Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is feta-kaas gezond?

Waarschuwing

 1. Feta is een Griekse kaas die traditioneel wordt gemaakt met schapen- of geitenmelk. Veel van de commerciële variaties die beschikbaar zijn in de VS worden gemaakt met koemelk, die een stevigere kaas produceert. De witte kaas wordt uitgehard en bewaard in een vloeistof die weipekel wordt genoemd. Feta heeft een zachte, kruimelige textuur en een zoute, pittige smaak. Het bevat minder calorieën dan veel andere soorten kaas en kan een gezonde aanvulling zijn op elk dieet, wanneer het met mate wordt gebruikt.

Waarschuwing

 1. Feta-kaas bevat minder calorieën en vet dan andere kazen. Bovendien is het vol van smaak, dus een beetje gaat een lange weg. Feta-kaas is een gezonde aanvulling op uw dieet.

Calorieën, vet en eiwitten

 1. Feta heeft een sterke smaak, dus je kunt slechts 1 oz toevoegen. aan uw maaltijden en voel u tevreden. Deze portie bevat 74 calorieën en 6 g vet. De 2015 Dietary Guidelines for Americans beveelt aan om uw totale inname van verzadigd vet onder de 10 procent van uw dagelijkse calorie-inname te houden - dat is 22 g per dag voor een dieet van 2000 calorieën, dat u gemakkelijk kunt volgen op de MyPlate-app. Feta levert 4 g verzadigd vet, dat ruim onder deze dagelijkse limieten past. Feta heeft ook 4 g eiwit per oz.

Voedingsoverwegingen

 1. Eén oz. van feta biedt 14 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium, op basis van een dieet met 2000 calorieën. Het biedt kleine hoeveelheden veel andere vitamines en mineralen, waaronder 14 procent van de ADH voor riboflavine, 8 procent voor vitamine B12, 9 procent voor fosfor, 6 procent voor vitamine B6, 6 procent voor selenium en 5 procent voor zink. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt op ChooseMyPlate.gov aan dat de meeste volwassenen dagelijks 3 kopjes zuivel zouden moeten consumeren. Een 11/2 oz. portie feta telt als een kop melk.

Natriumproblemen

 1. Feta-kaas bevat 315 mg natrium per oz. Als u een gezonde volwassene bent, moet u zich beperken tot een dagelijkse inname van 2.300 mg natrium. Volwassenen die een nierziekte, hoge bloeddruk of hartaandoening hebben of die ouder zijn of een Afro-Amerikaan hebben mogelijk minder nodig, meestal niet meer dan 1500 mg per dag. Blijf bij een enkele 1 oz. feta dagelijks serveren om natrium onder controle te houden, net als veel andere voedingsmiddelen, zoals brood, bereide hummus, saladedressings, sauzen, soepen in blik en diepvriesmaaltijden, dragen ook aanzienlijk bij aan uw dagelijkse maaltijden.

Vergelijking met andere kazen

 1. Feta-kaas bevat minder vet en calorieën dan veel andere soorten kaas. Smelt feta-kaas over taco's in plaats van cheddarkaas, die 113 calorieën per oz bevat. met 9 g vet, waarvan 6 g verzadigd is. Voeg feta toe op een kaasplateau in plaats van brie-kaas, die 94 calorieën per oz bevat. met 8 g vet, waarvan 5 g verzadigd.

Gebruik voor feta

 1. Feta-kaas kan worden verkruimeld over groene salades of worden opgenomen als onderdeel van een pasta of rijstsalade. Feta toegevoegd aan een sandwich gemaakt met geroosterde pepers en aubergine geserveerd in een pita maakt een vegetarische maaltijd met eiwitten. Crumble 1/2 oz. van feta over een dun gesneden kippenborst zonder vel, zonder vel en gril voor een snel en gemakkelijk - en gezond hoofdgerecht. Feta en mint vermengd met gewone vetvrije yoghurt vormen een caloriearme, calciumrijke dip voor komkommers en reepjes rode paprika.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407