Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ik wil aankomen door broodboter te eten

Overwegingen

 1. Brood en boter zijn niet voor niets troostvoedsel; de mix van zetmeel en vet activeert de pleziercentra van je hersenen, waardoor het een "feel-good" snack is. Brood en boter kunnen de calorieën leveren die u nodig hebt om kilo's aan uw lijst toe te voegen, en het kan zeker in een dieet voor gewichtstoename passen, maar het zou niet het grootste deel van uw dieet moeten uitmaken. Eet brood en boter met mate, samen met veel eiwitbronnen, voor de gezondste gewichtstoename.

Calorieën, brood en boter

 1. Wanneer u probeert aan te komen, moet u meer calorieën - uit eten en drinken - opnemen dan u dagelijks verbrandt. Dat betekent echter niet dat je duizenden extra calorieën nodig hebt; 250 tot 500 extra per dag is prima. Dat zal u toelaten om gewichtstoename met een veilige snelheid, die 0,5 tot 1 pond per week is.

 2. Een enkele portie brood en boter kan de extra calorieën leveren die u nodig hebt voor gewichtstoename, als u het eet naast uw normale dieet. Boter alleen bevat 100 calorieën per eetlepel, en brood levert ook calorieën. Twee sneetjes volkorenbrood gegarneerd met een eetlepel boter bevatten ongeveer 260 calorieën, terwijl boter bovenop twee sneetjes Frans of zuurdesembrood ongeveer 250 calorieën bevat. Eet een van deze snacks bovenop je normale maaltijdplan en je zult je doel bereiken voor een gewichtstoename van 0,5 pond per week.

Voordelen voor gewichtstoename

 1. Brood en boter worden geladen met koolhydraten in de vorm van zetmeel, samen met vet. Een portie Frans of zuurdesembrood en boter levert bijvoorbeeld 30 gram koolhydraten en 12 gram vet, terwijl een portie volkoren brood met boter van 2 sneetjes 28 gram koolhydraten en 12 gram vet bevat.

 2. Zowel koolhydraten als vetten kunnen u helpen bij uw inspanningen om aan te komen. Je lichaam breekt zetmeel af tot suiker en assembleert die suiker vervolgens opnieuw in glycogeen in je spierweefsel. Glycogeen helpt je spieren van brandstof te voorzien, zodat je hard kunt werken tijdens de krachttrainingssessies die je moet doen om spieren te krijgen. Vet dient ook als een geconcentreerde energiebron. Je lichaam kan ook vet verbranden als brandstof, dus als je een beetje vet - inclusief het vet uit boter - in je dieet opneemt, kun je je energiek houden.

Nadelen van brood en boter

 1. Waar brood en boter tekortschieten, zit in het eiwitgehalte. Het verkrijgen van voldoende eiwitten is vooral belangrijk als je aankomt, omdat je meer aminozuren nodig hebt dan normaal. In feite hebben mensen die willen opgroeien tweemaal de hoeveelheid eiwit nodig als een zittend persoon, en ze moeten hun inname verhogen van 0,4 gram per pond lichaamsgewicht naar 0,8 gram per pond. Een portie boter op zuurdesem of stokbrood heeft slechts 6 gram eiwit, terwijl een portie boter op volkorenbrood 8 gram per portie bevat. Omdat dat eiwit uit de korrels in het brood komt, wat een "onvolledig" eiwit is, mist het ook enkele van de aminozuren die je nodig hebt voor spiergroei.

 2. Dat betekent niet dat u brood en boter moet vermijden; zorg er gewoon voor dat je ook bronnen van hoogwaardige eiwitten eet, zoals mager vlees en vis, bonen, linzen, eieren en zuivelproducten.

Tips en suggesties voor serveren

 1. Koppel uw brood en boter aan eiwitbronnen om uw snack meer gewichtstoename vriendelijker te maken. Verander je brood en boter in een open sandwich door gesneden tomaat, een slablad en een paar gram gesneden gegrilde kipfilet toe te voegen. Serveer je brood en boter aan de kant van een gegrild zalmgerecht, met een flinke portie gestoomde groenten voor extra voedingswaarde. Eet brood en boter samen met een kalkoen of quinoa-chili boordevol eiwitten - gegarneerd met een klodder gewone magere Griekse yoghurt als eiwitrijk alternatief voor zure room - of serveer brood en boter aan de kant van een hartige boon of linze soep om de aminozuren te krijgen die je nodig hebt voor spiergroei.

 2. Combineer uw brood en boter met eiwitbronnen om uw snack meer gewichtstoename vriendelijker te maken. Verander je brood en boter in een open sandwich door gesneden tomaat, een slablad en een paar gram gesneden gegrilde kipfilet toe te voegen. Serveer je brood en boter aan de kant van een gegrild zalmgerecht, met een flinke portie gestoomde groenten voor extra voedingswaarde. Eet brood en boter samen met een kalkoen of quinoa-chili boordevol eiwitten - gegarneerd met een klodder gewone magere Griekse yoghurt als eiwitrijk alternatief voor zure room - of serveer brood en boter aan de kant van een hartige boon of linze soep om de aminozuren te krijgen die je nodig hebt voor spiergroei.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407