, is een freelance schrijver van gezondheid en fitness. Ze heeft een bachelor's degree in bewegingswetenschappen en een master's degree in counseling. Ze bracht haar leven lang door met het onderwijzen van mensen over het belang van gezondheid, welzijn, mentaliteit en geestelijke gezondheid. Ze is gespecialiseerd in de verbinding tussen geest en lichaam, met een focus op hoe ons mentale en emotionele welzijn van invloed is op onze fysieke fitheid en gezondheid.

Wat is het?

 1. Het hormoondieet komt voort uit het boek met dezelfde titel van Dr. Natasha Turner, een natuurgeneeskundige arts. De primaire focus ligt op hormoonschommelingen die zogenaamd een negatieve invloed hebben op het gewicht van een persoon. Het richt zich ook op andere factoren die kunnen bijdragen aan gewichtstoename en andere nadelige gezondheidseffecten.

 2. Het hormoondieet is een proces van zes weken in drie stappen, ontworpen om hormonen te synchroniseren en een algeheel gezonder lichaam te bevorderen door middel van voeding, lichaamsbeweging, voedingssupplementen en ontgifting. Het dieet regelt wat u eet en vertelt u ook het juiste moment om te eten om een ​​maximaal voordeel voor uw hormonen te garanderen.

 3. Dit deel van het dieet omvat een "ontgiftingsproces" van twee weken. U vermijdt het eten van glutenhoudende granen, zuivelproducten gemaakt van koemelk, veel oliën, alcohol, cafeïne, pinda's, suiker, kunstmatige zoetstoffen, rood vlees en citrusvruchten. Aanvaardbaar voedsel tijdens deze fase omvat van nature glutenvrije granen en zetmeel, de meeste groenten, de meeste vruchten, bonen, noten en zaden, gevogelte, vis, soja, eieren, plantaardige melk, zuivelproducten van schapen of geiten, en bepaalde oliën. Deze fase omvat ook het nemen van voedingssupplementen. Deze omvatten probiotica en ontstekingsremmende producten zoals kurkuma en visolie.

 4. In deze fase worden sommige van die voedingsmiddelen terug in uw dieet opgenomen en wordt er aandacht besteed aan hoe uw lichaam erop reageert. Het dieet beveelt echter aan om "hormoonremmende" voedingsmiddelen voortdurend te vermijden. Deze omvatten hoge fructose glucosestroop, vis met een hoog kwikgehalte, niet-biologisch vlees, niet-biologische koffie, rozijnen, dadels en pinda's. De volledige lijst staat in het boek "The Hormone Diet."

 5. De tweede fase omvat ook het ontdoen van uw dieet van door de mens vervaardigd voedsel, waaronder:

 6. De derde fase richt zich op volledig lichamelijk en geestelijk welzijn door middel van cardiovasculaire oefeningen en krachttraining. Het dieetplan van de tweede fase gaat door naar de derde fase.

De belofte

 1. "Het hormoondieet" beweert dat het het eerste dieetboek is dat het belang benadrukt van een hormonale balans tussen alle 16 hormonen die het gewicht beïnvloeden. Het beweert ook de eerste te zijn die de levensstijlgewoonten verklaart die hormonen kunnen helpen om vet te verbranden. Deze omvatten:

 2. Inclusief watergewicht, streeft het dieet naar gewichtsverlies van maximaal 12 pond in de eerste fase. Het streeft naar ongeveer twee pond per week daarna, zonder calorietelling.

Voor- en nadelen

 1. Het dieet neemt een solide houding aan bij gewichtsverlies en algehele gezondheid en bevordert natuurlijk, voedzaam voedsel en regelmatige lichaamsbeweging. Ook zijn de focus op emotionele gezondheid, stressmanagement en voldoende slaap allemaal belangrijke componenten die mensen zouden moeten doen, of ze nu op dieet zijn of niet.

 2. Een belangrijk nadeel van het dieet is de nadruk op een verwachte hoeveelheid gewichtsverlies. Een dieetplan dat 12 pond gewichtsverlies in twee weken aanbeveelt, is ofwel onrealistisch of onhoudbaar. Het kan ook leiden tot gewichtstoename, net als veel andere diëten.

Healthline zegt

 1. Dit is weer een ander dieet dat mensen vertelt dingen te vermijden die op de lange termijn ernstige gezondheidseffecten kunnen hebben, zoals bewerkte voedingsmiddelen en suikers. De focus van het hormoondieet op natuurlijke, gezonde voeding, evenals zowel cardiovasculaire als krachttraining, is een geweldige aanvulling op elke levensstijl. Zelfs zonder het hormoondieet specifiek te volgen, zal het eten van gezond voedsel en regelmatige lichaamsbeweging u helpen niet alleen in de nabije toekomst, maar ook op de lange termijn, af te vallen. Hoewel fase 1 veel voedselregels heeft, is het niet noodzakelijkerwijs een extreem detox-programma. Het kan meer als een schoon eetplan worden beschouwd, omdat veel hele, verse, voedzame voedingsmiddelen worden aangemoedigd.

 2. De hormonen van het lichaam zijn echter complex. Ze helpen bijna alle lichaamsfuncties te reguleren. Als u probeert ze alleen te beheersen om gewicht te verliezen, kan dit het evenwicht van andere organen en systemen beïnvloeden. Bovendien is bewijs dat hormoonsynchronisatie koppelt en gewichtsverlies minimaal, ondanks het feit dat het boek is geschreven door een natuurgeneeskundige arts.

 3. Voordat u voedingssupplementen neemt of een "detox" -dieet volgt, moet u eerst uw arts raadplegen.

 4. Sommige mensen kunnen een schema van eten met tussenpozen niet bijhouden en voortdurend op hun hormonen letten. Het laten testen van hormonen is een ingewikkeld proces dat bezoeken aan de arts, bloedafname en speekseltests vereist. Het kost zowel geld als tijd. Dat maakt succes op de lange termijn nog moeilijker.

 5. Hoewel een groot deel van het boek is gewijd aan het uitleggen van de wetenschap over hoe het hormoondieet werkt, is er geen extern onderzoek om de claims van het dieet te ondersteunen. Over het algemeen werkt het dieet voor veel mensen mogelijk niet op de lange termijn, wat het vermogen om vooruitgang te handhaven in gevaar brengt.

 6. Wat moet ik doen als ik denk dat ik een hormonale onbalans heb?

 7. Speekseltests voor thuis, van een gerenommeerd bedrijf als ZRT Labs, zijn een nauwkeurige en ideale manier om de hormoonspiegels te controleren, omdat bloedserumspiegels niet altijd betrouwbaar zijn. Maak een afspraak met uw arts om uw zorgen te bespreken. Als u een vrouw bent, kan uw gynaecoloog of verloskundige een goed persoon zijn om te helpen. Uw bloedhormonen laten controleren is vaak een goed idee. Bio-identieke hormoonsuppletie is een natuurlijke manier om de symptomen van door de menopauze veroorzaakte onevenwichtige hormonen te helpen verlichten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407