Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hovenia Dulcis: behandeling van katers en andere gezondheidsvoordelen

Overzicht

 1. Hovenia dulcis (H. dulcis, beter bekend als de Japanse rozijnenboom) is een fruitboom van de Rhamnaceae-familie die lang wordt gewaardeerd door beoefenaars van oosterse geneeskunde.

 2. De rijpe vruchten zijn rauw of gekookt eetbaar en hebben een peerachtige smaak. Als ze gedroogd zijn, zien ze eruit als rozijnen. De vrucht is zoet en kan worden gebruikt in snoepjes of om een ​​honingvervanger te maken. Er kan ook sap van worden gemaakt of gefermenteerd om wijn en azijn te maken.

Hoe wordt het gebruikt?

 1. Er zijn momenteel geen doseringsrichtlijnen beschikbaar omdat er weinig klinische onderzoeken met mensen zijn uitgevoerd.

 2. Traditioneel gebruik omvat:

Gezondheidsvoordelen

 1. H. dulcis wordt al lang in de Koreaanse en Chinese traditionele geneeskunde gebruikt om intoxicatie te verlichten na overmatig drinken. Een gedetailleerd onderzoek, gepubliceerd in 1999, heeft aangetoond dat het het alcoholgehalte in het bloed van muizen verlaagt. Dit suggereert dat H. dulcis mensen zou kunnen helpen om alcohol sneller en efficiënter te metaboliseren, wat zowel dronkenschap als kater zou kunnen verlichten.

 2. Een andere studie, gepubliceerd in 1997 in een Japans medisch tijdschrift, toonde aan dat H. dulcis door alcohol veroorzaakte spierontspanning bij ratten voorkomt. Dit suggereert dat het kan worden gebruikt om het gebrek aan coördinatie te bestrijden dat gewoonlijk wordt geassocieerd met dronkenschap.

 3. Er zijn geen studies gedaan naar deze effecten van H. dulcis op mensen, maar het eten van de vrucht lijkt veilig.

 4. H. dulcis en andere kruidengeneesmiddelen worden al honderden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt om leverziekten te behandelen. Onderzoek levert wetenschappelijk bewijs dat het echt werkt, bij muizen:

 5. Kruiden nemen om de lever te beschermen tegen giftige stoffen is geen uitnodiging om meer alcohol te drinken; als u of uw zorgverlener zich zorgen maakt over uw levergezondheid, vermijd alcohol.

 6. Een studie uit 2007, gepubliceerd in het American Journal of Chinese Medicine, toonde aan dat H. dulcis leverschade door hepatitis C kan voorkomen. De studie keek naar de effecten van H. dulcis bij muizen die besmet waren met hepatitis C en vonden verminderde niveaus van fibrose en necrose van de lever.

 7. Met de nieuwe hepatitis C-geneesmiddelen willen u en uw arts echter misschien andere, meer op bewijs gebaseerde en mogelijk veiligere manieren overwegen om hepatitis C te behandelen

 8. Veel mensen hebben een kater nadat ze drinken tot het punt van intoxicatie. De exacte oorzaak van een kater is onbekend, hoewel er waarschijnlijk verschillende factoren zijn die bijdragen.

 9. Normaal gesproken beginnen katertjes wanneer de alcoholconcentratie in uw bloed begint te dalen. Je kater piekt wanneer je alcoholgehalte in het bloed nul bereikt. Voor veel mensen gebeurt deze katerpiek precies op het moment dat ze 's morgens wakker worden.

 10. Twee enzymen - alcoholdehydrogenase (ADH) en acetaldehyde dehydrogenase (ALDH) - helpen uw lichaam alcohol af te breken. Een onderzoek uit 1999 suggereert dat H. dulcis de activiteit van deze enzymen verhoogt, wat betekent dat het u kan helpen alcohol sneller te metaboliseren. Theoretisch, hoe sneller je alcoholgehalte in het bloed nul bereikt, hoe sneller je kater kan passeren.

 11. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat mensen die een extract van H. dulcis hadden ingenomen minder hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en zwakte in hun kater hadden dan anderen die het extract niet namen.

 12. Er zijn echter veel factoren die bijdragen aan een kater die niet door H. dulcis wordt beïnvloed. Dit omvat lage bloedsuikerspiegel, uitdroging en maag-darmklachten.

 13. Drink vloeistoffen, rust en overweeg de volgende keer een paar glazen water te drinken.

 14. Sommige mensen geloven dat katers gedeeltelijk worden veroorzaakt door een soort mini-onttrekking aan alcohol. Voor mensen met alcoholisme is alcoholontwenningssyndroom echter een ernstige, zelfs levensbedreigende aandoening. Er zijn momenteel geen voorgeschreven medicijnen zonder significante bijwerkingen die kunnen worden gebruikt om alcoholontwenning te behandelen.

 15. Onderzoek gepubliceerd in 2012 suggereert dat dihydromyricetin, een derivaat van H. dulcis, het potentieel heeft om alcoholonttrekkingssyndroom te behandelen. Onderzoek uitgevoerd met ratten vond een vermindering van ontwenningsverschijnselen waaronder angst, tolerantie en epileptische aanvallen. Ratten die dihydromyricetin gebruikten, hadden ook minder kans om vrijwillig alcohol te consumeren, wat suggereert dat het ook hunkeren naar alcohol kan verminderen.

Effecten

 1. Er lijken weinig of geen risico's te zijn verbonden aan H. dulcis.

 2. Een onderzoek uit 2017 in Pharmacognosy Magazine evalueerde de mogelijkheid dat H. dulcis een wisselwerking zou kunnen hebben met andere geneesmiddelen. De onderzoekers vonden geen potentieel voor geneesmiddelinteracties met H. dulcis, wat betekent dat het veilig moet zijn voor mensen die geneesmiddelen op recept en zonder recept gebruiken. Deze tests werden echter uitgevoerd met laboratoriumapparatuur, niet door menselijke of dierlijke proefpersonen te testen.

 3. Een studie uit 2010 van H. dulcis bij muizen toonde aan dat na een observatie van 14 dagen geen muizen symptomen van toxische bijwerkingen vertoonden van hun dosis H. dulcis.

Takeaway

 1. Mensen gebruiken deze fruitboom al duizenden jaren voor medicinale doeleinden, dus het is onwaarschijnlijk dat u een negatieve reactie zult krijgen. De FDA controleert echter geen supplementen of kruiden, dus vermijd verwerkte supplementen of kruidengeneesmiddelen gemaakt van dit hele voedsel. Probeer in plaats daarvan het fruit te eten.

 2. Het onderzoek suggereert dat H. dulcis uw alcoholgehalte in het bloed kan verlagen en uw lever kan beschermen tegen schade en ziekte. Als u er nieuwsgierig naar bent, bespreek H. dulcis met uw arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407