Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is een ham slecht om te eten tijdens bodybuilding?

Overweeg dit voordat u eet

 1. Eiwit speelt een cruciale rol in het dieet van een bodybuilder, omdat eiwitmoleculen de bouwstenen zijn voor nieuw spierweefsel. Maar het eten van dezelfde eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kip, tonijn in blik en eieren kan saai worden, en het is belangrijk om variatie in je dieet te krijgen. Ham is meestal geen bodybuilding-nietje, maar er is geen reden om ham niet op te nemen in een spieropbouwend of vetverliesdieet.

De cijfers kraken

 1. Bodybuilders maken zich vooral vooral zorgen over de hoeveelheid calorieën en macronutriënten in hun voedsel. Hoewel de voeding voor verschillende soorten ham varieert, geeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw een portie van 3 ounce ham, gekookt uit bevroren, met 130 calorieën, met 16 gram eiwit en 6 gram vet. Dit maakt ham een ​​relatief magere eiwitbron. Het is niet zo mager als kalkoenfilet, dat iets meer dan 1 gram vet bevat voor dezelfde hoeveelheid. Maar het heeft een hogere eiwit-tot-vet verhouding dan 85 procent mager rundergehakt of een vette vis zoals makreel, die 16 gram eiwit en 13 gram vet bevatten, en 16 gram eiwit en 12 gram vet per 3 gram , respectievelijk.

Zorgen over hamgezondheid

 1. Te veel vertrouwen op verwerkt vlees zoals ham kan een recept voor een ramp zijn. Volgens Harvard Health Publications bevatten verwerkt vlees zoals ham veel zout en nitraten, wat kan leiden tot problemen met cholesterol en bloeddruk en het risico op hartaandoeningen verhoogt. Een bodybuilder die de lichaamssamenstelling en -prestaties wil optimaliseren, moet potentieel ongezond voedsel zoveel mogelijk beperken.

Vlees met mate

 1. Hoewel ham misschien niet helemaal voldoet aan de kwaliteit van een gegrilde biologische kipfilet of een scharrelei, is het een acceptabele optie als er geen andere eiwitbronnen beschikbaar zijn. In zijn boek 'Gebouwd voor de show', traint trainer Nate Green ham als een 'categorie C'-voedsel, wat betekent dat het niet zo goed is als een onbewerkte verse eiwitbron, maar het is veel beter dan snacken in plaats van een hamburger of een zak chips. Moderatie is de beste aanpak, waarbij Harvard Medical School maximaal twee porties van 2 tot 3 ounce per week adviseert.

Kwaliteitscontrole en voedingssuggesties

 1. Of ham een ​​goede keuze is voor bodybuilding of niet, hangt af van de kwaliteit van de ham die je koopt - vermijd goedkope of deli-stijl ham en kies in plaats daarvan voor een ham gekookt jezelf met niets toegevoegd. Het komt ook neer op uw doelen en uw dieet. Of je nu wilt opklimmen of inkorten, ham kan een rol spelen in je dieet. Als je calorieën snijdt om vet te verbranden, gebruik je ham als eiwitbron voor salades, of als je meer calorieën wilt eten om spieren op te bouwen, neem je het in een sandwich met wat avocado en tomaat of gooi je het met wat eieren voor een eiwit- verpakt ontbijt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407