Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is balsamico azijn ongezond?

Stap 5

 1. Balsamicoazijn is een dikke, sterk gearomatiseerde soort azijn die wordt geproduceerd uit druiven. Balsamico-azijn is een vetarm alternatief voor veel meer bewerkte saladedressings en is een bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen; het is echter ook rijk aan suiker. Zoals veel voedingsmiddelen, moet het daarom in gematigde hoeveelheden worden geconsumeerd als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Calorieën, vet, cholesterol en natrium

 1. Een kopje balsamico-azijn bevat 224 calorieën, wat ongeveer 11 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een typische persoon. De azijn bevat geen vet en cholesterol. Het bevat 58,7 mg natrium, wat slechts 2,4 procent is van een typische dagelijkse aanbevolen inname. Volgens de American Heart Association consumeren de meeste mensen teveel natrium, waardoor hun risico op beroerte en hartaandoeningen toeneemt. Het eten van natriumarm voedsel zoals balsamico-azijn kan dit risico helpen verminderen.

Koolhydraten, suiker en eiwitten

 1. De azijn bevat 43,4 gram koolhydraten, of 14,5 procent van een typische dagelijkse behoefte, en geen voedingsvezels. Het bevat 1,2 gram eiwit, wat ongeveer 2,5 procent is van een typische dagelijkse behoefte. Het bevat 38,1 gram suiker, of 76,2 procent van een typische dagelijkse aanbevolen inname - het belangrijkste negatieve voedingspatroon in de balsamico-azijn. Volgens de American Heart Association kan overmatig suikergebruik leiden tot een verhoogd risico op gewichtstoename, obesitas en gerelateerde gezondheidsproblemen.

Kalium

 1. Balsamico-azijn bevat meer kalium dan enig ander mineraal, met 285,6 gram van de voedingsstof per portie azijn. Dat is meer dan 8 procent van een typische aanbevolen dagelijkse inname van kalium. Volgens Medline Plus van de National Institutes of Health is kalium een ​​voedingsstof die je lichaam voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Deze omvatten het helpen opbouwen van spieren van het eiwit dat je eet, helpen koolhydraten om te zetten in energie en bijdragen aan een goede hartfunctie. [! 36512 => 1130 = 5!

Andere mineralen

 1. Elke portie balsamico-azijn bevat ook 68,9 milligram calcium, wat bijna 7 procent is van een typische aanbevolen dagelijkse calciuminname; 48,5 milligram fosfor, dat is bijna 5 procent van een typische aanbevolen dagelijkse fosforinname; en 1,8 milligram ijzer, wat meer dan 10 procent is van een typische aanbevolen dagelijkse ijzerinname.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407