Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is bruine rijst OK op een gistdieet?

Betere manieren om aan te komen

 1. Gistvoedingen, ook wel candida-diëten genoemd, worden gebruikt om de negatieve effecten van een overgroei van candida te verminderen - een gistachtige schimmel die van nature in het lichaam voorkomt. Hoewel candida zelf onschadelijk is, kan een overgroei schimmelinfecties of candidiasis veroorzaken in uw mond, maag, lies, urinewegen of huid. Hoewel candida-diëten geen wetenschappelijk bewijs van effectiviteit hebben, kunnen veranderingen in het dieet, inclusief het eten van bruine rijst, medische zorg ondersteunen bij het beheren van uw symptomen. Als u vermoedt dat u een schimmelinfectie heeft, maak dan een afspraak om uw huisarts te raadplegen over medicatie en vraag of een gistdieet geschikt is voor u.

Theorieën

 1. De meeste alternatieve gezondheidswerkers, zoals Linda Page, arts voor natuurgeneeskunde en universitair docent aan het Clayton College of Natural Health in Birmingham, Alabama, geloven dat bakkersgist, hoewel anders dan de gist in je lichaam stimuleert nog steeds candida-overgroei. Als u vermoedt dat bakkersgist bijdraagt ​​aan uw symptomen, biedt bruine rijst een voedzaam, gistvrij alternatief voor brood, pizzabodem, gebak en andere gistbevattende voedingsmiddelen. In haar boek "Vernieuwing van de vrouwelijke balans: PMS, borst baarmoederfibromen, eierstokcysten meer", beveelt Page aan om bruine rijst en ander geheel voedsel te benadrukken als een mogelijke natuurlijke remedie en preventieve maatregel voor vaginale schimmelinfecties.

Voordelen

 1. Bruine rijst is een waardevolle bron van vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Antioxidanten, zoals vitamine C en betacaroteen, ondersteunen het vermogen van uw lichaam om infecties te weerstaan ​​en te genezen. Het University of Maryland Medical Center beveelt aan om volle granen en andere vitamine B-rijke voedingsmiddelen te consumeren voor een verhoogde weerstand tegen schimmelinfecties. Als een complexe koolhydraat biedt bruine rijst ook een voedzaam alternatief voor suikerhoudende voedingsmiddelen; suiker kan bijdragen aan candida-overgroei.

Tips

 1. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen, evidence-based voedingsrichtlijnen gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid en menselijke diensten en het Amerikaanse ministerie van landbouw, beveelt aan om ten minste drie porties van 1 oz in zijn geheel te eten granen dagelijks voor optimaal welzijn en het kiezen van volle granen over geraffineerde granen minstens de helft van de tijd. Gebruik anti-schimmel kruiden, zoals knoflook, oregano, salie en kruidnagel om uw rijst aan uw rijst te verminderen. [! 38210 => 1130 = 5!

Andere nuttige gerechten

 1. Eet voor een versterkte immuunfunctie een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit, die de beste bronnen van antioxidanten zijn. De antioxidant vitamine C kan volgens het UMMC helpen bij het verminderen van ontstekingen geassocieerd met candidiasis. Vitamine C-rijk voedsel omvat rode paprika, citrusvruchten, meloen, kiwi, zoete aardappelen en tomatensaus. Hoewel onderzoeksresultaten gemengd zijn, kunnen probiotica, een nuttige bacterievorm, ook beschermen tegen schimmelinfecties. Waardevolle bronnen van probiotica zijn yoghurt met levende actieve culturen en kefir. Andere gistvrije granen zijn haver, gerst, wilde rijst en maïs.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407