Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


IJsbergsla: voeding, calorieën en recepten

IJsbergsla

 1. IJsbergsla is de knapperige, bleke groente die u vaak aan uw fastfoodburger of dinersalade zult toevoegen als u uit eten gaat. Het heeft een neutrale smaak en verfrissende crunch, waardoor het een favoriet is bij kinderen die geen andere soorten sla eten. Het is niet zo rijk aan voeding als veel andere greens, maar het biedt wel enkele voordelen.

Nutritionele voordelen van ijsbergsla

 1. Ondanks zijn reputatie als een volledige nul op de voedingsschaal, biedt ijsbergsla aanzienlijke hoeveelheden vitamine A en K. Het heeft ook kleine hoeveelheden van vele andere gezonde voedingsstoffen. Hoewel het vezelarm is, heeft het een hoog watergehalte, waardoor het een verfrissende keuze is tijdens warm weer. Het biedt ook calcium, kalium, vitamine C en folaat.

 2. De voedingsstoffen in ijsbergsla kunnen u helpen aan de standaard dagelijkse vereisten voor verschillende vitamines en mineralen te voldoen. Ze bevatten:

Hoe verhoudt ijsbergsla zich tot andere soorten?

 1. Zoals de meeste bladgroenten bevat ijsbergsla weinig calorieën, suiker en vet. IJsbergsla bevat slechts ongeveer één calorie per blad. Het heeft een hoger watergehalte dan veel andere soorten sla. Het is misschien niet zo rijk aan vitamines of voedingsstoffen als donkere, kleurrijkere slasoorten - zoals rode bladsla of spinazie - maar ijsbergsla kan nog steeds een plaats hebben in een gezond voedingsplan.

Hoe thuis ijsbergsla te gebruiken

 1. Zoek bij het winkelen voor ijsbergsla altijd op een krop sla zonder losse bladeren. De bladeren mogen geen bruine randen of vlekken hebben. Veel mensen verwijderen de buitenste bladeren voor het eten, maar dit is niet nodig als je ze grondig wast. Zorg dat je ijsbergsla gekoeld bewaart en eet het binnen enkele dagen na aankoop op.

 2. IJsbergsla heeft een zeer milde smaak, waardoor het aan te passen is aan vele salades en andere recepten. Als je een blad toevoegt aan je broodje tonijn of kipsalade, biedt dit een gemakkelijke manier om een ​​beetje extra voeding te krijgen. Gewoon niet te lang koken, anders elimineer je de crunch van de ijsberg.

 3. IJsbergsla is een verfrissende toevoeging aan elke vorm van salade en is perfect te combineren met zelfgemaakte verkruimelde blauwe kaasdressing. Probeer de dressing met een grote wig van ijsbergsla gecombineerd met tomaten, kruimels van blauwe kaas en citroensap.

 4. IJsberg kan worden gemengd met andere greens voor extra textuur en kleur. Het vult ook de smaak van fruit mooi aan. Probeer het te combineren met groene druiven, gegrilde kip en een lichte frambozenvinaigrette voor een verfrissende zomerlunch.

Takeaway

 1. Hoewel ijsbergsla niet bekend staat om zijn voedingswaarde, bevat het wel enkele belangrijke vitamines en mineralen. Gebruik in salades of voeg toe aan andere recepten voor een verfrissende crunch op een warme zomerdag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407