Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Iedereen heeft zich misschien vergist in gezondheid # x27; Makeovers # x27; All Langs

12 Offbeat Smoothie-recepten om u uit uw Rut te halen

 1. Conventionele wijsheid dicteert dat als je een grote levensverandering wilt maken, je klein moet beginnen. Wil je afvallen? Een goede eerste stap kan zijn om meer water te drinken. Wil je fit worden? Begin met een wandeling om het blok.

 2. Hoewel deze kleine veranderingen langzaam terughoudende mensen op het pad van welzijn kunnen leiden zonder kostbare winkels met wilskracht uit te putten, suggereert onderzoek van de Universiteit van Californië dat deze incrementele benadering van het leven verandering is misschien goedbedoeld maar volledig verkeerd. Als je fit wilt worden, bewuster wilt zijn, gezonder wilt eten, betere relaties wilt hebben en een beter persoon wilt zijn, doe het allemaal tegelijk.

 3. "Wetenschap en maatschappij kunnen in het algemeen het menselijk vermogen om te veranderen aanzienlijk onderschatten," zei Michael Mrazek, onderzoeksdirecteur bij UCSB's Center for Mindfulness and Human Potential. "In sommige gevallen kan de strategie om slechts één kleine verandering tegelijk na te streven voor sommige mensen zelfs contraproductief en frustrerend zijn."

Eén gemakkelijke verandering versus een hele hoop

 1. In traditionele wetenschappelijke experimenten veranderen onderzoekers slechts één ding in het leven van een persoon en observeren vervolgens hoe dit van invloed is op hen. Dat is zodat ze alle wijzigingen tussen de basislijn en het post-experiment kunnen toeschrijven aan die ene verandering zonder andere storende invloeden. Deze studies stellen wetenschappers in staat om dingen als yoga te suggereren die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren, of dat een koolhydraatarm dieet je helpt meer af te vallen dan een vetarm dieet. Het is gewoon goede wetenschap.

 2. Maar alleen omdat het goed is voor een experiment, betekent dit niet dat het de beste toepassing is voor de echte wereld.

 3. "Je zou studies kunnen doen waarbij je probeert een enkele component te isoleren en dan kun je er heel zeker van zijn dat die component de voordelen veroorzaakt, maar dat soort reductionistische aanpak beperkt onvermijdelijk je vermogen om te laten zien hoe veel iemand kan veranderen, "zei Mrazek. "Dit gaat over het kijken naar de synergie van het samenbrengen van al deze stukken."

 4. Bijvoorbeeld, levensstijlveranderingen zoals minder alcohol drinken en slaapkwaliteit versterken elkaar, wat resulteert in een reeks escalerende verbeteringen die iemand kunnen motiveren om door te gaan, hoewel het meerdere keren tegelijk kost veel moeite.

Hoe Mrazek's 'aanrecht' aanpak te proberen

 1. Vrijwel alles over uzelf reviseren klinkt ondenkbaar en zelfs meer ongedaan te maken. Sommige mensen worstelen om net op tijd thuis te zijn om een ​​redelijk gezonde take-out te kopen en te eten in ten minste dezelfde kamer als hun families - en dat is een optimistisch scenario. Dus wanneer gaan ze tijd vinden om te oefenen, hun creativiteit te stimuleren en ook een betere vriend te zijn?

 2. Als de studie van Mrazek enige aanwijzing is, is de harde waarheid dat je een pauze moet nemen van verschillende persoonlijke verplichtingen, ook bekend als ECHT LEVEN, en ongeveer een vijfde van je dag aan jezelf moet wijden -zorg en zelfverbetering gedurende zes weken. Maar de resultaten lijken indrukwekkend en kunnen minstens zo lang duren als de tijd die het kostte om die nieuwe gewoonten in de eerste plaats te leren kennen.

 3. Mrazek rekruteerde 31 studenten om een ​​complete levensstijlrevisie te ondergaan die betrekking had op voeding, slaap, medeleven, lichaamsbeweging en mindfulness. Elke weekdag werd gedurende zes weken de helft onderworpen aan een regime van vijf uur: 2,5 uur yoga en pilates, een uur mindfulness en 1,5 uur college over wellnessonderwerpen zoals voeding, slaap, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, dankbaarheid , empathie, compassie en stressmanagement.

 4. Ze kregen te horen dat ze hun alcohol moesten beperken tot niet meer dan één drankje per dag, een dieet met hele voedingsmiddelen moesten eten en elke nacht acht tot tien uur moesten slapen. Deelnemers werden ook geïnstrueerd om twee trainingen met hoge intensiteitstraining per week te doen, elke dag willekeurige daden van vriendelijkheid uit te voeren en een voedsellogboek bij te houden in het weekend. Ten slotte kregen ze ook de gelegenheid om een ​​counselor te ontmoeten om tijdens het onderzoek twee keer over persoonlijke problemen te praten. Het programma was gratis voor studenten en ze kregen $ 10 per uur voor de tijd die nodig was om hun statistieken te meten.

