Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


IJsdieet: gewichtsverlies of fictie

Gezondheid komt neer op de portiegrootte

 1. Fad-diëten zijn dertien in een dozijn, en velen van hen zijn aantrekkelijk om dezelfde redenen waarom ze niet effectief zijn. Het ijsdieet is zo'n plan, een dat te mooi lijkt om waar te zijn ... en dat is het waarschijnlijk ook.

 2. Er bestaan ​​enkele vormen van dit dieet, maar geen enkele is bijzonder baanbrekend. Dus, hoe werken ze en zijn ze de moeite waard?

De boekversie

 1. Het originele ijsdieet is gebaseerd op een boek geschreven door Holly McCord. Het uitgangspunt is simpel: voeg ijs toe aan je dagelijkse routine en je zult afvallen. Maar het daadwerkelijke dieet heeft in de praktijk weinig te maken met eventuele voordelen van gewichtsverlies in ijs.

 2. "Dit is een caloriebeperkt dieet", legt diëtist Jo Bartell, hoofd Coaching bij Rise uit, een coachgestuurd gewichtsverliesprogramma. "Telkens wanneer mensen een caloriearm dieet volgen en minder calorieën eten dan ze gedurende de dag verbranden, of meer dan ze aten voordat ze het plan volgden, verliezen ze gewicht."

 3. Het dieet suggereert dat u de zoete romige traktatie aan uw dagelijkse leven kunt toevoegen en toch kunt afvallen. Dit komt niet omdat ijs magie bevat, maar omdat je anders gezond eet en calorieën beperkt.

 4. Naast ijs krijgen dieters vetarme, vezelrijke maaltijdschema's. Ze moeten ook meer groenten en fruit eten, wat allemaal gezonde suggesties zijn.

 5. "Er is absoluut iets te zeggen om dieters elke dag een traktatie als ijs toe te staan", zegt Bartell. "Wanneer mensen zich niet arm voelen en kunnen genieten van iets waar ze van houden, zullen ze eerder vasthouden aan eten om af te vallen."

 6. Het is duidelijk dat er een averechts potentieel is. Bartell waarschuwt dat door ijs "toelaatbaar" te maken op een dieet, je het misschien kunt beschouwen als een "gratis" voedsel, of een dat je gewichtsverlies niet zal beïnvloeden.

De Cleanse-versie

 1. Er is nog een ijsdieet dat de ronde maakt, maar dit wordt op de markt gebracht als een 'reiniging'. Het begon in een ijssalon waar de eigenaren suggereerden dat hun "plantaardige rauwe kokosnootroom" dessert mensen kon helpen gewicht te verliezen.

 2. Nogmaals, zegt Bartell, het dieet komt neer op caloriebeperking.

 3. "Iedereen die 1200 calorieën per dag eet, zal op korte termijn afvallen, omdat het lichaam een ​​calorietekort heeft", zegt ze. "Dit heeft te maken met een gebrek aan calorieën en niet met het ijs."

Zijn er risico's?

 1. Alleen ijs eten is nooit gezond. En het consumeren van grote hoeveelheden ijs tijdens een caloriebeperkt dieet brengt veel meer risico met zich mee dan een beetje extra vulling op je buik.

 2. Een dramatische daling van calorieën kan vochtverlies veroorzaken, wat de illusie van gewichtsverlies creëert wanneer u naar de schaal kijkt, maar niet veel betekent in termen van tastbare verandering. De gewichtsvermindering is niet permanent en lijners zullen de kilo's weer inpakken wanneer ze terugkeren naar hun normale dagelijkse voeding.

 3. Bartell voegt eraan toe dat niet alle voedingsmiddelen die als gezondheidsvoedsel worden gekenmerkt, in feite gezond zijn, en dat veel diëten van het type 'reinigen' potentieel gevaarlijk zijn omdat ze een extreem lage calorie-inname bevorderen.

 4. Een kopje vanille-ijs bevat 273 calorieën, 31 g koolhydraten, 14,5 g vet en 28 g suiker. Zelfs vetvrij ijs met "geen suiker toegevoegd" bevat minstens 6 g suikers per kopje - en bevat geen vezels.

 5. "Dit bevroren dessert bevat nog steeds veel verzadigd vet en suiker en moet worden behandeld als een eenmalige traktatie", zegt Bartell. En hoewel ijs calcium bevat, doen andere, gezondere opties, zoals Griekse yoghurt, dat ook.

 6. Ontdek 8 manieren waarop Griekse yoghurt uw gezondheid ten goede komt! >>

Dus, wat is het juiste 'dieet'?

 1. Een gezond, uitgebalanceerd dieet rijk aan groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen is vaak de gezondste manier om te gaan. In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en minimale hype, zal deze gezond verstandbenadering waarschijnlijk de blijvende resultaten opleveren die u zoekt.

 2. Incidentele traktaties zoals ijs zijn prima als u een overigens gezond dieet eet, maar ze mogen nooit de basis vormen voor uw dagelijkse voeding.

 3. Een gezond, uitgebalanceerd dieet rijk aan groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen is vaak de gezondste manier om te gaan. In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en minimale hype, zal deze gezond verstandbenadering waarschijnlijk de blijvende resultaten opleveren die u zoekt.

 4. Incidentele traktaties zoals ijs zijn prima als u een overigens gezond dieet eet, maar ze mogen nooit de basis vormen voor uw dagelijkse voeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407