Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is aardappelbrood gezond?

Protein

 1. U kunt aardappelbrood maken met aardappelpuree of door een deel van het gewone meel te vervangen door aardappelmeel of aardappelvlokken. Hoe dan ook, de aardappelen verhogen de algehele voedingswaarde, waardoor het vergelijkbaar is met volkorenbrood voor vezels en voedingsstoffen zoals zink en ijzer. Aardappelbrood heeft ongeveer dezelfde calorieën en eiwitten, maar het levert aanzienlijk meer kalium op dan wit of volkorenbrood.

Vergelijkbare Macronutriënten

 1. U krijgt ongeveer dezelfde calorieën, koolhydraten en eiwitten, of u nu aardappel, wit of volkorenbrood verkiest. Een sneetje aardappelbrood heeft 85 calorieën, wat slechts 4 tot 5 calorieën hoger is dan wit en volkoren. Aardappel- en volkorenbrood bevatten 4 gram eiwit per plak, maar witbrood loopt niet ver achter met 3 gram. Alle drie soorten hebben 14 tot 15 gram totale koolhydraten. Je krijgt ook 4 tot 6 procent van je dagelijkse waarde van calcium, ijzer en vitamine B-6 uit één sneetje aardappelbrood.

Boost van vezel

 1. Aardappelbrood heeft een voordeel ten opzichte van gewoon witbrood als het gaat om vezels. Een plak generiek aardappelbrood bevat 2 gram vezels, volgens de US Department of Agriculture Nutrient Database. Dit is dezelfde hoeveelheid vezels als in een sneetje volkorenbrood, maar het is bijna drie keer meer dan een sneetje wit brood. De hoeveelheid vezels die je krijgt, kan variëren van het ene merk aardappelbrood tot het volgende, afhankelijk van het feit of de bloem die wordt gebruikt met de aardappelen volkoren is of verwerkt. Aardappelmeel heeft drie keer meer vezels dan wit meel voor alle doeleinden, terwijl volkorenmeel meer biedt dan de andere twee.

Aanzienlijk meer kalium

 1. U moet waarschijnlijk meer kalium toevoegen aan uw dagelijkse voeding, omdat de meeste Amerikanen slechts ongeveer de helft van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eten, volgens een rapport van de Food Surveys Research Group gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. U kunt uw inname verhogen door aardappelbrood te kiezen. Eén plak heeft 230 milligram kalium, wat 5 procent is van de 4.700 milligram die u dagelijks zou moeten consumeren. Aardappelbrood levert bijna drie keer meer kalium dan volkorenbrood en zeven keer meer dan witbrood. Kalium beschermt uw cardiovasculaire gezondheid omdat het de impact van teveel natrium compenseert door de bloeddruk te verlagen.

Goede bron van folaat

 1. Hoewel aardappelbrood een goede bron van folaat is, bevat het ongeveer dezelfde hoeveelheid als witbrood. Maar het biedt aanzienlijk meer foliumzuur dan volkorenbrood, tenzij het volkorenbrood is verrijkt met foliumzuur. Foliumzuur en foliumzuur werken op dezelfde manier in uw lichaam, maar foliumzuur is de natuurlijk voorkomende vorm, terwijl foliumzuur in supplementen wordt gebruikt. Folaat activeert vele metabole activiteiten, waaronder die DNA en eiwitten synthetiseren. Het helpt ook bij het produceren van een stof genaamd S-adenosylmethionine of SAMe, die helpt bij het maken van neurotransmitters. De ADH voor folaat is 400 microgram. Je krijgt 48 microgram uit één sneetje aardappelbrood.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407