Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is een kalkoensandwich gezond?

Mineralen

 1. Een kalkoensandwich kan een zeer gezonde maaltijd zijn - of een ongezonde maaltijd, afhankelijk van wat u eraan toevoegt. Het brood dat je gebruikt, de kruiden die je kiest en de extra ingrediënten die je toevoegt, spelen allemaal een grote rol bij het bepalen van de voedingswaarde van je kalkoensandwich.

Turkije

 1. Turkije zelf is een behoorlijk gezond voedingsmiddel en dient als een rijke bron van eiwitten. Turkije bevat ook minder vet dan veel ander vlees. De exacte voordelen van kalkoen hangen af ​​van welk deel van de vogel je eet. Wit vlees bevat minder vet dan donker vlees; het eten van de huid voegt meer vet toe. Een 3,5 oz. portie wit vlees zonder de huid is gelijk aan 194 calorieën, met 4 g vet en 30 g eiwit. Het toevoegen van de huid verhoogt het vetgehalte tot 8 g per portie. Terwijl donker vlees zonder de huid 8 g vet heeft, heeft donker vlees met de huid 13 g vet. Verwijder de schil en eet wit vlees om de voedingswaarde van uw sandwich te verhogen.

Bread

 1. Het type brood dat wordt gebruikt om uw sandwich te maken, maakt een groot voedingsverschil. Volle granen metaboliseren of breken af, zodat ze langzamer in de darmen kunnen worden opgenomen dan geraffineerde witte broden. Volle granen bevatten ook meer voedingsstoffen. Als u wit verrijkt brood kiest, krijgt u vitamines en mineralen en koolhydraten toegevoegd voor energie, maar u kunt veel beter doen. Hoewel wit brood zetmeel bevat, een complexe koolhydraat, valt het zetmeel in wit brood bijna net zo snel uiteen als een eenvoudige suiker, meldt de Harvard School of Public Health. Volkorenbrood levert vezels en meer vitamines en mineralen.

Specerijen

 1. Als u mayonaise of een andere spread aan uw kalkoensandwich toevoegt, kies dan verstandig. Kies de spread die de meest onverzadigde vetten bevat in plaats van een verzadigde vetten. Verzadigde vetten kunnen uw cholesterolgehalte verhogen en uw risico op atherosclerose verhogen. Atherosclerose, de ophoping van plaque in bloedvaten, vermindert de bloedstroom door de slagaders en verhoogt het risico op een hartaanval of beroerte. Onverzadigd vet daarentegen kan lipoproteïne met een hoge dichtheid verhogen, de gewenste vorm van cholesterol die cholesterol met een lage dichtheid, de "slechte" vorm, van plaque verwijdert en terug naar de lever brengt.

Extras

 1. Als u begint met het toevoegen van verwerkte kaas of kazen met veel verzadigde vetten aan uw kalkoensandwich, zal de voedingswaarde snel dalen. Kies in plaats daarvan voor vetarme kaasvarianten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407