Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is bruine rijst goed voor gewichtsverlies?

Hoe maak je je eigen Pho

 1. Bruine rijst is niet voor niets een dieet - het is gezond, gemakkelijk te bereiden en eindeloos veelzijdig in de keuken. Gewoon bruine rijst eten voor gewichtsverlies zonder andere wijzigingen aan uw dieet aan te brengen, helpt u misschien niet veel afvallen, maar het heeft wel een aantal bewezen voordelen voor gewichtsverlies. Serveer bruine rijst als onderdeel van gezonde, dieetvriendelijke maaltijden in een caloriegestuurd dieet en volg een regelmatige trainingsroutine voor succes op de lange termijn.

Hoe maak je je eigen Pho

 1. Bruine rijst bevat meer vezels dan witte rijst, wat kan bijdragen aan uw succes bij gewichtsverlies. Bovendien biedt bruine rijst meer voedingsvoordelen dan witte rijst.

Calorieën bruine rijst

 1. Wanneer u probeert af te vallen, worden de resultaten die u krijgt bepaald door calorieën in versus calorieën uit en krijgt u de beste resultaten door ervoor te zorgen dat het hoogwaardige calorieën zijn. Wanneer je minder calorieën eet dan je verbrandt, begin je vet te verbranden om het verschil te maken, zodat je gewicht verliest. Bruine rijst is niet bepaald caloriearm, maar het kan nog steeds voedingswaarde toevoegen aan een calorie-gecontroleerd dieet.

 2. Een kop gekookte bruine rijst heeft 248 calorieën - ongeveer hetzelfde als een kop gekookte witte rijst - dat is ongeveer 16 procent van uw calorie "budget" op een gewicht van 1500 calorieën -loss dieet. Het is iets hoger in calorieën dan quinoa, die volgens de USDA 222 calorieën per kopje heeft.

Voordelen van gewichtsverlies door vezels

 1. Een deel van de voordelen van bruine rijstvoeding bij gewichtsverlies is te danken aan het vezelgehalte. Hoewel meerdere levensstijlveranderingen het beste zijn voor gewichtsverlies, helpt het eten van alleen maar meer vezels je doelen te bereiken, meldde een onderzoek uit 2015 in de Annals of Internal Medicine. [! 4330 => 1140 = 4!

 2. Eet een kop bruine rijst en je krijgt 3,2 gram vezels, of meer dan 13 procent van je doel. Witte rijst daarentegen heeft volgens de USDA slechts 0,6 gram vezels.

Bruine rijst en gewichtscontrole

 1. Er zijn ook aanwijzingen dat bruine rijst wordt gekoppeld aan gewichtscontrole. Een studie, gepubliceerd in 2014 in het Journal of Nutritional Science and Vitaminology, toonde aan dat toen vrouwen met diabetes type 2 witte rijst omruilden voor bruine rijst, ze afvallen en hun bloeddruk verbeterden.

 2. Een andere studie, gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in 2014, keek naar het effect van bruine rijst op visceraal vet - het metabolisch actieve buikvet dat je organen omringt en een ernstig gezondheidsrisico vormt . Uit het onderzoek bleek dat het ruilen van witte rijst voor bruine rijst hielp bij het verbeteren van het visceraal vetverlies, maar dat het teruggaan naar witte rijst de oorspronkelijke gewicht van de proefpersonen terugkreeg.

 3. Ten slotte bleek uit een voorlopig reageerbuisonderzoek, gepubliceerd in Lipids in Health and Disease in 2014, dat bruine rijstextract kan interageren met vetcellen, waardoor nieuwe vetcelgroei wordt voorkomen en vetverbranding wordt geactiveerd. Hoewel deze reageerbuisstudie niet precies uitlegt hoe bruine rijst vetverlies bij mensen helpt bevorderen, biedt het een verklaring voor wat er zou kunnen gebeuren.

Tips voor het serveren van bruine rijst

 1. Bruine rijst wordt vaak gewoon geserveerd, als een gezond, maar saai bijgerecht - maar je hoeft het niet altijd op die manier te serveren. Meng je bruine rijst met citroensap en basilicum en muntchiffonade voor een smaakvollere kant, of maak een minikorrelensalade door er een lepel cranberries en gehakte walnoten door te mengen en je rijst vervolgens te bedekken met een sinaasappel en balsamico vinaigrette.

 2. Gebruik bruine rijst als basis voor graanschalen en bedek het met zwarte bonen, geroosterde maïs, rode pepers, tomaten en avocado voor een gezond, op Tex-Mex geïnspireerd diner. Voeg een handvol gekookte bruine rijst toe aan je favoriete groentesoepen om ze te voorzien van complexere koolhydraten voor langdurige energie.

 3. Bruine rijst wordt vaak gewoon geserveerd, als een gezond, maar saai bijgerecht - maar je hoeft het niet altijd op die manier te serveren. Meng je bruine rijst met citroensap en basilicum en muntchiffonade voor een smaakvollere kant, of maak een minikorrelensalade door er een lepel cranberries en gehakte walnoten door te mengen en je rijst vervolgens te bedekken met een sinaasappel en balsamico vinaigrette.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407