Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is cranberrysap nuttig voor UTI hoe

Is cranberrysap nuttig voor UTI hoe

 1. Dit zoete en scherpe sap is door generaties vrouwen gebruikt om urineweginfecties te voorkomen en te behandelen, hoewel de meeste artsen vasthouden aan de verklaring dat alleen antibiotica deze infecties effectief kunnen elimineren. Helaas lijden veel vrouwen aan chronische UTI's, vaak 3-4 keer per jaar of meer, en ze doen hun best om overmatig gebruik van antibiotica te voorkomen, uit angst resistent te worden en dus nog gevoeliger voor bacteriële infecties.

Voordelen van cranberrysap

 1. Veenbessen, en dus hun sap, bevatten enkele nuttige vitamines, mineralen en actieve ingrediënten die deze claim van zijn vermogen om urineweginfecties te genezen ondersteunen. Volgens USDA is het rijk aan kalium, calcium, fosfor en vitamine C.

 2. Vooral veenbessen bevatten A-type proanthocyaniden, krachtige antioxidanten die het moeilijk, zo niet onmogelijk maken dat bacteriën zich aan de wanden van uw blaas hechten. Zonder bacteriën die blijven hangen, kan de UTI met succes worden vermeden. Veel vormen van cranberrysap op de markt zijn echter overdreven verwerkt en missen veel van deze belangrijke ingrediënten. Als je er zeker van wilt zijn dat je een dosis gezondheidseffecten antioxidanten in je sap krijgt, zoek dan naar 100% natuurlijk sap of geconcentreerde tabletten.

Hoe gebruikt u cranberrysap?

 1. Dat gezegd hebbende, het drinken van alle soorten dranken - wat de hoeveelheid die je urineert verhoogt - is van cruciaal belang als je aan een UTI lijdt, omdat dit kan helpen om de bacteriën uit je blaas te wassen en te ontgiften het lichaam. Cranberrysap moet echter gemakkelijker worden geconsumeerd tussen infecties, vooral als u de neiging heeft om regelmatig UTI's te ontwikkelen. Van dit krachtige sap is aangetoond dat het de frequentie van chronische UTI's vermindert.

Te nemen voorzorgsmaatregelen

 1. Als u lijdt aan een urineweginfectie, is het onverstandig om dit sap als uw enige behandelingsoptie te beschouwen. Zoals hierboven vermeld, heeft cranberrysap aangetoond dat het effectiever is als een preventieve maatregel dan als een behandeling, en vele onderzoeken ondersteunen dit. Dit sap bevat een hoge concentratie vitamine C, wat een immuunsysteembooster is, evenals lagere niveaus van vitamine A, calcium, ijzer en magnesium. Je lichaam sterk houden als je gezond bent, is een veel betere keuze dan werken om het probleem op te lossen als je ziek wordt. Zorg er ook, zoals hierboven vermeld, voor dat u sap drinkt dat is gemaakt van 100% veenbessen, en niet een die kunstmatig is gezoet en vol met conserveermiddelen. De antibacteriële componenten zitten in de veenbessen zelf, geen kunstmatige smaak!

Manieren om UTI te voorkomen

 1. Voor degenen die in het verleden succes hebben gehad met het nemen van cranberrysap voor hun UTI, is het ook verstandig om andere preventieve en behandelingsmaatregelen te combineren, zoals veel drinken (anders dan dit sap) , goede hygiëne na geslachtsgemeenschap, het elimineren van irritante vrouwelijke producten en zelfs mogelijk de anticonceptie die u gebruikt, veranderen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Voor degenen die in het verleden succes hebben gehad met het nemen van cranberrysap voor hun UTI, is het ook verstandig om andere preventieve en behandelingsmaatregelen te combineren, zoals veel drinken (anders dan dit sap) , goede hygiëne na geslachtsgemeenschap, het elimineren van irritante vrouwelijke producten en zelfs mogelijk de anticonceptie die u gebruikt, veranderen.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407