Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Chinees eten gezond om te eten?

Vitamine- en minerale inhoud

 1. Zelfs als u niet weet hoe u zelf Chinees eten kunt maken, bent u waarschijnlijk niet ver weg van een Chinees restaurant dat afhaalmenu's en bezorgservice biedt. Chinees eten kan gezond zijn als u het met mate eet en zorgvuldig bestelt, zodat uw maaltijd een bron van magere eiwitten, voedingsvezels en een verscheidenheid aan andere essentiële voedingsstoffen bevat.

Kies magere eiwitten

 1. Voor een gezonde Chinese maaltijd kiest u magere eiwitbronnen, zoals garnalen, kipfilet zonder vel, vis en tofu. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig cholesterolverhogend verzadigd vet en bieden essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en zink. Vermijd vet vlees, zoals vette stukken rundvlees of varkensvlees en kip met huid, evenals gefrituurd voedsel, dat extra calorieën bevat en mogelijk ongezonde transvetten bevat. De American Heart Association stelt voor om gestoomde knoedels en gebakken vlees te bestellen in plaats van loempia's en gefrituurde wontons, en de chef-kok te vragen om roergebakken voorgerechten in minder olie dan normaal te bereiden als je niet wilt kiezen voor gestoomd, gekookt of geroosterd degenen.

Eet gezonde koolhydraten

 1. Chinees eten kan gezond zijn als u een maaltijd met veel groenten bestelt. Groenten zijn goede bronnen van voedingsvezels, een gezonde koolhydraat die obesitas kan helpen voorkomen. Andere voedingsstoffen in groenten zijn kalium, vitamine A en vitamine C. Probeer een lichtjes gewokte voorgerecht met kip of garnalen - en bestel gestoomde groenten bij uw maaltijd. Beperk uw consumptie van geraffineerde koolhydraten, zoals witte rijst en noedels. Bestel bruine rijst in plaats van wit. Vermijd ook gerechten op basis van noedels zoals Chow Mein.

Natriumlimiet indien mogelijk

 1. Hoewel Chinees eten gezond kan zijn, kan het ook veel natrium bevatten, waarschuwt de American Heart Association. Zoute sauzen zijn natriumarme ingrediënten in de Chinese keuken. Een eetlepel sojasaus heeft 1,005 milligram natrium, terwijl 1 eetlepel teriyaki-saus 690 milligram natrium heeft. Een hoog natriumdieet kan uw bloeddruk verhogen, waardoor u risico loopt op hartaandoeningen en beroertes. Gezonde volwassenen mogen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag hebben. Vraag de chef-kok om uw maaltijden te bereiden met minder saus om uw natriumconsumptie te beperken. Voeg geen extra sojasaus toe aan de tafel of gebruik natriumarme versies.

Chinees restaurant-syndroom

 1. Mononatriumglutamaat is een smaakversterker en veelgebruikt ingrediënt in Chinees eten. Deze stof lijkt op glutamaat, een chemische stof in de hersenen. Chinees restaurant syndroom verwijst naar de set van symptomen, waaronder pijn op de borst, hoofdpijn en zweten, die sommige mensen melden na het eten van Chinees eten. Hoewel studies geen verband hebben aangetoond tussen MSG en deze symptomen, moet u volgens MedlinePlus, als u vermoedt dat u gevoelig bent voor MSG, de chef-kok vragen uw eten zonder te bereiden.

 2. Mononatriumglutamaat is een smaakversterker en veelgebruikt ingrediënt in Chinees eten. Deze stof lijkt op glutamaat, een chemische stof in de hersenen. Chinees restaurant syndroom verwijst naar de set van symptomen, waaronder pijn op de borst, hoofdpijn en zweten, die sommige mensen melden na het eten van Chinees eten. Hoewel uit onderzoeken is gebleken dat er geen verband is tussen MSG en deze symptomen, vraag je volgens MedlinePlus aan de chef om je eten zonder te bereiden als je vermoedt dat je MSG hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407