Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is een gekookte zoete aardappel goed voor een dieet?

Natuurlijke niacine

 1. Als statistieken een juiste indicatie zijn, worden zoete aardappelen in de Verenigde Staten op grote schaal onderschat. Terwijl de gemiddelde Amerikaan genoeg gewone aardappelen heeft om er elk jaar meer dan 36 pond van te consumeren, worden zoete aardappelen gewaardeerd voor iets meer dan 5 pond per persoon per jaar. De oranjeachtige wortelgroente heeft echter veel te bieden en is een ideaal onderdeel van vrijwel elk gezond dieet.

Laag in calorieën

 1. Een middelgrote gekookte zoete aardappel - of een die ongeveer 5 gram weegt zonder schil, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw - levert ongeveer 115 calorieën. Het bevat bijna 27 gram koolhydraten, 2 gram eiwit en bijna geen vet. Hoewel zoete aardappelen sommige eenvoudige suikers leveren, is ongeveer 70 procent van hun koolhydraten complex, het type dat langer duurt om te verteren. Omdat ze langzamer afbreken, brengen complexe koolhydraten meer tijd door in je maag voordat ze worden opgenomen in je bloedbaan. Dit is de reden waarom - hoewel ze relatief weinig calorieën bevatten - zoete aardappelen zo'n verzadigend voedsel zijn.

Boordevol voedingsstoffen

 1. Of uw primaire voedingsdoelstelling is om uw lichaamsgewicht te behouden, extra kilo's te verliezen of gewoon uw gezondheid te beschermen, het is belangrijk om voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan voedingsstoffen of die de meeste vitamines, mineralen en nuttige stoffen in elke calorie. Zoete aardappelen zijn niet alleen rijk aan bètacaroteen, maar ze zijn ook rijk aan vitamine C - een middelgroot exemplaar dat is geschild en gekookt, levert respectievelijk 475 en 32 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine A en C. Het levert ook ongeveer 10 procent van alle dagelijkse waarden voor vitamine B-6 en kalium en iets minder dan 10 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine E, thiamine en ijzer.

Goede bron van vezels

 1. Zoete aardappelen zijn des te verzadigender omdat ze een goede bron van voedingsvezels zijn - zelfs zonder hun schil. Een middelgrote gekookte zoete aardappel biedt bijna 4 gram vezels, of 15 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Het vruchtvlees van de groente is vooral rijk aan onoplosbare vezels, het type dat ruimte inneemt in je maag en je helpt je sneller voller te voelen. Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid oplosbare vezels, het soort dat het ledigen van de maag vertraagt ​​en de snelheid vertraagt ​​waarmee eenvoudige suikers uw bloedbaan binnenkomen. In tegenstelling tot gewone aardappelen, worden zoete aardappelen beschouwd als een diabetic-friendly voedsel dat een stabiele bloedsuikerspiegel bevordert en kan helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. [! 31384 => 1130 = 5!

Een gezondere optie

 1. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat gekookte zoete aardappelen zeer voedzaam zijn, zijn gebakken zoete aardappelen over het algemeen gezonder. Zoete aardappelen worden traditioneel geschild voordat ze worden gekookt, terwijl de gebakken variëteit in hun schil wordt gekookt. Voor slechts een paar meer calorieën levert een gebakken zoete aardappel met schil 25 procent meer vezels dan een die is geschild en gekookt. De gebakken variëteit is ook ongeveer 20 procent hoger in vitamine A, 35 procent hoger in vitamine C, 40 procent hoger in vitamine B-6, 50 procent hoger in ijzer en 75 procent hoger in kalium dan de gepelde tegenhanger. Of je er nu voor kiest om de schil te consumeren of niet, eet altijd zoete aardappelen met een scheutje olijfolie, een klodder yoghurt of een ander gezond vet, omdat het je lichaam helpt de bètacaroteen van de groente op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407