Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is er hoog cholesterol in gestoomde kokkels?

Steenbevorderende vloeistoffen

 1. Met hartaandoeningen die bijna epidemische proporties bereiken in de VS, dringen zorgverleners er bij patiënten op aan hun risicofactoren te verminderen door middel van lichaamsbeweging en een dieet met weinig cholesterol en verzadigde vetten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan uw dagelijkse cholesterolinname onder de 300 milligram te houden, of 200 milligram als u een hoog cholesterol of hartaandoeningen heeft. Hoewel sommige zeevruchtenproducten, waaronder garnalen, aanzienlijke hoeveelheden cholesterol bevatten, bevatten mosselen aanzienlijk minder cholesterol.

De basis

 1. Cholesterol is een wasachtige substantie die wordt geproduceerd door kokkels, mensen en andere dieren. Je lichaam produceert ongeveer cholesterol dat je nodig hebt om gezonde cellen te bouwen, vitamine D en hormonen te produceren en andere functies te reguleren. Als u meer cholesterol opneemt dan uw lichaam nodig heeft voor essentiële functies, blijft het overtollige cholesterol in uw bloedbaan en verhoogt uw risico op het ontwikkelen van kransslagaderaandoeningen, hartfalen, hartaanvallen en beroertes.

Cholesterolgehalte

 1. Een enkele portie kokkels, of ongeveer 12 kleine kokkels, bevat 80 milligram cholesterol, wat minder dan een derde van uw dagelijkse limiet vertegenwoordigt - een matige hoeveelheid cholesterol. Om dit bedrag in perspectief te plaatsen, bedenk dat een groot ei 186 milligram cholesterol heeft, een halve gebraden kipfilet 82 milligram levert en een 3-ounce hamburger gemaakt met 80 procent mager rundvlees heeft 77 milligram.

Specerijen

 1. Het is gemakkelijk om overboord te gaan op specerijen voor uw gestoomde kokkels, maar verstandige keuzes kunnen de toegevoegde cholesterol beperken. Citroensap, wijn en knoflook zijn allemaal cholesterolvrij, dus je kunt ze comfortabel toevoegen aan de clam bouillon. Boter bevat echter 31 milligram cholesterol in een eetlepel. Het toevoegen van 3 eetlepels gesmolten boter aan je dozijn gestoomde kokkels verhoogt het totale cholesterolgehalte tot 173 milligram, of ongeveer 87 procent van de dagelijks aanbevolen limiet.

Misvattingen

 1. Hoewel veel mensen denken dat gefrituurde kokkels meer cholesterol bevatten dan gestoomde kokkels, het verschil is minimaal. Een portie van 3/4 kop gepaneerde en gefrituurde kokkels van een fastfoodrestaurant bevat 87 milligram cholesterol, slechts 7 milligram meer dan de gestoomde versie. Omdat cholesterol een dierlijk product is, is het tarwebloem dat wordt gebruikt om de gebakken kokkels te coaten, cholesterolvrij en verlaagt het totale cholesterolgehalte. Als je 3 eetlepels gesmolten boter toevoegt aan je gestoomde kokkels, bevat je voorgerecht van een dozijn gestoomde kokkels twee keer zoveel cholesterol als het serveren van gefrituurde kokkels. Gefrituurde kokkels bevatten echter meer verzadigd vet - het type vet dat schadelijk cholesterol in het bloed verhoogt - dan gestoomde kokkels, dus ze hebben meer effect op uw cholesterolgehalte in het bloed dan gestoomde kokkels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407