Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is bakken of braden beter voor vis?

Kookmethoden met vochtige warmte

 1. Het regelmatig koken van zeevruchten is een aantrekkelijke manier om stressarm te zijn om gezonder te eten. Vis is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en zelfs relatief vette vis bevat weinig verzadigde vetten en veel hart-gezonde omega-3-vetzuren. Natuurlijk is uw keuze van bereidingsmethoden ook belangrijk. Vis die gehavend en gefrituurd is, is absoluut geen gezondheidsvoedsel. Bakken en braden zijn veel betere opties en voegen weinig of geen extra vet toe. Geen van beide methoden is intrinsiek superieur, dus kies welke het beste is voor een specifieke maaltijd.

Bakken versus broiltechnieken

 1. Zowel bakken als braden vinden plaats in uw oven, dus de verschillen tussen de twee technieken zijn misschien niet meteen duidelijk. Wanneer u vis bakt, wordt de warmte door uw oven getransporteerd door langzaam bewegende natuurlijke stromingen van hete lucht. Het is een relatief inefficiënte manier om warmte over te dragen, daarom duurt het bakken relatief lang. Heteluchtovens, die een ventilator gebruiken om de hete lucht te laten circuleren, kunnen de baktijd aanzienlijk verkorten. Wanneer je vis grilt, wordt deze dichter bij het element bovenaan je oven geplaatst. Het is niet de hete lucht die de vis kookt, maar de infrarode energie die uit het element zelf straalt. Het is een veel snellere kookmethode, maar met enkele scherpe beperkingen.

Vis om te grillen

 1. Niet elke soort vis is geschikt om te grillen. De beste zijn vissen met veel natuurlijke oliën, zoals zalm, makreel en zwaardvis. Hun natuurlijke vet biedt een mate van bescherming tegen te gaar onder de intense hitte van de grill, en de vis zal prachtig bruin worden. Matig magere vis, zoals kabeljauw en schelvis, kan met succes worden geroosterd als u het oppervlak bestrijkt met een beschermend glazuur of een dunne laag bakolie op hoge temperatuur. Zeer magere, dunne en delicate filets, zoals tong, gaan in een hartslag van ongekookt naar te gaar en zijn zeer moeilijk succesvol te braden.

Vis om te bakken

 1. Roosteren vereist constante aandacht, omdat het zo gemakkelijk is om uw vis te gaar te maken. Bakken is een meer ontspannen aangelegenheid, vanwege de lagere temperaturen die worden gebruikt. Hele vis, grote filets of vooral magere en breekbare vis kunnen worden gebakken bij temperaturen tussen 300 en 350 graden Fahrenheit, om hun vocht en delicate textuur te behouden. Vis die anders zou worden gegrild, kan worden gebakken bij hogere temperaturen, variërend van 400 F tot 450 F. De grill verbrandt verse kruiden en vele andere garnituren, maar in de oven gebakken vis kan volledig profiteren van deze lichte, vetarme smaakopties.

Bakken in saus

 1. Veel recepten vragen om vis droog te bakken, zittend op een laken. Ze bakken in een saus of een gearomatiseerde vloeistof is een alternatief dat veel aan te bevelen is. Eenvoudige kookvloeistoffen, zoals visbouillon of gekruide witte wijn, geven een zachte smaak aan de vis met weinig of geen toegevoegde calorieën. Meer uitgebreide sauzen op basis van tomaten of tropisch fruit zijn net zo effectief om de vis vochtig te houden, en vereenvoudigen ook uw maaltijdbereidingsproces. De vis en saus vereisen slechts een eenvoudig bijgerecht, zoals verse pasta of gestoomde rijst, om een ​​gedenkwaardige maaltijd te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407