Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Informatie over worstvoeding in Turkije

Beer

 1. Je hebt je misschien afgevraagd of het vervangen van kalkoenworst door varkensworst de voedingswaarde waard is. Als je op zoek bent naar minder calorieën en minder vet en natrium, maar meer van elk ander essentieel mineraal, is het zeker de moeite waard om kalkoen te vervangen door varkensvlees. Kalkoenworst bevat ook meer eiwitten en een hoger percentage van de voedingsreferentie, of DRI, voor veel vitamines dan varkensworst. De vermelde DRI-percentages zijn gebaseerd op de aanbevolen dagelijkse waarden voor volwassenen jonger dan 50 jaar.

Calorieën en eiwitten

 1. Een 100 g, of ongeveer 3,5 oz. portie kalkoenworst bevat 196 calorieën, wat bijna de helft is van de 339 calorieën in dezelfde portie varkensworst. Ongeveer de helft van de calorieën in een portie kalkoenworst is afkomstig van eiwitten. Een portie bevat 23,9 g eiwit, dat is 52 procent van de DRI van 46 g voor vrouwen. Mannen hebben meer eiwitten nodig, 56 g, dus één portie kalkoenworst biedt 43 procent van de DRI voor mannen. Varkensworst levert minder eiwitten, met 35 procent van de DRI voor mannen en 42 procent voor vrouwen per portie.

Fat

 1. De andere helft van de calorieën in een portie kalkoenworst komt uit vet, waarvan er 10,4 g is. Varkensworst bevat bijna drie keer de hoeveelheid vet, met 28,4 g per portie. Kalkoenworst is ook veel lager in verzadigd vet met 2,3 g per portie vergeleken met 9,2 g per portie voor varkensvleesworst. Omdat verzadigd vet kan bijdragen aan tandplak op de vaatwanden, is kalkoenworst een veel betere voedingskeuze als je risico loopt op hartaandoeningen.

Sodium

 1. Kalkoenworst bevat iets minder natrium dan varkensworst, met 665 mg in tegenstelling tot 749 mg. De maximale aanbevolen dagelijkse inname voor natrium is 2.300 mg. Een portie kalkoenworst levert 28 procent van deze hoeveelheid en een portie varkensworst levert 31 procent van deze hoeveelheid. Hoewel je natrium nodig hebt voor een goede zenuw- en spierfunctie, kan te veel leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk. In dit gebied is kalkoenworst een verbetering ten opzichte van varkensvlees, maar niet een enorme.

Andere mineralen

 1. Naast natrium bevat kalkoenworst aanzienlijke hoeveelheden andere mineralen, waaronder fosfor, kalium en zink. Eén portie levert 29 procent van de DRI voor fosfor, 15 procent voor kalium en meer dan 30 procent voor zink voor zowel mannen als vrouwen. Zink ondersteunt uw immuunsysteem en helpt u goed te proeven en ruiken. Varkensworst bevat minder van alle drie deze mineralen, vooral zink. Eén portie levert 26 procent van de DRI voor vrouwen, maar slechts 19 procent voor mannen.

Vitaminen

 1. Kalkoenworst bevat weinig vitamine C en alle vetoplosbare vitamines, maar het bevat grotere hoeveelheden van sommige B-vitamines. Eén portie levert meer dan 50 procent van de DRI van B-12, meer dan 30 procent niacine en meer dan 20 procent B-6, pantotheenzuur en riboflavine. Varkensworst bevat vergelijkbare hoeveelheden van alle B-vitamines, met iets meer niacine en iets minder riboflavine dan kalkoenworst.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407