Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is eierdopsoep gezond?

Overwegingen

 1. Eiersoep is een klassiek Chinees gerecht met kippenbouillon op smaak gebracht met gember en soja en verdikt met maizena. Om de soep thuis te maken, giet je geklopte eieren in verwarmde bouillon om lichte reeksen gekookt ei te produceren. Bedek de soep met gehakte lente-uitjes. Deze caloriearme soep kan voor de meeste mensen deel uitmaken van een gezond dieet, hoewel het natriumgehalte hoog kan zijn.

Calorieën en vet

 1. Een portie eierdopsoep met 1 kop bevat 96 tot 100 calorieën, waardoor deze soep een goede keuze is voor een verwarmende snack of de eerste gang van uw maaltijd. Eiersoep bevat maximaal 3 gram vet per portie en kan 1 gram verzadigd vet bevatten, afhankelijk van het merk of restaurant. Als zodanig is bijna 30 procent van de calorieën in een portie van deze soep afkomstig van vet. Je zou je totale vetgehalte moeten beperken tot 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën, volgens de Centers for Disease Control.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Eiersoep is relatief arm aan koolhydraten, met 3 gram koolhydraten per portie. Omdat je dagelijkse maaltijdplan 225 tot 325 gram koolhydraten moet bevatten, kun je een zijde rijst met een portie gestoomde Chinese kip en broccoli toevoegen aan je portie soep. Dit verhoogt ook uw eiwitinname. Eiersoep biedt 8 gram eiwit en de National Institutes of Health adviseert dat je elke dag 50 tot 65 gram eiwit consumeert.

Vitaminen en mineralen

 1. Eiersoep is niet rijk aan vitamines of mineralen. Een portie soep bevat minder dan 5 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor riboflavine, vitamine B12, vitamine B6 en thiamine. Een portie bevat ook kleine hoeveelheden calcium, vitamine A, zink, fosfor, ijzer en vitamine D.

Sodium

 1. Overweeg thuis eierdopsoep te maken om de hoeveelheid zout die erin gaat te regelen - in de handel verkrijgbare soorten eierdruppelsoep bevatten maar liefst 900 milligram natrium per portie en bezuinigen het zout en het kiezen van natriumarme sojasaus kan de hoeveelheid natrium in elke kop verminderen. Als u een gezond persoon bent, adviseert de CDC dat u tot 2.300 milligram natrium per dag mag consumeren; als u echter hypertensie of hoge bloeddruk heeft, moet u uw consumptie beperken tot 1500 milligram. Regelmatig meer dan dit bedrag consumeren kan de bloeddruk verhogen en leiden tot hartproblemen.

Overwegingen

 1. Gebruik geen eierdopsoep als u allergisch bent voor eieren. KidsHealth geeft aan dat de meeste mensen eiallergieën ontgroeien naarmate ze ouder worden, maar sommige allergieën voor volwassenen blijven bestaan. Symptomen van deze allergie zijn netelroos of andere huidreacties, misselijkheid en braken, een verlaging van de bloeddruk en hartkloppingen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ademhalingsproblemen ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407