Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is champignonkoffie nog beter dan gewone koffie?

Forskolin bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Misschien zit je al in de Keto-koffietrein, maar heb je paddenstoelenkoffie geprobeerd? Ik weet dat het klinkt als een echt bizarre combinatie, maar deze op schimmels gerichte koffie is momenteel erg trendy en lijkt alleen maar stoom op te nemen. Liefhebbers van het ietwat excentrieke brouwsel zeggen dat de aardse essentie van champignons een aanvulling is op koffie die eigenlijk zorgt voor een zachtere algehele smaak. Bovendien krijg je nog meer antioxidanten met minder jitter-bevorderende cafeïne.

 2. Dus champignonkoffie wint aan populariteit, maar is het gezond? Champignonkoffie biedt u de gezondheidsvoordelen van koffie, samen met de indrukwekkende voordelen van champignons. Hetzelfde geldt voor champignonthee of warme chocolademelk. Maar deze drankopties gebruiken geen typische culinaire paddestoelen. In plaats daarvan voegen ze medicinale paddestoelen toe. Zijn medicinale paddestoelen goed voor je? Het korte antwoord, dat ik kort zal toelichten, is "ja."

 3. De medicinale paddenstoelen die worden gebruikt in paddenstoelkoffie en paddenstoelthee bevatten krachtpatsers zoals cordyceps. Wetenschappelijk onderzoek blijft belangrijke gezondheidsvoordelen van medicinale paddestoelen aantonen, variërend van het stimuleren van de immuunfunctie tot zelfs het verbeteren van hersencellen, wat betekent dat paddestoelen zelfs kunnen helpen bij het bestrijden van ernstige neurodegeneratieve problemen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer. (1) Als je geïnteresseerd bent om je kopje koffie naar een ander niveau te brengen, wil je misschien een warme kop paddenstoelkoffie proberen. En maak je geen zorgen - het smaakt nog steeds naar koffie!

Wat is champignonkoffie?

 1. Ik weet wat je waarschijnlijk voorstelt: een warme kop koffie verpest door enkele willekeurige sponsachtige drijvende paddestoelen. Maar maak je geen zorgen, hier heb ik het niet over. Op dit moment worden er verschillende soorten paddenstoelenkoffie gemaakt door verschillende bedrijven, en het is in feite gewone koffie doordrenkt met medicinale paddenstoelextracten.

 2. Verschillende bedrijven maken nu een poedervormige combinatie van oploskoffie en paddenstoelenextracten. Het enige wat u hoeft te doen is heet water toevoegen om een ​​kopje champignonkoffie te maken. Om champignon-koffiemixen te maken, worden champignon-extractpoeders vaak gemaakt door verschillende hoofdbestanddelen van medicinale paddestoelen te isoleren en te sproeidrogen. Champignonpoeder wordt aangeprezen als zijnde de voordelen voor de gezondheid van champignons, maar op een nog geconcentreerder niveau. (2)

 3. Er zijn ook pakjes paddenstoelenextracten met gezonde ingrediënten zoals biologische pepermunt en anijsextracten samen met wat stevia. Een dergelijk pakket kan aan je favoriete thee worden toegevoegd om een ​​warme kop champignonthee te maken.

 4. Er zijn allerlei soorten paddenstoelen die ziektes bestrijden. Enkele van de meest voorkomende medicinale paddenstoelen die in paddenstoelen-thee en paddenstoelkoffie worden gebruikt, zijn onder meer:

Champignonkoffie versus gewone koffie

 1. Het grootste verschil tussen gewone koffie en champignonkoffie is duidelijk dat champignonkoffie champignons bevat, terwijl gewone koffie dat niet is. Als je paddenstoelenkoffie drinkt, krijg je alle voordelen van koffie drinken plus de voordelen van paddenstoelen.

 2. Hoewel gewone koffie dankzij al die cafeïne kan bijdragen aan angst en slapeloosheid, zou de toevoeging van paddestoel resulteren in een meer gebalanceerde kop Joe. Dus hoewel een gewoon kopje koffie sommige mensen op het randje en klaarwakker kan laten voelen wanneer ze schapen willen tellen, zeggen makers en drinkers van paddenstoelenkoffie dat het niet zo waarschijnlijk is om gezondheidsproblemen zoals angst en slapeloosheid erger te maken. (3)

 3. Van voorverpakte of instant-paddenstoelkoffie wordt ook gezegd dat deze minder cafeïne bevat en minder zuur is dan gewone koffie, wat logisch is omdat de meeste paddenstoelkoffie-mengsels gelijke delen zijn als paddenstoel en koffie. Dus een kopje champignonkoffie bevat meestal de helft van de cafeïne van een gewoon kopje.