 5. De controlegroep heeft ondertussen gedurende die zes weken niets gedaan om vergelijkbare nulmetingen te leveren. Hierdoor biedt de proef van Mrazek geen direct inzicht in of een complete levensrevisie effectiever is dan kleine veranderingen, één voor één. Mrazek zegt echter dat hij de verbeteringen in de stemming en stress van de interventiegroepdeelnemers heeft vergeleken met andere meta-analyses van onderzoeken die alleen op mindfulness waren gericht, en ontdekte dat ze 2,5 keer groter waren. Dit is vooral indrukwekkend, omdat mindfulness-interventies vooral goed zijn in het verbeteren van de stemming en stress.

Ja, het reviseren van je leven werkt echt

 1. Uiteindelijk concludeerden de onderzoekers dat de deelnemers in de interventiegroep aanzienlijk waren verbeterd op een aantal verschillende gezondheidsmaatregelen. Fysiek hadden ze hun spier- en cardiovasculaire uithoudingsvermogen, flexibiliteit en triglycerideniveaus verbeterd in vergelijking met de controlegroep.

 2. Op cognitief niveau verbeterde de interventiegroep ook de scores voor mentale focus, geheugen en begrijpend lezen. Emotioneel toonden hun antwoorden op de vragenlijst aan dat ze hun humeur, tevredenheid met het leven, zelfrespect, zelfeffectiviteit en mindfulness hadden verbeterd. Ze hadden ook minder stress en minder afleveringen van 'geestdwalen.'

 3. Ten slotte suggereerden MRI-scans dat de interventies zelfs de hersenen van deelnemers hadden veranderd. Eén meting in het bijzonder toonde aan dat de insula, een deel van de hersenen dat gekoppeld is aan het monitoren van ervaringen en aandacht besteden aan prioriteiten, meer verbindingen had in de rest van de hersenen en met name met de somatosensorische cortex, het belangrijkste deel van de hersenen dat aanraking en andere lichamelijke sensaties.

 4. "Wat dit waarschijnlijk aangeeft, is dat terwijl deze deelnemers in rust waren, ze meer aandacht schonken aan de lichamelijke gewaarwordingen die ze hadden, en zich meer bewust waren van het huidige moment, in tegenstelling tot verloren in discursieve of uitgebreide gedachte, "veronderstelt Mrazek.

 5. Zes weken na het experiment bleven deze verbeteringen bestaan, ondanks het feit dat deelnemers geen contact of follow-up hadden tussen het einde van de interventies en de metingen na zes weken. De studie biedt geen inzicht of deze verbeteringen al dan niet langer zullen aanhouden, dus Mrazek plant nu onderzoek dat de deelnemers tot een jaar zou volgen na het doorlopen van vergelijkbare intensieve interventieprogramma's.

Zou de aanpak van Mrazek voor u kunnen werken?

 1. Een ongewoon aspect van dit onderzoek is dat Mrazek geen enkele deelnemer had laten vallen - iets dat meestal in alle onderzoeken gebeurt. Mrazek denkt dat zijn onderzoeksproject niet de gebruikelijke slijtagepercentages had, omdat de voordelen van de nieuwe levensstijl duidelijk waren en onmiddellijk voelden, zei hij.

 2. "Ze hadden vrij snel een gevoel van vooruitgang," zei Mrazek. "Wanneer je daadwerkelijk verbeteringen in je leven begint aan te brengen, kan dat je motivatie vergroten om door te gaan met wat je doet."

 3. Mrazek gelooft ook dat het aspect groepsaansprakelijkheid van het experiment een rol speelde bij het gefocust houden van mensen. Maar als je toch je eigen leven wilt veranderen, heeft Mrazek één advies: denk aan wat je wilt veranderen en brainstorm over alle andere aspecten in je leven die je ook zou kunnen verbeteren om om het oorspronkelijke doel te ondersteunen.

 4. "Als uw [!nieuwe

 5. Natuurlijk zijn er veel kanttekeningen bij dit onderzoek: de steekproefgrootte was klein en een relatief homogene groep studenten. Dat maakt hen fundamenteel anders dan volwassenen met een voltijdbaan, groeiende gezinnen en andere druk die meestal niet gepaard gaat met de universitaire ervaring.

 6. Ten tweede was de follow-up tijd slechts zes weken. Zoals uit veel onderzoeken naar dieet- en gewichtsverliesinterventies blijkt, kunnen deelnemers gemotiveerd zijn om een ​​paar maanden alles te doen. De echte test van een succesvol afslankprogramma zou zijn om te zien hoe mensen het na een jaar doen, en idealiter nog langer.

 7. De studie van Mrazek werd gefinancierd door het Institute of Education Sciences, de onderzoekstak van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs en de John Templeton Foundation, die onderzoek ondersteunt naar uiteenlopende onderwerpen zoals creativiteit, evolutie en liefde. Het werd gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Human Neuroscience.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407