Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is boerenkool goed voor gewichtsverlies?

Bloedstolling

 1. Boerenkool, of Brassica oleracea L. (Acephala-groep), is een groene bladgroente vergelijkbaar met kool en broccoli. Je kunt boerenkool rauw of gekookt eten en het is een bron van veel essentiële voedingsstoffen. De groente kan goed zijn voor gewichtsverlies als je het opneemt als onderdeel van een caloriegestuurd dieet dat voornamelijk bestaat uit gematigde porties voedsel met veel voedingsstoffen.

Caloriecontrole

 1. Om gewicht te verliezen, moet u minder calorieën consumeren dan u verbruikt. Het eten van voedingsmiddelen met een lage caloriedichtheid kan je helpen af ​​te vallen, omdat ze je helpen je vol te voelen voordat je te veel calorieën hebt gegeten. De meeste groenten zijn goed voor gewichtsverlies omdat ze weinig calorieën bevatten en 1 kopje rauwe boerenkool slechts 33 calorieën bevat. Maak voor een caloriearme lunch groentesoep met natriumarme kippenbouillon, tomatenpuree, uien, wortelen, selderij, kipfilet en boerenkool.

Een gezonde vervanging

 1. Boerenkool kan je helpen af ​​te vallen als je het eet en gerechten met boerenkool in plaats van opties met een hoger caloriegehalte. Probeer in plaats van chips of een andere gefrituurde, knapperige snack boerenkoolchips gebakken met knoflook en zwarte peper. Eet voor een caloriearm bijgerecht boerenkool bereid met champignons, knoflook, rode wijnazijn, in blokjes gesneden ui en gesneden champignons in plaats van keuzes met een hoger caloriegehalte, zoals beboterde groenten of aardappelpuree en jus. Voeg boerenkool toe aan soepen, stoofschotels en spaghettisaus om ze bevredigender te maken, maar niet veel meer calorieën, zodat je kleinere porties met meer calorieën eet.

Hongersuppressie

 1. Elke kop rauwe boerenkool bevat 2,4 gram voedingsvezels of 10 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet met 2000 calorieën. Voedingsvezels zijn een voedingsstof die de honger helpt verminderen en helpt bij gewichtsbeheersing. Eiwit is een andere vullende voedingsstof, volgens Harvard University, en een kopje boerenkool bevat slechts 3 gram, of 6 procent van de dagelijkse waarde. Sommige vezelrijke, eiwitrijke gerechten met boerenkool zijn gestoofde kip met boerenkool, tomaten en Italiaanse kruiden, en een salade met gekookte boerenkool, nier- en garbanzo-bonen, komijn en knoflook.

Voedzaam voedsel en gewichtsverlies

 1. Het kiezen van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals boerenkool, is met name belangrijk wanneer u op dieet bent om af te vallen en uw voedselinname beperkt. Elke kop rauwe boerenkool levert 80 milligram vitamine C, of ​​133 procent van de dagelijkse waarde; 6.693 internationale eenheden vitamine A, of 133 procent van de dagelijkse waarde; en 472 microgram vitamine K, of 590 procent van de dagelijkse waarde. Het is ook een bron van calcium, dat sterke botten ondersteunt; kalium, wat kan helpen de bloeddruk te verlagen; en ijzer, dat onderdeel is van gezonde rode bloedcellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407