 4. Hoe smaakt champignonkoffie? Makers en drinkers van champignonkoffie zeggen dat het helemaal niet naar champignons smaakt. Ze zeggen zelfs dat de toegevoegde paddenstoelen eigenlijk dezelfde smaak hebben als koffie zelf!

6 Voordelen voor de gezondheid van Mushroom Coffee

 1. Omdat cafeïne met mate de focus kan verbeteren en toch overmatig kriebels kan produceren, kan champignonkoffie hetzelfde focusvoordeel opleveren, maar met de toevoeging van adaptogene of medicinale paddestoelextracten de kans op nerveuze energie na een kopje wordt minder waarschijnlijk.

 2. Van sommige componenten van paddenstoelen is aangetoond dat ze het immuunsysteem zodanig stimuleren dat bepaalde paddenstoelen antitumor- en antikankeractiviteit lijken uit te oefenen. Een studie uit 2015, gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology, keek naar een soort paddenstoel die vaak wordt gebruikt in paddenstoelkoffie (zelfs ver terug in de jaren veertig). Het wordt de chaga-paddestoel genoemd. De onderzoekers ontdekten dat ergosterolperoxide, een derivaat van de chaga-paddestoel, indrukwekkende antikankeractiviteiten vertoonde in menselijke colorectale kankercellijnen.

 3. De studie concludeert dat de gegevens aantonen hoe de ergosterolperoxide van chaga mushroom de proliferatie van menselijke colorectale kankercellijnen kan onderdrukken, en ook met succes darmkanker in verband met colitis bij proefdieren remde. Over het geheel genomen concluderen de onderzoekers: "Deze eigenschappen van ergosterolperoxide pleiten voor het gebruik ervan als supplement bij chemopreventie van darmkanker." (4) Kankerchemopreventie is het gebruik van een stof om te voorkomen dat kanker zich ontwikkelt, waardoor paddestoelkoffie een voedsel tegen kanker wordt.

 4. Een van de grootste koffievoordelen van het rijke gehalte aan antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gemiddeld kopje koffie nog beter is in ziektebestrijdende en anti-aging antioxidanten dan cacao, groene thee, zwarte thee en kruidenthee. (5)

 5. De meeste voordelen voor de gezondheid van koffie zijn terug te voeren op dit hoge niveau van antioxidanten. Champignons bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten, vooral glutathione en ergothioneine. (6) Als zodanig bevat paddenstoelkoffie echt een letterlijke dubbele stoot antioxidanten in een enkel kopje, maar waarom is dit zo geweldig voor je gezondheid? Tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek hebben aangetoond dat hoe meer antioxidantrijk voedsel je in je dieet krijgt, hoe meer je jezelf kunt beschermen tegen allerlei schadelijke ziekten en gezondheidsproblemen.

 6. Een van de belangrijkste redenen dat de antioxidanten in koffiebonen en champignons zo gezondheidsbeschermend zijn, bieden ze bescherming tegen vrije radicalen waaraan we in ons dagelijks leven worden blootgesteld (zoals luchtvervuiling, voor voorbeeld). Vrije radicalen veroorzaken oxidatieve stress bij de mens, die vervolgens cellulaire schade aan ons lichaam kan veroorzaken.

 7. Oxidatieve stress wordt verondersteld een groot deel te zijn van veel ernstige en chronische ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer en ernstige oogziekten zoals staar. (7) Het verhogen van uw antioxidantinname in uw dieet is een manier om oxidatieve stress op het lichaam te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen om allerlei ernstige gezondheidsproblemen af ​​te wenden.

 8. U kunt variaties vinden in welke soorten paddenstoelen er in een paddenstoelenkoffie zitten. Een type dat je waarschijnlijk zult zien, is de reishi-paddenstoel. De reishi-paddenstoel is rijk aan adaptogenen die de leverfunctie kunnen helpen verbeteren en leverziekte kunnen voorkomen door afval en gifstoffen aan te moedigen efficiënter uit het lichaam te worden gespoeld.

