Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is bleekselderij gezond?

Artikelbronnen

 1. Misschien heb je #celeryjuice op Instagram gezien.

 2. Of misschien hoorde je over de #CeleryJuiceChallenge, gestart door de bestverkopende auteur Anthony William van de New York Times, die mensen uitdaagde om in december een week lang selderiesap te drinken.

 3. Het lijkt alsof het felgroene sap online en offline de aandacht trekt, maar is het echt gezond of gewoon een hype?

 4. Ze zegt echter dat selderij infecties en ziekten, zoals het Epstein-Barr-virus, kan bestrijden, niet wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek of bewijs en meestal anekdotisch is op basis van persoonlijke online-ervaringen .

 5. Beroemde chef-kok en bestsellerauteur van de New York Times is het daarmee eens.

 6. Alexander zegt ook dat mensen die beweren 20 pond te hebben verloren of een duidelijkere huid hebben gekregen door alleen andere sapdranken te ruilen voor selderiesap, moeten overwegen wat ze dronken en aten voordat ze wisselden.

 7. "Als een persoon 16 ons appelsap of een smoothie met fruit met veel suiker zoals bananen of mango's dronk - zelfs als er ook wat spinazie in zat - zouden ze bijna zeker een afname in gewicht zien, maar dat komt vooral omdat selderiesap zoveel minder suiker en zoveel minder calorieën zou bevatten, "zei Alexander. "En als je een 'gezonde' smoothie drinkt, waarvan de meeste te veel suiker bevatten, kan het overschakelen op selderiesap ook je verlangen verminderen, vooral als je insulineresistent bent."

Wat zit er in selderensap?

 1. Selderensap bevat vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, calcium, kalium, natrium, magnesium, fosfor, elektrolyten, water en kleinere hoeveelheden andere vitamines en mineralen.

 2. Wanneer de vezel wordt verwijderd, zegt Virgin dat dit een snellere bloedsuikerreactie kan veroorzaken.

 3. "Om nog maar te zwijgen over het feit dat je alle andere gezondheidsvoordelen van vezels misloopt," voegde ze eraan toe. "Veel voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen in de schil, pulp en andere componenten die verloren gaan wanneer ze worden omgezet in sapvorm."

 4. Ze zegt dat vezels in uw dieet niet alleen uw spijsvertering soepel laten werken, maar ook kunnen helpen met:

 5. Ze voegt eraan toe dat hoewel de micronutriënten in sap sterk geconcentreerd zijn, de suikers in sap ook sterk geconcentreerd zijn.

 6. Andere nadelen van sap zijn de tijd die nodig is om een ​​groente zoals selderij te persen. Plus, alle experts wijzen erop dat wanneer je een voedsel eet in plaats van het te drinken, je je voller voelt.

 7. "Ook voor velen is kauwen gewoon meer bevredigend," zei Alexander.

Wat zijn de voordelen van selderiesap?

 1. Palinski-Wade wees erop dat sap handiger kan aanvoelen, vooral als je het van tevoren haalt of het al gemaakt hebt.

 2. Ze zei ook: "Je kunt een grotere portie sneller consumeren met minder volume, waardoor het gemakkelijker wordt om meer van een bepaald voedingsmiddel te eten ... waardoor je een hoger niveau van vitamines binnenkrijgt en mineralen. "

 3. Virgin wees erop dat aangezien groenten en fruit tijdens het persen worden afgebroken, ze gemakkelijker te verteren zijn.

 4. En Alexander zei dat als je selderijsap of andere pure groentesappen drinkt in plaats van een drankje of ander voedsel dat meer calorieën bevat, je gewicht zou kunnen verliezen.

 5. Omdat selder elektrolyten heeft, kan eten of drinken je gehydrateerd houden.

Is het gezond om mee te doen aan de trend?

 1. Er is niets mis met het drinken van selderijsap als je ervan geniet, zei Palinski-Wade.

 2. "De voedingswaarde van het sap is echter niet uniek en dezelfde voordelen zijn te vinden bij het eten van selderij samen met andere bladgroenten," zei ze. "Als je de trend leuk vindt, blijf er dan bij. Maar anders, probeer gewoon meer groen in welke vorm dan ook aan je bord toe te voegen."

 3. Virgin stemt ermee in, maar zegt dat elke vorm van sap betekent dat je de suikers eruit haalt en de vezel verliest uit het voedsel dat je sap maakt, wat niet gezond is voor de bloedsuikerbalans, aanhoudende energie of gezond gewichtsbehoud.

 4. Voordat u begint met sap, raadt Alexander u aan eerst met uw arts te praten.

 5. "Alleen omdat iemand een miljoen volgers heeft [!op sociale media

De onderste regel

 1. Onderzoek toont aan dat fytochemicaliën in selderij de bloeddruk en ontsteking kunnen helpen verlagen en oxidatieve stress kunnen bestrijden. U kunt profiteren van deze voordelen van selderij, of u het nu geheel eet of sap maakt.

 2. Wanneer selderij wordt geperst, wordt de vezel verwijderd en biedt de vezel een schat aan voordelen, waaronder vonkend gewichtsverlies, het helpen om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden, en meer.

 3. Cathy Cassata is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in verhalen over gezondheid, geestelijke gezondheid en menselijk gedrag. Ze heeft een talent voor het schrijven met emotie en het verbinden met lezers op een inzichtelijke en boeiende manier. Lees hier meer van haar werk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407