Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Coconut Kefir het nieuwe Superfood?

De onderste regel

 1. De gefermenteerde drank kefir is het spul van de legende. Marco Polo schreef over Kefir in zijn dagboeken. De korrels voor traditionele kefir zouden een geschenk van de profeet Mohammed zijn geweest. Misschien wel het meest intrigerende verhaal is dat van Irina Sakharova, de Russische verleidster gestuurd om het geheim van Kefir van een blanke prins te charmeren.

 2. Tegenwoordig geniet kefir populariteit over de hele wereld als een gezond en verfrissend drankje. Maar een nieuw product, coconut kefir, overschaduwt de gezondheidsvoordelen van traditionele kefir door de voordelen van kefir te combineren met de gezondheidsbeloningen en de heerlijke smaak van kokoswater.

Traditionele Kefir

 1. Traditioneel wordt kefir gemaakt van koeien-, geiten- of schapenmelk gefermenteerd met kefirkorrels. Kefirkorrels zijn eigenlijk geen korrels, maar een combinatie van ingrediënten, waaronder:

 2. Deze ingrediënten vormen een gelatineuze substantie. Het zijn levende, actieve culturen, vergelijkbaar met die in een zuurdesembrood. Ze laten de kefirkalk gisten in combinatie met melk of kokoswater, op vrijwel dezelfde manier als yoghurt, zure room en karnemelk.

Kokoswater

 1. Kokoswater is de heldere of licht troebele vloeistof die u aantreft wanneer u een groene kokosnoot openbreekt. Het is anders dan kokosmelk, die wordt bereid met geraspt kokosvlees van een volwassen, bruine kokosnoot.

 2. Kokoswater bevat kalium, koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines. Het bevat weinig cholesterol en vet. In tegenstelling tot water bevat kokoswater elektrolyten, mineralen die cruciaal zijn voor de functie van de lichaamscellen. Het is belangrijk om elektrolyten te vervangen wanneer u ze verliest door zweten, braken of diarree.

 3. Zuiver kokoswater is gebruikt als een intraveneuze vloeistof om ernstig zieke patiënten te hydrateren in afgelegen gebieden waar de medische middelen beperkt zijn. Bijvoorbeeld, het geval van een beroerte-patiënt op de Solomon-eilanden die met succes werd gehydrateerd met kokoswater, verschijnt in American Journal of Emergency Medicine.

Coconut Kefir

 1. Kokoskefir is kokoswater dat is gefermenteerd met kefirkorrels. Net als zuivel kefir levert het brandstof voor de nuttige bacteriën in je darmen. Deze goede bacteriën bestrijden zowel ongezonde bacteriën als infecties. Ze helpen ook de spijsvertering te stimuleren en je immuunsysteem te stimuleren.

 2. Alle voedingsstoffen in kokoswater zijn aanwezig in kokoskefir. Het nadeel van Coconut Kefir? Het bevat meer natrium dan andere kefirs en de meeste calorieën komen uit suiker. Dat gezegd hebbende, kokoswater kefir heeft voedings- en gezondheidsvoordelen die het vermelden waard zijn.

 3. Kokoswater kefir bevat ongeveer evenveel kalium als een banaan. Kalium kan helpen het verlies van botmineraaldichtheid te voorkomen en het risico op osteoporose te verminderen. Volgens een onderzoek wordt kalium in de voeding geassocieerd met een verminderd risico op een beroerte en een verminderde incidentie van overlijden door alle oorzaken bij oudere vrouwen. Een andere studie beweert dat kalium mannen beschermt tegen een beroerte.

 4. Probiotica zijn levende bacteriën of gist die uw darmen bekleden. De aanwezigheid van deze gezonde bacteriën kan de inspanningen van ongezonde bacteriën om het lichaam binnen te komen en zich in de darm te vestigen, dwarsbomen. Ze helpen de spijsvertering en helpen bij het handhaven van een gezonde pH in uw darmen.

 5. Volgens een artikel in Nutrition in Clinical Practice, zijn er aanwijzingen dat probiotica nuttig kunnen zijn bij het behandelen of voorkomen van een aantal aandoeningen, waaronder:

 6. Omdat het zuivelvrij is, wordt kokoswater kefir goed verdragen als u lactose-intolerant bent. Het is ook glutenvrij en geschikt voor mensen met coeliakie of glutengevoeligheid.

Hoe maak je je eigen

 1. Kokoskefir is een smakelijke, voedzame drank. Je kunt het kopen in een aantal winkels, met name winkels die gespecialiseerd zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Of misschien wil je je eigen hand proberen te maken.

 2. Het enige dat u hoeft te doen, is een pakket kefirkorrels combineren met water uit vier groene kokosnoten. Laat het mengsel ongeveer een dag staan ​​tot het melkiger van kleur is en bedekt met bubbels.

 3. Kokoskefir is een smakelijke, voedzame drank. Je kunt het kopen in een aantal winkels, met name winkels die gespecialiseerd zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Of misschien wil je je eigen hand proberen te maken.

 4. Het enige dat u hoeft te doen, is een pakket kefirkorrels combineren met water uit vier groene kokosnoten. Laat het mengsel ongeveer een dag staan ​​tot het melkiger van kleur is en bedekt met bubbels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407