Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is cornedbeef gezond?

Enzymen

 1. Corned beef is een vleesgerecht dat tegenwoordig bekend staat om zijn plaats in delicatessenzaken en Ierse restaurants in het hele land. Oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om vlees te bewaren voor langdurige opslag, hebben de aantrekkelijke smaak en textuur van corned beef het eiwitrijke gerecht een populariteit gegeven die verder gaat dan het utilitaire begin.

 2. De aangename smaak van cornedbeef komt echter meestal met een gezondheidsschade, omdat typische sneden veel vet, cholesterol en natrium bevatten.

Toen corned beef begon

 1. Corned beef werd oorspronkelijk geproduceerd als een vorm van rundvlees dat langdurig kon worden bewaard met een laag risico op bederf. Voordat de koelingstechnologie werd uitgevonden, ontdekten Angelsaksers in het oude Groot-Brittannië dat ze door het royaal coaten van stukken rundvlees met zout "pitten" het vlees konden bewaren tot het nodig was.

 2. Corned beef wordt vandaag bereid met vloeibare zoute pekel en kruiden om het vlees te "pekelen". De bijzondere smaak en textuur van het gerecht hebben het een blijvende populariteit gegeven.

Cornedbeef en de cijfers

 1. Gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw documenteren dat een gekookte standaard portie corned beef, met een gewicht van 3 oz, 16 g totaal vet, 5 g verzadigd vet en meer dan 80 mg bevat cholesterol. Het vlees bevat ook meer dan 960 mg natrium en 15 g eiwit.

 2. Corned beef wordt over het algemeen gemaakt van de vetere borstgebieden, dus het vet- en cholesterolgehalte neigt naar de hoge kant van algemeen verkrijgbare stukken rundvlees.

Vergeleken met richtlijnen voor cholesterol en vet

 1. De hoeveelheid cholesterol in een gemiddelde corned beef-portie is gelijk aan bijna 30 procent van de aanbevolen dagelijkse maximale inname van 300 mg cholesterol voor mensen zonder gezondheidsproblemen.

 2. 16 g vet van cornedbeef en 5 g verzadigd vet vormen respectievelijk bijna 25 en 35 procent van de AHA-richtlijnen voor de totale dagelijkse consumptie van vetten voor gezonde Amerikanen.

 3. Mensen met cardiale gezondheidsproblemen wordt geadviseerd hun vetinname aanzienlijk te verlagen en hun cholesterolverbruik onder een maximum van 200 dagelijkse mg te houden.

Natrium in corned beef

 1. Natrium is vaak het doelwit van de bloeddruk en de oorzaak van de gezondheid van het hart, en de inherent zoute bereiding en smaak van corned beef maakt het een belangrijke natriumbron. Een portie corned beef bevat bijna 40 procent van de aanbevolen dagelijkse totale natriumconsumptie voor normale personen. [! 1551 => 1140 = 5!

Cornedbeef en nitriet

 1. Tijdens de productie wordt het meeste commerciële corned beef behandeld met natriumnitriet, een algemeen conserveermiddel dat de bacteriegroei vertraagt, een aantrekkelijke rode kleur behoudt en een opmerkelijke smaak toevoegt. Sommige onderzoekers geloven dat nitrosamines, die kunnen ontstaan ​​wanneer nitrieten op hoge temperaturen worden gekookt, in voldoende concentraties kankerverwekkend kunnen zijn voor de mens.

 2. U.S. wet beperkt de hoeveelheid nitrieten die aan vlees mogen worden toegevoegd en vereist dat alle producenten die nitrieten gebruiken een aanvullende chemische stof (vaak vitamine C) toevoegen die de vorming van nitrosamine tegengaat tijdens het koken en de spijsvertering.

Gezonder cornedbeef

 1. Hoewel corned beef over het algemeen niet als een gezond gerecht kan worden beschouwd, zijn er stappen die kunnen helpen het vet- en natriumgehalte in een portie te verlagen. Begin met het vragen om een ​​extra magere corned beef-snee. Als u bestelt bij een slager, moet de bovenste vetlaag volledig van de borst worden afgesneden.

 2. Snijd tijdens het bereiden het zichtbare vet weg, zowel voor als na het koken. Stomen helpt om vet van het vlees te smelten. Leg de plakjes rundvlees terug in de stomer om wat inwendig vet te verwijderen. Het snijden van het gesneden vlees in zoet water kan ook helpen het natriumgehalte te verlagen.

 3. Vergeet niet dat kaas en dressings het cholesterol-, vet- en natriumgehalte van een corned beef-gerecht kunnen verhogen.

 4. Hoewel corned beef over het algemeen niet als een gezond gerecht kan worden beschouwd, zijn er stappen die kunnen helpen het vet- en natriumgehalte in een portie te verlagen. Begin met het vragen om een ​​extra magere corned beef-snee. Als u bestelt bij een slager, moet de bovenste vetlaag volledig van de borst worden afgesneden.

 5. Snijd tijdens het bereiden het zichtbare vet weg, zowel voor als na het koken. Stomen helpt om vet van het vlees te smelten. Leg de plakjes rundvlees terug in de stomer om wat inwendig vet te verwijderen. Het snijden van het gesneden vlees in zoet water kan ook helpen het natriumgehalte te verlagen.

 6. Vergeet niet dat kaas en dressings het cholesterol-, vet- en natriumgehalte van een corned beef-gerecht kunnen verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407