Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is er een goede saus om op rijst te zetten tijdens een dieet?

Ontbijt Nachos Met Zoete Aardappel Wafel Frietjes

 1. Rijst, vooral bruine rijst, is een populair voedingsmiddel. Voor sommige mensen kan rijst op zichzelf echter nogal saai zijn. Als u op zoek bent naar een caloriearme saus die uw rijst levendiger maakt zonder uw calorie-inname te saboteren, zijn er verschillende keuzes waaruit u kunt kiezen.

Hete sauzen

 1. Als u een fan bent van gekruid eten, kunnen hete sauzen de ideale match zijn voor een kom rijst. Veel warme sauzen zijn gemaakt op basis van azijn, waaraan kruiden en smaakstoffen zijn toegevoegd. Aangezien sommige soorten azijn bijna geen calorische inhoud hebben, en de toegevoegde kruiden niet veel of geen calorieën aan de saus toevoegen, zijn sommige sauzen een calorieroze calorieën. Eén landelijk verkocht merk hete saus heeft bijvoorbeeld nul calorieën per portie, samen met nul koolhydraten, eiwitten en vet.

Sojasaus

 1. Voor veel mensen gaan rijst en sojasaus samen zoals brood en boter. Hoewel sojasaus calorieën bevat, bevat het veel minder calorieën dan veel andere sauzen. Een eetlepel van een landelijk verkocht merk sojasaus bevat 11 calorieën. Het bevat ook twee gram eiwit, maar ook maar liefst 1.005 milligram natrium, waardoor je water kunt vasthouden en tijdelijk aan kunt komen. U kunt echter ook natriumarme sojasausen vinden die u helpen uw natriuminname te beperken.

Slasaus

 1. Als u op zoek bent naar een bredere selectie van smaken en smaken, kunt u ook een reeks saladedressings overwegen voor recepten met rijstsalades. Hoewel veel saladedressings berucht zijn vanwege hun calorie- en vetgehalte, zijn er ook alternatieven met weinig calorieën en weinig vet. Een caloriearm generiek merk Caesar-dressing heeft bijvoorbeeld 17 calorieën per portie en een gematigde 162 milligram natrium.

Porties

 1. Ongeacht het soort saus dat u kiest voor uw rijst, let altijd op de voedingswaarde-informatie op de verpakking. Fabrikanten moeten informatie opnemen zoals het aantal calorieën in een portie, evenals de eiwit-, koolhydraat- en vetdetails, evenals de aanwezigheid van bepaalde mineralen zoals natrium. Volgens de voorschriften van de Food and Drug Administration moet de fabrikant deze informatie echter alleen vermelden op basis van de portiegroottes, en er kunnen meerdere porties per verpakking zijn. Houd altijd bij hoeveel porties u gebruikt als u uw calorieën en voedingsinname meetelt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407