Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is cottage cheese goed voor u?

Is cottage cheese goed voor u?

 1. Kwark is rijk aan eiwitten, relatief weinig vet en veel calcium, B-vitamines en vitamine A.

Voordelen

 1. Kwark is een uitstekende bron van calcium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van tanden en botten en bij de preventie van osteoporose. Het helpt je ook om je bloeddruk te reguleren en kan zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker, zoals prostaatkanker.

 2. Als u zich zorgen maakt dat uw kind lusteloos is, kunt u overwegen cottage cheese aan hun dieet toe te voegen. Volgens een studie uit 2005 hebben jonge kinderen die meer zuivelproducten eten, zoals kwark en melk, meer energie.

 3. Het metabool syndroom is een cluster van aandoeningen met een hoge bloedsuikerspiegel, wat een grote zorg is voor mensen met diabetes. Een Britse studie wees uit dat het eten van zuivelproducten zoals cottage cheese de kans op het metabool syndroom kan verminderen bij mannen, beide die diabetes hebben en niet hebben.

 4. Kwark kan ook nuttig zijn bij het bevorderen van gewichtsverlies. Studies tonen aan dat een dieet met kwark - samen met meer fruit, groenten, volle granen en plantaardige oliën - zeer effectief kan zijn voor het bereiken en behouden van gewichtsverlies. In een andere studie hielp een hogere inname van eiwitten en zuivelproducten zoals cottage cheese overgewicht en zwaarlijvige premenopauzale vrouwen om aanhoudend vetverlies en spiermassa te bereiken. [! 147 => 1140 = 2!

 5. Kwark bevat veel calcium, hoewel een recent onderzoek geen verband heeft gevonden tussen een toenemende zuivelconsumptie bij kinderen en adolescenten en een verhoogde botmineralisatie.

 6. Cottage cheese wordt meestal vers geserveerd en is nooit verouderd. Afhankelijk van het vetgehalte van de melk kunnen verschillende smaken en wrongelgrootte worden gecreëerd.

Risico's

 1. Calcium kan goed zijn voor botten en tanden, maar natrium (zout) is dat niet. Volgens een onderzoek kan het hoge natriumgehalte van cottage cheese - 696 mg per kopje - de positieve effecten van calcium op de bloeddruk compenseren.

 2. Calcium zelf kan ook ongezond zijn in grote hoeveelheden, volgens sommige onderzoeken.

 3. Eén onderzoek wees uit dat een hoge inname van zuivel of calcium het risico op prostaatkanker verhoogde. De gegevens over dit onderwerp zijn gemengd.

 4. Als u zich zorgen maakt over prostaatkanker, bespreek dan de inname van zuivelproducten met uw arts.

Behandelingen met kanker

 1. Alternatieve geneeswijzen en speciale diëten worden al lang gebruikt om ziekten zoals kanker te behandelen, maar niet altijd met positieve resultaten.

 2. Het Bill Henderson Protocol (BHP) is een dieet dat beweert kanker te behandelen door de inname van meervoudig onverzadigde vetzuren te verhogen, door lijnzaadolie en kwark. Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center zegt dat er geen bewijs is dat dit regime werkt en waarschuwt ertegen als een behandeling van kanker.

De afhaalmaaltijden

 1. Kwark is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen zoals calcium, die belangrijke voedingsstoffen zijn voor een goede gezondheid. Het natrium in kwark kan echter de voordelen tegenwerken. Zoals met alles is moderatie de sleutel.

 2. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 12 juli 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407