Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is bananen-notenbrood slecht voor gewichtsverlies?

Verminderde allergische reacties

 1. Gewicht verliezen vereist dat u calorieën verlaagt, maar dit betekent niet dat u zich aan selderiestokken en geroosterde kip houdt totdat u uw doel bereikt. Af en toe een traktatie, zoals een plak zelfgebakken bananen-notenbrood, zal je hele dieet niet maken of breken. Niemand zal ervoor zorgen dat je aankomt, tenzij je er teveel van eet. Als je wel zin hebt in bananenbrood, zoek dan naar recepten die minder suiker en vet bevatten om dit smakelijke snelle brood iets dieetvriendelijker te maken.

Bananenbroodvoeding

 1. Hoewel bananen-notenbrood bananen en noten bevat - twee voedingsmiddelen die over het algemeen als gezond worden beschouwd - bevatten traditionele recepten meestal verzadigde vetten en maximaal een kopje suiker. Een sneetje bananen-notenbrood kan maar liefst 543 calorieën en 25 gram vet bevatten. Als je tussen de 1.200 en 1.500 calorieën per dag probeert te eten - een vaak aanbevolen aantal voor gewichtsverlies - is dit plakje tussen de 36 en 45 procent van je totale dagelijkse calorieën.

Het gaat om de calorieën

 1. Als u een paar kilo afzet, moet u uw calorie-inname beperken. Als u erin slaagt om 250 tot 500 calorieën meer te verbranden dan u dagelijks verbruikt, verliest u 0,5 tot 1 pond in de loop van een week. Meestal zorgt een combinatie van minder calorieën eten en meer bewegen voor dit tekort. Een manier om gemakkelijk calorieën te snijden is door voedingsmiddelen met veel suiker, geraffineerde bloem en minimale voeding uit uw maaltijdplannen te verwijderen. Veel recepten voor bananenbrood vallen in deze categorie lege calorieën. Voorverpakte versies van bananen-notenbrood zitten zelfs nog meer vol met toegevoegde suikers en ongezonde vetten die een dieetramp kunnen zijn.

Periodieke traktaties

 1. Een stukje zelfgebakken bananen-notenbrood rechtstreeks uit de oven, kan soms voldoen aan een verlangen, zodat je je niet al te beroofd voelt. Een studie gepubliceerd in een nummer van "Psychosomatische Geneeskunde" in 2010 toonde aan dat een strikt caloriearm dieet de stressniveaus van een dieter kan verhogen, waardoor hij meer van het hormoon cortisol oppompt, wat vetopslag kan aanmoedigen. Als je ervoor kiest om af en toe bananenbrood toe te voegen, bak je een gezondere versie door de helft van de witte bloem te vervangen door volkoren en de helft van de olie door appelmoes. In de meeste recepten kunt u de suiker ook verminderen met een kwart tot een derde met weinig invloed op de smaak of textuur van het brood, of een caloriearme suikervervanger gebruiken die speciaal is gemaakt voor het bakken. Als je super papperige bruine bananen gebruikt, kan hun natuurlijke zoetheid betekenen dat je de suiker helemaal kunt overslaan. Dit kan de textuur van het brood echter enigszins veranderen en het een vleugje zoetheid geven.

Voeding en honger

 1. Het is een uitdaging om alle benodigde voedingsstoffen aan te brengen wanneer u calorieën snijdt. Als je een groot aantal van je dagelijks toegewezen calorieën uitgeeft aan bananen-notenbrood, heb je minder ruimte voor voedsel met veel voedingsstoffen zoals groene groenten, vers fruit, volle granen en magere eiwitten. Deze voedingsmiddelen zijn waardevol voor lijners omdat ze weinig calorieën per portie bevatten. Je kunt er veel eten en toch binnen je calorietoewijzing blijven. Bananen-notenbrood is calorierijk, wat betekent dat het veel calorieën bevat in een kleine portie, en je misschien niet voldoende vult. Zelfs als het je lukt om het in je caloriearm dieet te passen, kun je er hongerig van worden. Uiteindelijk kan deze honger ertoe leiden dat je je dieet helemaal stopzet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407