Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Frozen Chicken gezond?

Beschikbaarheid

 1. Een gezond alternatief voor rood vlees, kip past goed bij een aantal kookmethoden en is direct beschikbaar. Bevroren kip is vaak goedkoper dan verse kip en heeft het extra voordeel dat het langere opslagtijden heeft dan verse kip. Je kunt ook extra verse kip invriezen.

Over bevroren kip

 1. Commercieel ingevroren kip wordt vaak snel gekoeld of snel ingevroren om zoveel mogelijk voeding, textuur en versheid te behouden. Een snel vriesproces voorkomt dat de vloeistof in de kip in grote kristallen verandert, wat een snellere achteruitgang in textuur en voeding kan veroorzaken. In sommige gevallen wordt commercieel ingevroren kip geïnjecteerd met een zoutoplossing, wat betekent dat het een hoog zoutgehalte heeft.

Voeding en bevroren kip

 1. Ingevroren kip heeft een voedingsprofiel dat vergelijkbaar is met dat van verse kip, omdat het proces geen conserveermiddelen gebruikt, hoewel kip met blast-gekoelde kip mogelijk meer additieven bevat. Een portie rauwe, huidloze verse kip van 3 ons bevat 101 calorieën per portie, met iets meer dan 18 gram eiwit en slechts 2,6 gram totaal vet. Kip is ook een bron van ijzer, kalium, vitamine K en A en B-vitamines, met name niacine.

Thuis bevriezen

 1. Naast het kopen van voorgevroren kip, kunt u ook verse kip invriezen. Het kan tot een jaar duren in een vriezer die nul graden Fahrenheit of lager is. Om kip thuis in te vriezen, verdeelt u de kip in de portiegroottes die u wilt, en wikkelt u de kip in slageromslag of plaatst u de porties in vrieszakken. Verwijder zoveel mogelijk lucht tussen de verpakking en het vlees om vriesbrand te verminderen en de hoeveelheid ruimte in de vriezer te minimaliseren. Gevulde kip niet invriezen, omdat de lange vriestijden en ontdooitijden gevaarlijke door voedsel overgedragen bacteriën kunnen stimuleren.

Kip veilig ontdooien

 1. Om bevroren kip te koken, moet u deze eerst veilig ontdooien. De USDA Service voor voedselveiligheid en inspectie beveelt drie manieren aan om kip te ontdooien: in de koelkast, in de magnetron of ondergedompeld in koud water. Als de kip in een luchtdichte verpakking wordt bewaard, kunt u de kip in koud water weken en de vloeistof elk half uur verversen. Leg de ingepakte kip op een bord en laat hem langzaam ontdooien om in de koelkast te ontdooien. In het geval van ontdooien met magnetron en koud water, moet de kip onmiddellijk worden gekookt, terwijl ontdooide kip in de koelkast een extra dag of twee kan blijven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407