Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Huidverzorging voor tomaten

Volgende stappen

 1. Ongeacht op welke manier u tomaat uitspreekt, deze vrucht is een heilzaam ingrediënt voor de huidverzorging. Omdat tomaten goed werken op elk huidtype, bieden ze verlichting voor veel huidproblemen, van overmatige olie tot acne. In combinatie met een paar andere veel voorkomende schoonheidsingrediënten, zijn tomaten een goof-proof huidverzorgingsproduct voor doe-het-zelf schoonheden met een budget.

Voordelen van tomaat op de huid

 1. Pioneerthinking.com zegt dat tomaten vol antioxidanten zitten, die helpen om vrije radicalen te bestrijden. Deze vruchten zitten boordevol vitamine C, E, B6, B1, B3 en B2 en bevatten ijzer en kalium. Tomaten zijn van nature zuur en helpen de huid vetvrij te houden, wat op zijn beurt acne kan voorkomen. Deze rode en heerlijke vrucht werkt ook als een vochtinbrengende crème, waardoor de huid zacht en glad wordt.

Acne Care

 1. Om acne-aanvallen te verminderen, stelt Carefair.com voor om een ​​tomaat te prakken en de pulp ongeveer 1 uur op uw gezicht te laten rusten. . Om olie, wat een acne-veroorzaker is, te minimaliseren, snijd je een tomaat doormidden en wrijf je deze in je gezicht. Concentreer u vooral op de delen van de huid waar acne het meest voorkomt. Spoel na een paar minuten met koud water. Een andere optie is om een ​​tomaat en komkommer samen te stampen en het sapmengsel op het gezicht aan te brengen met een wattenbolletje.

Maskers

 1. Volgens Dailyglow.com kunnen alle huidtypen profiteren van een tomaten-avocadomasker. Pureer eenvoudig een tomaat en avocado samen in een kom. Ben op gezicht van toepassing en spoel na ongeveer 20 minuten af. Een tomatenyoghurtmasker is ook een goede optie. Meng yoghurt zonder gearomatiseerd met een geplette tomaat. Nadat je het op je gezicht hebt verspreid, laat je het 20 minuten rusten voordat je het afspoelt.

Reinigers

 1. Je kunt melk en tomatensap samen mengen om een ​​eenvoudige gezichtsreiniger te maken. Pioneerthinking.com stelt voor een tomaat te stampen en de pulp te persen. Combineer het sap met melk. Was uw gezicht en nek en laat het product ongeveer 10 minuten rusten voordat u het afspoelt. Bewaar het mengsel in de koelkast voor dagelijks gebruik. Om de poriën te verkleinen, maak je een reinigingsmiddel dat vers tomatensap combineert met vers geperst limoensap. Masseer het mengsel in de huid en laat het ongeveer 15 minuten staan.

Voorbehoud

 1. Zoals Pioneerthinking.com waarschuwt, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor tomaten. Gebruik geen tomaat op het gezicht als er een allergische reactie optreedt. Tomaten behandelen niet ieders huidverzorgingsaandoeningen. Sommige mensen moeten mogelijk de aandacht van een dermatoloog zoeken als problemen zoals acne aanhouden en niet op vrij verkrijgbare behandelingen reageren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407