Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Intermitterend vasten om gewicht te verliezen

Snackideeën

 1. Vasten kan worden gedefinieerd als bereidwillig onthouden van eten en / of drinken. Intermitterend vasten is door de geschiedenis heen gebruikt om religieuze, spirituele en gezondheidsredenen. Meer recent is intermitterend vasten een methode voor gewichtscontrole geworden. Volgens Mark Sissons, auteur van lifestyle- en dieetboek 'The Primal Blueprint', kan intermitterend vasten - ALS kort gezegd - snel gewichtsverlies bevorderen en is het in lijn met het natuurlijke gedrag van jager-verzamelaars, dat simuleert wanneer voedselvoorraden periodiek schrikken.

Voordelen

 1. Intermitterend vasten biedt een zeer eenvoudige methode voor gewichtscontrole. Door maaltijden strategisch over te slaan, vermindert u uw totale energie-inname en verbruikt u aanzienlijk minder calorieën, omdat u voor of na uw vasten te veel eet. Door minder calorieën te consumeren dan je nodig hebt, verbrandt je lichaam lichaamsvet als brandstof en verlies je gewicht. IF vereist geen speciale bereiding, specifiek voedsel, supplementen of kookvermogen, waardoor IF handig is voor iedereen die een eenvoudige, eenvoudige manier van gewichtsverlies wil.

Voordelen

 1. Volgens "Het wonder van het vasten: bewezen door de geschiedenis heen voor lichamelijke, geestelijke, geestelijke verjonging" door Patricia en Paul Bragg, intermitterend vasten in verband met een aantal voordelen en de effecten van IF hebben zowel bij dieren als bij mensen onderzocht. De auteurs zeggen dat IF kan leiden tot verlaagde bloedglucosewaarden, verlaagde bloeddruk, verhoogde gevoeligheid voor de werking van insuline, verhoogd vetmetabolisme, ontgifting van het spijsverteringsstelsel en verhoogd vetmetabolisme.

Variaties van intermitterend vasten

 1. Intermitterend vasten kan in lengte variëren van een paar uur, bijvoorbeeld het missen van een maaltijd, tot het zich onthouden van voedsel gedurende 24 tot 48 uur. De lengte van je vasten hangt af van je wilskracht, eerdere vastenervaring en dagelijkse lichamelijke activiteitsniveaus. Als u nieuw bent in vasten of zeer actief bent, moet vasten in eerste instantie worden beperkt tot acht tot 12 uur om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk nadelige gevolgen ondervindt. Zogenaamde daglichtsnelheden zijn ideaal voor beginnende vasters. Daglicht snel betekent dat je een vroeg ontbijt en een laat diner hebt en alleen water drinkt in de tussenliggende uren. Een geavanceerdere snel kan inhouden dat je alleen op andere dagen eet. Alternatieve dagvasten, kortweg ADF, is veel veeleisender dan het daglicht snel.

Overwegingen

 1. Hoewel eenvoudig te volgen, is intermitterend vasten niet zonder nadelen. Minder eten dan normaal kan bij sommige mensen ernstige honger veroorzaken, terwijl anderen merken dat ze snel moe worden, hoofdpijn hebben, misselijkheid hebben en moeite hebben zich te concentreren. Vanwege honger kunnen vasters merken dat ze meer eten dan normaal, zowel voor als na een gepland vasten, waardoor het voordeel van vasten in essentie wordt geëlimineerd. Raadpleeg uw arts om uw medische geschiktheid voor vasten te bevestigen voordat u een vorm van vasten probeert.

Zorgen

 1. Hoewel korte snelheden als veilig worden beschouwd en effectief kunnen zijn voor gewichtsbeheersing, kunnen langere snelheden een negatief effect hebben op uw gezondheid op korte en lange termijn. Snel gewichtsverlies kan gemakkelijk worden teruggewonnen tijdens de post-snelle periode als u teveel eet. Vasten hebben geen betrekking op uw dagelijkse eetgewoonten en slagen er niet in de juiste voedselselectie of portiecontrole aan te leren. Vasten kan sociaal exclusief zijn - vooral in een gezinssituatie waar maaltijden samen worden gegeten. Langer vasten kan spieratrofie veroorzaken - een aandoening waarbij spieren worden afgebroken voor energie - wat kan leiden tot een verlaagd metabolisme.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407