Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is biologische pindakaas gezond?

Gezonde keuzes

 1. Pindakaas wordt volgens Harvard Medical School over het algemeen beschouwd als gezond voedsel vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen. Noten en notenboters, zoals pindakaas, kunnen uw risico op galstenen, diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en kanker verlagen, volgens een artikel gepubliceerd in "Nutrients" in juli 2010. Overschakelen van conventionele naar biologische pindakaas is een gemakkelijke manier om uw blootstelling aan chemische residuen in uw voedsel te beperken, waardoor dit een gezondere optie is. U moet echter het juiste type pindakaas kiezen om de meeste voordelen te krijgen.

Verminderde blootstelling aan pesticiden

 1. De pinda's die in biologische pindakaas worden gebruikt, kunnen niet worden geteeld met pesticiden of de fungiciden die gewoonlijk worden gebruikt bij het kweken van pinda's, dus het overschakelen van conventionele naar biologische pindakaas zal uw blootstelling aan pesticideresiduen verlagen. Residuen van bestrijdingsmiddelen kunnen zich in de loop van de tijd in uw lichaam ophopen, waardoor uw immuunsysteem wordt belast en u meer kans heeft op hoofdpijn. Kinderen die worden blootgesteld aan pesticiden kunnen ontwikkelingsachterstanden oplopen. Omdat kinderen vaak heel wat pindakaas eten, kan het kiezen van biologische pindakaas de blootstelling aan pesticiden aanzienlijk verminderen.

Verminderd risico op door voedsel overgedragen ziekten

 1. Vanwege het lage watergehalte in pindakaas kan het besmet raken met bacteriën en uitbraken veroorzaken van door voedsel overgedragen ziekten. Organische pindakaas bevat vaak een lager koolhydraatgehalte dan conventionele pindakaas, en dit lagere koolhydraatgehalte maakt het moeilijker voor bacteriën, zoals E. coli en salmonella, om te overleven, volgens een studie gepubliceerd in "Applied and Environmental Microbiology" in december 2011.

Inhoud van micronutriënten

 1. Elke portie pindakaas - normaal of biologisch - heeft ongeveer 14 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine E, 21 procent van de DV voor niacine, 23 procent van de DV voor mangaan , 12 procent van de DV voor magnesium en 11 procent van de DV voor fosfor. Vitamine E en mangaan werken als antioxidanten om celschade te beperken en niacine is belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel. Je hebt magnesium en fosfor nodig om DNA te vormen. Gezouten pindakaas heeft ook ongeveer 6 procent van de DV voor natrium per portie. Als je te veel natrium in je dieet binnenkrijgt, kan je risico op hoge bloeddruk toenemen, dus ongezouten biologische pindakaas is gezonder dan gezouten.

Andere overwegingen

 1. Of u nu voor biologische of conventionele pindakaas kiest, de gezondste rassen zijn gemaakt met alleen pinda's en bevatten geen toegevoegde suikers of oliën. Vermijd vetarme variëteiten, die u niet veel calorieën besparen, maar vulstoffen bevatten in plaats van het gezonde enkelvoudig onverzadigde vet in gewone pindakaas. Hoewel pindakaas erg voedzaam is, is het ook energierijk, wat betekent dat het veel calorieën per gram bevat. Gladde pindakaas, biologisch of conventioneel, levert ongeveer 188 calorieën, 8 gram eiwit, 6,3 gram koolhydraten en 16,1 gram vet, inclusief slechts 3,3 gram verzadigd vet, in elke portie van 2 eetlepels. Het meeste van dit vet is van het hart-gezonde onverzadigde type. Let op je portiegrootte om te voorkomen dat je te veel calorieën eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407