Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is eten gekookt door houtskool slecht voor zwangere vrouwen?

Het broekpak

 1. Als u verwacht, kunnen sommige voedingsmiddelen die als veilig worden beschouwd voor volwassenen gevaarlijk zijn voor uw groeiende baby. Als er een barbecue op komst is, kun je je afvragen of met houtskool gekookt voedsel op de lijst van niet-eten staat. Op voorwaarde dat het voedsel grondig gekookt is, kunt u doorgaan en genieten van de gegrilde lekkernijen. Misschien wilt u echter wegblijven van de houtskooldampen om te voorkomen dat u schadelijke chemicaliën inademt. Neem echter altijd contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat met houtskool gekookt voedsel veilig is voor u en uw ongeboren baby.

Voordat u kookt

 1. Het nemen van stappen voordat u de houtskoolgrill in brand steekt en tijdens het koken zijn van vitaal belang voor het beschermen van de gezondheid van uw baby. Dit betekent dat rauw vlees in de koelkast wordt bewaard en vervolgens wordt verwijderd voordat u het kookt. Dit helpt om te voorkomen dat bacteriën op vlees kunnen groeien. Als uw vlees bevroren was, is het belangrijk om het goed in de koelkast te ontdooien om ervoor te zorgen dat het vlees goed gaar kan worden.

Grondig verwarmen

 1. Als u met houtskool kookt, moet u het vlees niet op de grill leggen totdat de houtskool een gloeiend rood, maar grijs poederachtig oppervlak heeft, wat aangeeft dat het tijd is om te koken. Je vlees moet helemaal gaar zijn - geen roze in het midden. Zelfs als uw vlees aan de buitenkant verkoold is, is dit geen indicatie dat uw vlees gelijkmatig gaar is.

Toxoplasmose

 1. Als u varkensvlees of lam kookt, loopt u een groter risico op een infectie die toxoplasmose wordt genoemd. Hoewel deze parasiet normaal griepachtige symptomen veroorzaakt, is de parasiet gekoppeld aan het veroorzaken van hersenbeschadiging bij uw baby en een mogelijke miskraam. Op voorwaarde dat dit vlees goed gaar is, kun je het veilig eten. Het is echter mogelijk dat u speciale voorzorgsmaatregelen wilt nemen bij het eten van geroosterd varkensvlees of lamsvlees.

Waarschuwing

 1. Terwijl het eten van goed gekookt voedsel op een houtskoolgrill u of uw baby niet mag schaden, is het belangrijk om dampen te vermijden die afkomstig zijn van een houtskoolgrill. Dit komt omdat houtskoolgrills schadelijk koolmonoxide, roet en deeltjes in de lucht kunnen uitstoten. Deze deeltjes kunnen de hoeveelheid beschikbare zuurstof in uw bloedbaan verminderen, die ook de zuurstof in de cellen van uw baby kan beïnvloeden. Kook altijd op een houtskoolgrill in een goed geventileerde ruimte en vermijd waar mogelijk de rook. Hoewel de rook niet als schadelijk voor volwassenen wordt beschouwd, kan het uw ontwikkelende foetus beïnvloeden, volgens Healthy Child Healthy World, een organisatie zonder winstoogmerk die zich toelegt op het verminderen van de blootstelling van chemicaliën bij kinderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407