Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Butternut Squash goed voor u?

Waarschuwingen

 1. Pompoen heeft veel gezondheidsbevorderende functies en een lange houdbaarheid. Het is een uitstekende bron van vitamine A in de vorm van bètacaroteen. De zaden zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten en zink en vormen een bevredigende snack. Butternut-pompoen is een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en veel voedingsstoffen levert in weinig calorieën. Al met al heeft pompoen een ruim aanbod van gezondheidsbevorderende goedheid.

Vitamine A

 1. Het consumeren van een klein deel van het rijke geeloranje vlees van de pompoen zorgt voor meer vitamine A dan de meeste mensen op een dag nodig hebben; ongeveer 1 kop blokjes rauwe pompoen bevat 195 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, voor vrouwen en 156 procent van de ADH voor mannen. Vitamine A is belangrijk voor de gezondheid van het oog en de immuunfunctie, waarbij een tekort zichtproblemen veroorzaakt en leidt tot verminderde weerstand tegen infecties.

Beta-caroteen: een speciale bron van vitamine A

 1. Een aanzienlijk deel van het vitamine A-gehalte van butternut squash is afkomstig van bètacaroteen, een van een handvol carotenoïden in groenten en fruit. Carotenoïden worden in ons lichaam omgezet in retinoïden - de biologisch actieve vorm van vitamine A. Beta-caroteen is de meest bestudeerde carotenoïde, geassocieerd met een aanzienlijk verlaagd risico op longkanker. Het kan ook het risico op maculaire degeneratie, UV-geïnduceerde huidbeschadiging en borstkanker verminderen.

Zaden: smakelijke en hart-gezonde snack met een verscheidenheid aan voedingsstoffen

 1. Hoewel ze vaak worden weggegooid, zijn winterpompoenzaden rijk aan eiwitten en enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten en zorgen voor een hart-gezonde snack. Het vervangen van sommige koolhydraten in de voeding door eiwitten en onverzadigd vet is in verband gebracht met een verbeterde gezondheid van het hart. Een half kopje van deze zaden levert ook bijna een derde van de zink-ADH voor mannen en bijna de helft daarvan voor vrouwen. Zink is belangrijk voor de meeste lichaamsprocessen en -structuren en een tekort leidt vaak tot een verminderde immuunfunctie. Om pompoenpitten te bereiden, verwijdert u de vezelige stukjes en roostert u ze in de oven in een kleine hoeveelheid zout water totdat het water is verdampt en de zaden knapperig zijn.

Voedingsdicht: veel waar voor je geld

 1. Pompoen levert een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen zonder veel calorieën te serveren. Inderdaad, 1 kop gebakken squashblokjes bevat slechts 82 calorieën en levert toch 6,6 gram vezels, een derde van de vitamine C ADH voor mannen en de helft daarvan voor vrouwen, een tiende van de ADH voor foliumzuur en meer dan een- vierde van de ADH voor kalium. Met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, weinig calorieën en een zoete smaak om op te starten, is pompoen een dieet shoo-in.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407