Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is er een gevaar bij het eten van verwelkte groenten?

Wijn

 1. Verse groenten verwelken vanwege het vallende vochtgehalte. Terwijl water uit de producten verdampt, verliezen celwanden hun stijfheid. De groenten worden zacht en flexibel en het vitaminegehalte daalt. Wilting maakt verse groenten niet eetbaar. Door groenten opzettelijk te drogen, blijft veel van de voedingswaarde en smaak behouden tijdens langdurige bewaring. Wilting kan wijzen op plantenziekte of rotten. Delen van wat verwelkte en verkleurde groenten kunnen worden bespaard door zorgvuldig te snoeien.

Wilting in the Garden

 1. Verwelkende planten in de tuin kunnen volledig tot leven komen na een grondige watergift, maar verwelkte gele bladeren en verkleurde bladeren en stengels duiden op ernstigere problemen. Veel ziekten die zowel boven- als ondergronds werken, verkleuren en verwelken bladeren en beïnvloeden de gezondheid en voedselwaarde van de hele plant. Zieke producten rotten snel, dus gooi elk deel van de oogst weg dat is beschadigd door bacteriële, schimmel- of virale verwelkingsziekte. Verzwakte planten kunnen kleine vruchten van slechte kwaliteit produceren. Als blights niet reageren op sprays, kan het vernietigen van de planten en het vervangen door een ander gewas de verspreiding van de ziekte helpen voorkomen.

Wilting in Storage

 1. Onbeschermde verse groenten opgeslagen in een droge omgeving verliezen water en verwelken snel. Sommige vluchtige vitamines verdampen samen met het water, maar mineralen, koolhydraten en vele andere voedingsstoffen blijven achter. De smaak van verse verwelkte groenten verandert, maar verwelkte producten in verder goede staat zijn goede soep, stoofpot of roerbakgerechten. Koel verse groenten in de koelkast en bewaar de gekoelde producten in plastic zakken om verwelkingsverschijnselen te voorkomen. Snijd lommerrijke toppen van wortels en bieten terug tot een halve inch van de kruin om het verlies van wortelvocht door bladeren te stoppen. De toppen van wortelgroenten kunnen verwelken en rotten zonder de kwaliteit van de wortels te beïnvloeden.

Rot

 1. Na lange perioden van opslag, verwelken vanwege celdood in plaats van waterverlies. Schimmels en bacteriën versnellen het rottingsproces en veroorzaken chemische veranderingen in het voedsel. Toxinen van schimmels verspreiden zich ver van de zichtbare infectie in groenten met een hoog watergehalte, zoals saladegroenten en komkommers. Het wegsnoeien van verwelkte en beschimmelde delen van stevigere groenten, zoals kool, wortelen en broccoli, zou het meeste voedsel kunnen redden. Snijd beschimmelde delen een centimeter voorbij de rand van de vorm en raak het beschimmelde gedeelte niet aan met het mes, beveelt het Baylor College of Medicine aan.

Economy

 1. Voor iedereen met een beperkt budget is het verstandig om zoveel mogelijk voedsel te gebruiken dat u koopt. Door kleinere hoeveelheden verse producten te kopen en de producten snel te gebruiken, voorkomt u problemen met verwelking en verminderde voedselkwaliteit. Inspecteer producten voordat u ze koopt en leg ze opzij die verwelking of andere tekenen van leeftijd vertonen. Uien en aardappelen bewaren maandenlang zonder koeling, en gekoelde wortelen gaan tot drie weken mee. Koolkoppen worden twee weken in de koelkast bewaard. De meeste andere groenten zijn minder dan een week houdbaar en veel groenten duren slechts drie tot vijf dagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407