Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Drop Candy goed voor u?

Inlaatlimiet en gezondere alternatieven

 1. De voordelen van zoethout zijn afhankelijk van het type dat u eet. Rode zoethoutsuiker bevat nooit echte zoethoutwortel van de zoethoutplant, en zwarte zoethout doet dat zelden. De meeste drop-snoepjes bestaan ​​uit geraffineerde suiker en kleurstoffen voor levensmiddelen en hebben helemaal geen gezondheidsvoordelen, behalve dat ze dienen als een snelle energiebron. Zwarte drop gemaakt van echte drop kan voordelen voor de gezondheid hebben, maar heeft ook aanzienlijke gezondheidsrisico's. Neem contact op met uw arts voordat u grote hoeveelheden echte drop consumeert of zoethoutsupplementen neemt.

Actieve ingrediënten

 1. Echte dropsnoepjes bevatten glycyrrhizin, een stof die wordt verkregen uit de wortel van de zoethoutplant. Heel weinig zoethout dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd, bevat glycyrrhizine, hoewel zoethout uit andere delen van de wereld dat kan. Fabrikanten kunnen glycyrrhizine uit zoethout verwijderen, waardoor een product genaamd deglycyrrhizinated zoethout of DGL wordt gemaakt, dat ook enkele gezondheidsvoordelen kan hebben, hebben onderzoekstudies dit niet definitief vastgesteld.

Mogelijke voordelen

 1. Zoethout wordt al heel lang in de oosterse en westerse geneeskunde gebruikt om maagproblemen zoals maagzweren en spijsverteringsproblemen te behandelen. Hele drop kan helpen bij keelpijn, infecties van de bovenste luchtwegen en koortslippen in de mond. Hele drop kan ook gewichtsverliesvoordelen hebben en, bij gebruik als een crème, kan het huiduitslag eczeem helpen genezen. Geen van deze voordelen is overtuigend bewezen, hoewel sommige in beperkte klinische onderzoeken veelbelovend zijn gebleken.

Studies

 1. Een Japans onderzoek dat in het augustusnummer van "Obesity Research and Clinical Practice" werd gemeld, toonde aan dat proefpersonen die gedurende acht weken dagelijks 300, 600 of 900 mg zoethout flavonoïdeolie innamen, meer lichaamsvet verloren dan degenen die placebo nemen. Patiënten die 900 mg per dag innamen, hadden ook een significante afname in lichaamsgewicht, lipoproteïne met lage dichtheid, het "slechte" cholesterol en visceraal vet. Een dierstudie uit 1979, gepubliceerd in het "Scandinavian Journal of Gastroenterology" toonde een afname aan van zweren bij ratten die DGL kregen met aspirine.

Mogelijke risico's

 1. Het nemen of consumeren van echte drop die glycyrrhizine langer dan twee weken bevat, kan pseudoaldosteronisme veroorzaken, wat uw gevoeligheid voor een hormoon veroorzaakt door de bijnieren verhoogt. Deze aandoening kan uw bloeddruk verhogen en vochtretentie en kaliumverlies veroorzaken. Neem geen echte drop als u in het verleden hartproblemen of hoge bloeddruk heeft gehad. Zoethout kan ook de testosteronniveaus bij mannen verlagen en kan oestrogene eigenschappen hebben die schade kunnen veroorzaken als u in het verleden oestrogeenafhankelijke tumoren heeft gehad, zoals borst- of baarmoederkanker. Omdat zoethout vroegtijdige weeën kan veroorzaken, neem geen echt dropproduct tijdens de zwangerschap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407