Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is de George Foreman Grill een gezond alternatief?

Bottom Line

 1. Moderne koks beschikken over verschillende kookmethoden. Het typische Amerikaanse huis heeft een fornuis en oven om te koken, bakken en braden, evenals een magnetron voor versneld koken en opwarmen. Veel huizen hebben een buitengrill, slowcooker, stomer of friteuse. Met de George Foreman-grill kunt u binnenshuis grillen met een minimum aan voorbereiding en opruimen. Er zijn ook verschillende soorten concurrentgrills beschikbaar. Deze binnengrills bieden verschillende gezonde voordelen.

Basisinformatie apparaat

 1. George Foreman-grills zijn er in verschillende groottes, waardoor het mogelijk is om één voorgerecht of een maaltijd voor een groot gezin te bereiden, afhankelijk van uw behoeften. De gemiddelde Foreman-grill heeft geen temperatuurregeling, dus deze is "aan" of "uit". De grills hebben een verwarmingsoppervlak dat tegelijkertijd warmte aan de boven- en onderkant van het voedsel afgeeft. Het verwarmingsoppervlak is enigszins gebogen om het vet weg te laten lopen in plaats van dat het in het gekookte voedsel wordt achtergehouden. Het kookoppervlak hoeft voor gebruik niet te worden geolied. De grill laat aantrekkelijke grillsporen achter op het voedsel, net als een buitengrill.

Typisch gebruik

 1. Kopers gebruiken regelmatig George Foreman-grills om vlees te bereiden, zoals biefstuk, varkenskarbonades en hamburgers. Je kunt het ook gebruiken om kipfilet zonder been, visfilets, hotdogs, worst, gepaneerd vlees en kippasteitjes en reepjes vlees en gevogelte te bereiden. Creatieve koks gebruiken de grill om groenten en fruit te bereiden, zoals bananen, appels, perziken, peren, ananas, aubergine, courgette, uien, paprika's, wortelen, pompoen en champignons. U kunt brood kort op de grill leggen voor extra smaak en grillmarkeringen.

Gezond of ongezond?

 1. Foreman-grills bereiden voedsel zonder toegevoegd vet en ze verminderen de hoeveelheid gesmolten vet rondom vlees of gevogelte tijdens het koken, versus de bereiding van een koekenpan of oven. Deze methode vermindert het totale aantal calorieën en het verzadigde vetgehalte door het vet weg te laten lopen. Als het voedsel op de juiste manier wordt gekookt en uit de grill wordt gehaald als het klaar is, kan het gezonder zijn dan voedsel dat op een houtskoolgrill is gekookt die door vlammen is gelikt of op plaatsen is gekookt, omdat het minder kans heeft op mogelijk schadelijke heterocyclische amines of HCA's, ontwikkelen. Volgens het National Cancer Institute kunnen gegrild vlees en gevogelte buiten ook polycyclische aromatische koolwaterstoffen of PAK's bevatten, die kankerverwekkend kunnen zijn. Als u in plaats daarvan de George Foreman-grill gebruikt, kan uw blootstelling aan deze verbindingen verminderen.

Voedzame ideeën voor het grillen

 1. Probeer een hele maaltijd op de Foreman-grill te bereiden, waarbij u dierlijke producten apart van fruit, groenten en brood kookt. Snijd al het zichtbare vet van vlees en verwijder de huid en overtollig vet van kipfilets. Bereid alle etenswaren voor door ze in een dikte van niet meer dan 1 inch te snijden. Vermijd gepaneerde producten, hotdogs en andere producten met een hoog gehalte aan wit meel of vet maar weinig voedingswaarde voor maximale voeding. Bereid in plaats daarvan een verscheidenheid aan groenten en fruit voor extra vitamines, mineralen en antioxidanten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407