 9. Een studie uit 2013, gepubliceerd in het International Journal of Medicinal Mushrooms, heeft aangetoond dat reishi hepatoprotectieve effecten op acuut leverletsel induceert omdat het antioxiderende eigenschappen bevat en schadelijke immuunresponsen bestrijdt die de leverfunctie vertragen. (8)

 10. Paddenstoelen zijn rijk aan polysachariden, met name bioactieve die bèta-glucanen of homopolysachariden worden genoemd. Deze speciale polysachariden fungeren als prebiotica in het spijsverteringsstelsel die op verschillende manieren direct bijdragen aan een betere spijsvertering. Van deze bèta-glucanen van paddenstoelen is ook in dierstudies aangetoond dat ze bij diabetische muizen het lichaamsgewicht, glucosegehalte, cholesterol en triglyceriden verlagen. De bèta-glucanen bleken ook een zeer positief biochemisch effect op insuline-receptoren te hebben, wat neerkwam op een verbeterde insulinegevoeligheid. (9)

 11. Aangezien de meeste champignonkoffie die momenteel op de markt is, een mengsel van halve koffie, half paddestoelextract gebruikt, moet u, wanneer u overschakelt op champignonkoffie uit gewone koffie, ongeveer de helft krijgen van de cafeïne die normaal doe je dat. Controleer natuurlijk de verpakking van een product op bijzonderheden, maar met de toevoeging van champignons aan koffie, neemt de hoeveelheid cafeïne natuurlijk af.

Geschiedenis en achtergrond van Mushroom Coffee

 1. Champignonkoffie heeft eigenlijk een heel interessante geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren sommige van de meest voorkomende dingen die we tegenwoordig kennen en waar we van houden moeilijk te vinden. Ik heb het over items zoals koffie. Er zijn een aantal zeer interessante alternatieven voor koffie die mensen door de jaren heen hebben bedacht, waaronder dingen zoals geroosterde gerst en chaga-paddestoelen. Dat klopt - in Finland gebruikten mensen in de jaren veertig hun inheemse chaga-paddestoel als koffiesurrogaat in oorlogstijd.

 2. De oprichter van een huidig ​​champignonkoffiebedrijf zegt: "Voor zover wij weten, hebben onze grootouders het concept uitgevonden om chaga als koffiesurrogaat te gebruiken." Dus toen kwam champignonkoffie tot stand als gevolg van een gebrek aan koffie, terwijl het tegenwoordig populair wordt, niet omdat er een tekort aan koffie is, maar omdat mensen steeds meer uit hun koffie-inname willen halen. (10)

Voorzorgsmaatregelen voor champignonkoffie

 1. De meeste leveranciers van paddenstoelkoffie bevelen maximaal twee pakjes paddenstoelkoffie per dag aan. Hoewel paddestoelkoffie doorgaans minder cafeïne bevat dan gewone koffie, wil je toch geen overdosis cafeïne riskeren.

 2. Voor iedereen met een bekende auto-immuunziekte (bijvoorbeeld lupus, reumatoïde artritis, multiple sclerose) waarschuwen sommige artsen dat medicinale paddestoelen het probleem kunnen verergeren. Omdat ze het immuunsysteem stimuleren, is het mogelijk dat medicinale paddestoelen medicijnen voor deze ziekten kunnen interfereren of bepaalde immuuncellen overactiveren. Dezelfde waarschuwing geldt voor iedereen met een bekende bloeding of bloedstollingsstoornis, omdat medicinale paddestoelen soms de juiste bloedstolling kunnen verstoren.

 3. Mogelijke bijwerkingen en interacties van paddenstoelkoffie kunnen afhankelijk zijn van het type paddenstoel dat wordt gebruikt, dus ik raad u aan de specifieke bijwerkingen van de paddenstoel (en) in uw gekozen paddenstoelkoffie te controleren.

 4. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de gezondheid of medicijnen gebruikt, neem dan zeker contact op met uw arts voordat u paddenstoelenkoffie of paddenstoelenthee drinkt. Het is ook mogelijk om een ​​allergie voor paddestoelen te hebben. Als u een allergie of intolerantie voor champignons heeft, mag u geen champignonthee of champignonkoffie consumeren.

 5. Champignonkoffie biedt een andere intrigerende optie in de wereld van warme dranken, vooral voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar de mogelijkheid van meer gezondheidsvoordelen of gewoon een kopje koffie waardoor ze zich minder zenuwachtig voelen maar heeft nog steeds veel smaak.

 6. Mensen genieten niet alleen van de smaak van champignonkoffie, maar veel drinkers beweren dat ze genieten van de gezondheidsvoordelen. Een van de meest voorkomende voordelen die je hoort als paddenstoelenkoffiedrinkers die enthousiast zijn, is energie en focus hebben, maar zich niet beverig voelen. Natuurlijk bevat champignonkoffie nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne, dus het moet nog met mate worden genoten.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407