Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is een bagel gezond ontbijt?

Voordelen voor de gezondheid

 1. Ontbijt kan u helpen uw gewicht onder controle te houden, de hele ochtend productiever te zijn en u een betere kans te geven aan uw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Een gezond ontbijt moet binnen uw caloriebudget passen en een volkoren, een goede eiwitbron en wat fruit of een groente bevatten. Een bagel kan een gezond ontbijtvoedsel zijn als je het zorgvuldig kiest en een ontbijt bouwt dat ook andere voedzame opties bevat.

Calorietelling

 1. Een 5 ounce, grote, gewone bagel uit een bakkerij of coffeeshop kan 300 of meer calorieën bevatten, waardoor u op weg kunt naar een ontbijt met meer calorieën en een dag dan u van plan was. Het caloriegehalte is hoger als de bagel suikers heeft toegevoegd, zoals gebruikelijk is bij bagels met bosbessen en kaneel-rozijnen. Gewone mini-bagels kunnen elk 70 calorieën bevatten, waardoor ze gemakkelijker in een calorie-gecontroleerd ontbijt passen. Bagels zijn vetarm en de meeste calorieën komen uit koolhydraten.

Hele vs. Geraffineerde granen

 1. Bagels zijn gezondere ontbijtkeuzes als ze volkoren zijn in plaats van geraffineerde producten. Volle granen, zoals volkoren bagels, bevatten volgens Harvard School of Public Health de zemelen, kiemen en endosperm componenten van het bagel, waardoor ze meer voedingsvezels en antioxidanten bevatten dan geraffineerde granen, zoals witte bagels. Ze zijn ook natuurlijke bronnen van bepaalde B-vitamines. Het kiezen van volle granen in plaats van verfijnd kan uw risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 verlagen. Je moet minstens de helft van je granen uit volkoren bronnen halen, en het kiezen van een volkoren bagel voor het ontbijt kan je helpen aan deze aanbevelingen te voldoen.

Vitaminen en mineralen

 1. Een gezond ontbijt is rijk aan essentiële voedingsstoffen en verrijkte bagels bevatten enkele van deze voedingsstoffen. Elk ons ​​van een versterkt bagel heeft 1,7 milligram ijzer, of 9 procent van de dagelijkse waarde voor deze essentiële component van gezonde rode bloedcellen. Het heeft ook 64 milligram folaat, 16 procent van de dagelijkse waarde. Bovendien bevatten verrijkte granen thiamine, niacine en riboflavine. Een uitgebalanceerd ontbijt moet een goede bron van eiwitten bevatten, maar een 1-ounce bagel heeft slechts 3 gram, of 6 procent van de dagelijkse waarde. Neem wat yoghurt, pindakaas, gekookte eiwitten of magere kaas bij je bagel om het eiwitgehalte van je ontbijt te verhogen.

Toppings en andere overwegingen

 1. De voedingswaarde van uw ontbijt hangt grotendeels af van het voedsel dat u met uw bagel eet. Volle roomkaas en boter voegen verzadigd vet en calorieën toe, terwijl pindakaas een voedzame spread is. Voeg wat fruit of groenten toe door sla en tomaten toe te voegen aan een bagel met vetvrije cottage cheese of perzikplakjes te eten met een bagel en yoghurt. Bestel geen suikerrijke koffiedranken als u uw ochtendbagel bestelt in een snelbedieningsrestaurant.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407