Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


In welke voedselgroep zitten peulvruchten?

Vergeleken met ingeblikt

 1. Peulvruchten, waaronder bonen, linzen, sojabonen, pinda's en erwten, zijn planten met zaaddozen die in twee delen. Ze zijn een goedkope, nutritioneel dichte bron van plantaardige eiwitten. Peulvruchten kunnen worden geteld als een groente of als een eiwitbron in de vlees- en bonengroep.

Groentegroep

 1. De voedingsgidspiramide van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat gedroogde erwten en bonen als een subgroep van de groentegroep. Verschillende kopjes per week worden voorgesteld als groentekeuze. Mensen die regelmatig vlees consumeren, tellen erwten en bonen over het algemeen als groenteselectie.

Groep vlees en bonen

 1. Pinda's, erwten, sojabonen en gedroogde bonen kunnen ook als vlees- of eiwitbron worden geteld. Dit is het belangrijkst voor vegetariërs of personen die beperkte hoeveelheden vlees consumeren. Het vervangen van vlees en gevogelte door peulvruchten vermindert het verzadigde vetgehalte in het dieet. Daarom helpen ze lipoproteïne met lage dichtheid - het 'slechte' cholesterol - in het bloed te verminderen, en verminderen ze ook het cardiovasculaire risico.

Aanbevelingen voor inname

 1. In de voedingsrichtlijnen van 2005 wordt aanbevolen om wekelijks drie kopjes peulvruchten te eten voor personen die een dieet van 2000 calorieën consumeren. Een half kopje gekookte erwten, bonen, linzen of sojabonen telt als een halve kop groente of twee ons vlees en bonen portie. Een portie van een halve ons pinda's of een eetlepel pindakaas is gelijk aan een portie van één ons vlees en bonen.

Peulvruchten tellen

 1. Om te bepalen of u bonen en erwten als een groente- of vleesportie moet beschouwen, telt u het aantal ounce-equivalenten van alle vlees, gevogelte, vis, eieren, noten en zaden die u hebt geconsumeerd voor de dag. Als het totaal meer is dan de aanbevolen inname van de vlees- en bonengroep voor uw lichaam, moeten alle erwten en bonen die dag worden geconsumeerd als plantaardige porties worden geteld. Als het totaal minder is dan de aanbevolen inname voor de vlees- en bonengroep, moeten erwten en bonen worden geteld tot de vlees- en bonengroep totdat de aanbevolen inname is bereikt. Eventuele resterende porties moeten in de groentegroep worden geteld. Bekijk de website MyPyramid.gov voor informatie over uw specifieke behoeften.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Levensmiddelen met veel verzadigde vetten, zoals rood vlees, of geraffineerde koolhydraten zoals witte pasta en brood, vervangen door peulvruchten kunnen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 helpen verminderen. Peulvruchten zijn rijk aan fytochemicaliën, vezels, essentiële vitamines en mineralen - en kunnen samenwerken om het risico op chronische ziekten te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407